reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A ktory stopien endometriozy masz? Bo u mnie byl plan iui, a jak sie okazalo, ze endometrioza 3. stopnia to lekarz mi powiedzial, ze nie bedzie mnie oszukiwal i naciagal na kase i ze tylko invitro nam zostaje... Maz ma teratozoospermie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam usunięta torbiel endometrialna z jajnika i druga iui się udala. Dziś lekarz powiedział że mamy 1/12 szansy że powtórzy się ciąża pozamaciczna a przy in vitro 1/400. Nie wiem czy decydować się na iui czy poprostu odkładać na invitro i nie ryzykować. Endometroze mam chyba też 3 stopnia a dlaczego wam lekarz odradzil? Ze względu na konsekwencje czy że się ma nie udać?

Ostatnia edycja:
A u mnie 6 dzień po IUI, dzisiaj brzuszek nie boli:) Śpiąca jestem jak cholera, ale wiem ze to po progesteronie już tyle go biorę i wiem, że pierwszą połowę cyklu bucham energią, a drugą najchętniej bym przespała, no cóż takie uroki naszego starczkowego życia.Za tydzień w środę teścior- jeszcze szmat czasu- mam takie ciche marzenie, żeby mężowi prezent urodzinowy zrobić 17 lutego ( już od trzech lat chce mu go sprezentować na każdą możliwą okazję), dlatego nie mówię nic kiedy testuje, jest tak zabiegany że się nie zorientuje nawet, nie marudzę, nie jęczę żeby go nie nakręcać,jego rozczarowanie po ostatniej IUI łamało mi serce, patrzyłam na niego, miał łzy w oczach...Nie chce mu tego robić po raz kolejny. Wszystko tak dzielnie znosi, nawet jak nie ma potrzeby urywa sie z pracy i jezdzi ze mną do kliniki.Wiem że tego nie przeskoczę,ale czekamy na naszą kropeczkę i nic innego nie jest w stanie nas uszczęśliwić. Wierzę że Ktoś tam u góry, nad nami czuwa. Na ostatniej IUI, jak leżałam 15 minut odmówiłam sobie różaniec, chyba 2 lata tego nie robiłam. Nie mogę korzystać z sakrametów, jestem w drugim związku i nie ma rozwodu kościelnego...ale Boga noszę w sercu, i wierzę ze On wiele może zdziałać w tej sprawie

Dziewczyny iui dziś po 11 bo pęcherzyk zaczął pękać bo już płyn widać kurcze ale się porobiło urusl sporo i endometrium lepsze podzialaly migdały i czerwone winko... trzymajcie kciuki niech się wreszcie uda
Kochana kciuko :))) ale to jak bedziesz miala ? Chyba dzis naszej Pani doktor nie ma ? Dawaj znac co i jak trzynam kciuki baaaaardzo mocno !!!!! :) buuuuziako :*

Moj mąż też zawsze jest ze mną. Staramy się już od dnia ślubu, czyli od maja 2014. Już trochę to trwa. Mamy już Aniołka i marzy mi się rodzeństwo dla niego tu na Ziemi. Zawsze myśleliśmy, że mamy problem z męża, a tu jeszcze i te moje nie rosnące pęcherzyki. A podobno tak łatwo jest zajść w ciążę...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry