Ja slyszalam,ze tak...znaczy sie naczytalam sie w necie ,ze sie nie udaje ... Nie wiem czemu ,tez jestem ciekawa i moze ktos nas oswieciDziewczyny, a czy to prawda, ze pierwsza iui najczęściej się nie udaje? Czy nie ma jakiejś reguły?
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
zuzik85
Fanka BB :)
Ha ha ... nie mam na to odpowiedziJa slyszalam,ze tak...znaczy sie naczytalam sie w necie ,ze sie nie udaje ... Nie wiem czemu ,tez jestem ciekawa i moze ktos nas oswieci)
Wg mnie to loteria zależna od przyczyn niepowodzeń.
Ale jestem niemal pewna, że stres i wszystkie niewiadome dotyczące zabiegu oraz mega pragnienie powodzenia sprawia, że pierwsza IUI się nie udaje...
Do kolejnych podchodzimy już z dystansem, licząc się z tym, że może się nie udać.
Oj to prawda. Ja do pierwszej podeszłam bardzo emocjonalnie, jak bym była non stop po 10. kawach : -) przekonaniem, ze sie uda. Teraz już na spokojniej. Z nastawieniem, że co ma być to bedzie
zuzik85
To tak jak ja. Myślałam, że jak ominiemy mój wrogi śluz i armia męża dostanie komórkę jajową pod nos, to uda się na 100%.Oj to prawda. Ja do pierwszej podeszłam bardzo emocjonalnie, jak bym była non stop po 10. kawach : -) przekonaniem, ze sie uda. Teraz już na spokojniej. Z nastawieniem, że co ma być to bedzie
Uuuuuuu, jakie było moje rozczarowanie....
Ale spięłam pośladki i nie odpuściłam. Owszem, zrobiłam sobie przerwę od IUI i do kolejnej podeszłam w maju (pierwsza w marcu), ale wiedziałam już co i jak wygląda i na co się nastawiać
Tak ja pytałam. Dzięki za odp.A jeszcze wypowiem się w związku z waszymi pytaniami o hcg.
Cytując naszą forumową koleżankę"każdy organizm jest inny"
Ale do rzeczy. Każda z nas ma w organizmie pewien poziom hormonu hcg. To nie jest tak, że ma on wartość zerową. Stąd, gdy nie dojdzie do ciąży, a robimy betę to zawsze wychodzi "jakiś" wynik. U mnie np. gdy nie doszło do ciąży, a betę badałam w różnych dnich cyklu (po pierwszej IUI w 14, ale np. gdy nie dostałam @ do 39 dnia i zrobiłam wtedy betę) mój poziom bhcg wynosił 2,39.
I stąd, że każdy organizm jest inny, to różne mamy wartości hcg poza okresem ciąży.
Gdy dojdzie do zagnieżdżenia zarodka, to po 48h zaczyna on wydzielać coraz większe ilości BetaHcg. I jaka jest wartość przy pierwszej becie (zależny od dnia cyklu) to zależy i od naszego wyjściowego poziomu, od momentu zagnieżdżenia (w którym dniu to mogło nastąpić) i od prawidłowo rozwijającej się ciąży, a także od jej umiejscowienia (zdarza się że beta przyrasta wolniej gdy doszło dociąży pozamacicznej).
Dlatego tak ważne jest, by robić ją około 14 dnia po owulacji. Bo do zagnieżdżenia zawsze może dojść później i 9 czy 10 dzień po owulacji dla wielu z nas może być terminem za wczesnym. Owszem, są dziewczyny, którym beta wychodzi pozytywna i chwała im za to. Ale są takie, u których w 9 dniu dochodzi dopiero do zagnieżdżenia i beta będzie wzrastać dopiero od 11-12 dnia po owulacji.
A i do sedna, przyjmuje się, że beta powyżej 5 w dniu spodziewanej miesiączki (lub w naszym przypadku 14 dni po IUI) oznacza ciążę
Dlatego CIERPLIWOŚĆ to jedyne co da nam pewność
P.S azjak, to chyba Ty pytałaś![]()
![]()
mam nadzieję, że moja odp Cię usatysfakcjonowała
![]()
Wlasnie odebralam wynik i jest 55.9 szalu nie ma ale jest wzrost. Wyslalam je ginowi i czekam na odpowiedz zwrotna. Strasznie wolno rosnie, ale rosnie.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
cikulinka
no i widzisz zylwia jeszcze masz szanse tego ci życze......a ja nadall niewiem na którą w poniedzialek na monitoring i czy wogole bedzie
....
dzwoniłam do rejestracji to nadal nie wiedzą no i już się stresuje tym
..... zobaczymy jak mnie nie przyjmie nasza doktor w poniedziałek to bede zdana na iwaniuka we wtorek jesli też mnie przyjmie........kurcze jakoś wszsytko pod górę .....
dzwoniłam do rejestracji to nadal nie wiedzą no i już się stresuje tym
Agnieś191
A to u Ciebie takie kolejki do lekarza?no i widzisz zylwia jeszcze masz szanse tego ci życze......a ja nadall niewiem na którą w poniedzialek na monitoring i czy wogole bedzie....
dzwoniłam do rejestracji to nadal nie wiedzą no i już się stresuje tym..... zobaczymy jak mnie nie przyjmie nasza doktor w poniedziałek to bede zdana na iwaniuka we wtorek jesli też mnie przyjmie........kurcze jakoś wszsytko pod górę .....
Ale Pani doktor mowila ze jak bedzie jakis problem w recepcji to trzeba do niej napisac smsa wiec napisz !!! No moze jakas tam jest ale no nie wiem nie nakrecam sieno i widzisz zylwia jeszcze masz szanse tego ci życze......a ja nadall niewiem na którą w poniedzialek na monitoring i czy wogole bedzie....
dzwoniłam do rejestracji to nadal nie wiedzą no i już się stresuje tym..... zobaczymy jak mnie nie przyjmie nasza doktor w poniedziałek to bede zdana na iwaniuka we wtorek jesli też mnie przyjmie........kurcze jakoś wszsytko pod górę .....
cikulinka
no sa ale to dlatego żę pani dr jest najlepszaA to u Ciebie takie kolejki do lekarza?
reklama
cikulinka
zaczekam jeszcze chwile i zadzwonie koło 18 a w zasadzie napiszeAle Pani doktor mowila ze jak bedzie jakis problem w recepcji to trzeba do niej napisac smsa wiec napisz !!! No moze jakas tam jest ale no nie wiem nie nakrecam siepisz szybciutko do niej ...do mnie dzis w ekspresowym tempie oddxwonila
![]()
Podziel się: