reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Bubu witaj!
IUI będzie wyglądało podobnie jak badanie ginekologiczne.
Twój partner odda wcześniej nasienie i oni je przygotują, żeby podać dużo plemników w małej objętości (zazwyczaj podaje się 1ml nasienia).
Tobie założą wziernik i za pomocą cieniutkiego cewniczka (rureczki) wprowadzą do jamy macicy przygotowane nasienie. Poleżysz ok 15 minut na fotelu, potem wyciągną wziernik i....to już koniec. Z zaleceniami będziesz czekać ok 14 dni na pozytywny wynik beta hcg z krwi.
Ja ok godzinę przed zabiegiem miałam zacząć napełniać pęcherz (wtedy macica lepiej jest wideczna). Po IUI nie należy się przemęczać. Nie wolno brać gorących kąpieli, opalać się, dźwigać.
Niektórzy lekarzy przepisują progesteron, żeby wspomóc ciałko żółte i ewentualną ciążę. I bierzę się go co najmniej do testu beta hcg.
Mój mąż już oddał nasienie i zostało ono zamrożone ponieważ ma taką pracę a nie inna i nie może się wstawić ze mną tego dnia. Dziękuję bardzo za opisanie zabiegu. ;)

Ja też trzymam kciuki za Was, my do Trzeciaka teraz lecimy na kolejną wizytę ze wszytskimi badaniami :D ciekawe co powie… trochę się denerwuję

Ja na hsg się nie zgodzilam, panicznie boję się bólu ale nie to było podstawą mojej i lekarza decyzji. Chodziło o to że kiedyś uleglam wypadkowi i byłam wielokrotnie naświetlana i bałam się że kolejne przeswietlenia przy hsg spowodują zmiany w dna moich komórek. Poza tym czasami potrafimy się zacisnąć ze stresu i wynik hsg może być nie miarodajny a poza tym jeśli okazało by się w czasie laparoskopi że mam np zrosty itp to oni są w stanie od razu mi je usunąć..... Laparo w moim przypadku była wybawieniem przed hsg. Uczucie wybudzenia i sam pobyt w szpitalu wspominam znakomicie.

Dziękuję za kciuki. Na moje kciuki ty też możesz liczyć [emoji1][emoji1][emoji1]
Nastroj dobry prawie świetny?! A skąd te twoje migreny?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Joko86, szczerze? Ja nie wiem skąd mój lekarz mówi, że to może być objaw Hashimoto, a że ostatnio mam dużo stresów w pracy to wiesz… może się nasila? Jako86, a Ty jak tam? Jezusie dziewczyny ile wy piszecie :D jesteście szalone :)

reklama
Do góry