reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Bhch < 0.1 ale za to wiem skąd moje bardzo złe samopoczucie prolaktyna 2138 a norma do 496... :(

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
O Jezu!
No żadnej sie nie udało. Nie wierze....
TO pewnie bromka dawkę Ci zwiększą teraz nie? Jak się czujesz psychicznie?
Addunia Ty mialas dzis okres dostac? jakies symptomy są?

Ja wizyta gdzies kolo 2 stycznia monitoring a pewnie kolo 5-6 IUI. Najpierw musi okres przyjść...
Tak jest piszemy na bieżąco co i jak [emoji2] [emoji4] a jak tam świąteczne przygotowania? [emoji319][emoji319][emoji319]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie robieciasto jest w piekarniku i prad padl :( kurde jakmi opadnie to sie wkurze. Jak u Ciebie i u reszty?

reklama
O Jezu!
No żadnej sie nie udało. Nie wierze....
TO pewnie bromka dawkę Ci zwiększą teraz nie? Jak się czujesz psychicznie?
Addunia Ty mialas dzis okres dostac? jakies symptomy są?

Wlasnie robieciasto jest w piekarniku i prad padl :( kurde jakmi opadnie to sie wkurze. Jak u Ciebie i u reszty?
Ja juz wszystko podrobione. Teraz tylko kapuste z grzybami zrobie i jutro tylko na swiezo rybki

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Barszczyk sie robi, zaraz zaczynamy kapuste z grzybami i saltki ;) ciasta, pierogi i uszka kupne hehe. Ale na wigilii tylko ja i maz bo nie przylecielismy na swieta do Polski, tak ze nie ma duzo roboty.

Azjak co do prolaktyny to znów mogę podzielić się swoim doświadczeniem. U mnie pod koniec ubiegłego roku prl wyszła na poziomie 25 a norma była 23,3. Wiec gin dał mi bromergon i po braniu zaledwie pół tabletki przez dwa miesiące prl zamiast spaść to poszła w górę do 30. Jak trafiliśmy do kliniki to gin z kliniki od razu zmienił bromergon na dostinex i po dwóch tygodniach czyli zaledwie po dwóch tabletkach (bierze się 1 co 7 dni) prl spadła mi do 6. Tylko nie wiem jakie jest podłoże twojej wysokiej prolaktyny. Mnie się problem pojawił po 2 latach starań od stresu dlatego jest minimalnie podwyższona albo w górnej granicy. Q z tego co mi wiadomo to przed owu prl powinna być poniżej 10.

Witam.
Wpadam po długiej nieobecności. Miałam dzisiaj inseminacje na pęcherzyku 18,3mm. IUI była 36 h po zastrzyku ovitrelle. Pewnie jak pęknie będzie miał z 19mm. Trochę jestem rozczarowana bo myślałam że pęcherzyk urośnie ponad 21mm... A tu lipa... Lekarz co prawda tragedii nie robił, jednak ja uważam że za wcześnie. Czytałam gdzieś że zdolne do zapłodnienia pęcherzyki mają 18mm, jednak najlepiej jak pękają ok 20-22mm. Pocieszająca jest tylko ilość plemników w nasieniu bo po preparatyce było ich podanych 28,3 ml...
A wy jak uważacie ? Za mały ten pęcherzyk ?
I ile miały wasze pęcherzyki do iui ?

No ja miałam zawsze pęcherzyki powyżej 22... tak 24, 25... ale może u Ciebie akurat taki będzie okey. Mnie nawet dobre pęcherzyki nie pomogły. Ale widzę że jedną iui miałaś już udaną, to na jakim pęcherzyku była?

Azjak co do prolaktyny to znów mogę podzielić się swoim doświadczeniem. U mnie pod koniec ubiegłego roku prl wyszła na poziomie 25 a norma była 23,3. Wiec gin dał mi bromergon i po braniu zaledwie pół tabletki przez dwa miesiące prl zamiast spaść to poszła w górę do 30. Jak trafiliśmy do kliniki to gin z kliniki od razu zmienił bromergon na dostinex i po dwóch tygodniach czyli zaledwie po dwóch tabletkach (bierze się 1 co 7 dni) prl spadła mi do 6. Tylko nie wiem jakie jest podłoże twojej wysokiej prolaktyny. Mnie się problem pojawił po 2 latach starań od stresu dlatego jest minimalnie podwyższona albo w górnej granicy. Q z tego co mi wiadomo to przed owu prl powinna być poniżej 10.
Właśnie nie wiem jaka jest przyczyna. Jakis czas temu jak wieczorem wzięłam bromka i rano poszłam na badanie to było w normie i nie myślałam ze jak zapomne tabletki to mogą być aż takie efekty.. Chociaż dluzszy czas się teraz zle czułam to pewnie wczesniej już rosło tylko nie wiem dlaczego. Czy może stymulacja ma wpływ na przysadke?

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie pomogę z prolaktyną..
Ale duzo jedzonka zrobilyscie .ja mam dwie wiligilie urodzicow i u tesciow. zrobilismy tylko ciasto i blok i chyba za dobre nam niewyszlo ani jedno ani drugie :)

Dziewczyny życzę Wam Wesołych Świąt!! :*

reklama
U mnie @ sie rozkrecila, taki prezencik pod choinka ;)

Azjak prolaktyna jest bardzo ciezka do zbadania bo ona strasznie skacze. To jest hormon stresu przede wszystkim. Szkoda ze zapomnialas tabletki to bys zbadala z dzialaniem leku a potem bez dla porownania. Generalnie wiem ze Bromek dziala natychmiastowo ale zeby permanentnie pozbyc sie wysokiej prl trzeba go brac min pol roku, w skrajnych przypadkach nawet do kilku lat. Wartosc prl powinna byc do 25 ale tak naprawde to sa normy dla jakichs cyborgow (z reszta jak wszystkie normy laboratoryjne) wiec nie nalezy sie martwic dopoki nie przekroczy podwojnej wartosci. No chyba ze u kogos lekko podwyzszona prl powoduje brak owu to wtedy trzeba ja zbijac.

Zycze wszystkim i kazdej z osobna Wesolych Swiat! Oby Wasze wypowiedziane zyczenia spelnily sie w 2017!

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry