reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
a ty nie odstawiasz wczesniej dupka? ja bralam 10 dni, i odstawilam w sobote (ostatnia dawka w sobote rano). Zawsze sie boje ze sobie cykl sztucznie przedłużę jak bede brala dłuzej, a skoro gin tak zaleca - 10 dni i odstawiamy czekajac na termin @, to znaczy ze gdyby byla ciaza, to sobie poradzi te kilka dni.
U mnie piersi bola mnie bardziej niz wczoraj.
Mam napisane w zaleceniach po IUI żeby brać od czwartku 01.12 przez 12 dni do betahcg więc 12 dni mija mi niby dziś ale nie wiem czy brać 12 dni czy do betahcg. Już sama nie wiem!!!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam napisane w zaleceniach po IUI żeby brać od czwartku 01.12 przez 12 dni do betahcg więc 12 dni mija mi niby dziś ale nie wiem czy brać 12 dni czy do betahcg. Już sama nie wiem!!!!!

Przy pierwszej IUI brałam do bety. Wyszła poniżej ciążowej normy więc gin kazał mi odstawić i czekać na @.
Po drugiej IUI brałam aż do 3 miesiąca ciąży. Bo nagły spadek progesteronu (tzn biorę kilka dni i nagle bach - odstawiam, bo "coś" tam) najnormalniej w świecie może doprowadzić do poronienia wczesnej ciąży. Dlatego zawsze trzeba konsultować to z ginem, a przed odstawieniem zrobić badanie beta hcg, żeby mieć pewność, że ciąży nie ma...
Testy sikane mogą nie wychwycić wczesnej ciąży, pomimo, że ona jest! Odstawiając progesteron może dojść do poronienia, a nam się wydaje, że to @ w terminie przyszła.
Ja za każdym razem robiłam bete. Dla świętego spokoju i czystego sumienia.

W takim razie zrobię tak że dziś odstawię duphaston wezmę ostatnią dawkę wieczorem i jutro po pracy pojadę na betę. Bo już sama nie wiem a może te 15 dni od IUI jutro mija i ja to źle liczę tj inaczej niż moja lekarka. Więc zmiana terminu bety w moim przypadku. Postanowione! Jutro beta!!!

joko, patrz post wyżej...

GRUDZIEŃ

14 - joko86 - beta hcg
14 - evelevel - monitoring cyklu
21 - mikaaaa - beta hcg
22 - adunnia90 - beta hcg
22 - Cassiah - beta hcg
23 - anett96 - beta hcg
23 - azjak - beta hcg
23 - luczija - ciążowa wizyta kontrolna
28 - vadera - przywitanie z córeczką

STYCZEŃ

02 - cikulinka - drożność jajowodów (hsg)

Ostatnia edycja:
Istnieje coś takiego jak "niedomaganie ciałka żółtego". Podaje się to nawet jako jedną z przyczyn niepłodności. Dlatego tak ważne jest przyjmowanie sztucznego progesteronu, żeby wspomóc ciałko żółte. I odstawia się dopiero jak ma się pewność, że nie doszło do ciąży...

a ty nie odstawiasz wczesniej dupka? ja bralam 10 dni, i odstawilam w sobote (ostatnia dawka w sobote rano). Zawsze sie boje ze sobie cykl sztucznie przedłużę jak bede brala dłuzej, a skoro gin tak zaleca - 10 dni i odstawiamy czekajac na termin @, to znaczy ze gdyby byla ciaza, to sobie poradzi te kilka dni.
U mnie piersi bola mnie bardziej niz wczoraj.
Ja tez w zaleceniu lekarza mam brac duphaston przez 10 dni

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

I może to zbyt szybkie odstawianie i nie sprawdzanie bety hcg jest powodem niepowodzeń? To taka teoria Zuzikowa...
To tak jakby rybę wyciągnąć z wody i myśleć, że sobie poradzi...

I może to zbyt szybkie odstawianie i nie sprawdzanie bety hcg jest powodem niepowodzeń? To taka teoria Zuzikowa...
Pewnie masz rację ja też tak to zrozumiałam a to że daty mi się nie zgramy tj że do bety będzie 13 a nie 12 dni to nie zwróciłam wcale na to uwagi. nie będę zmieniała zaplanowanych działań i do bety będę brała duphaston!!

Ostatnia edycja:
reklama
No ma to generalnie sens, ale jednak jak moj gin taka metode stosuje, to mam nadzieje, ze jednak wie co robi i nie naraza na wczesne poronienia wszystkich swoich pacjentek...
Ja mam progesteron ok, a dupka dostaje jako dodatkowy kop dla potencjalnego zarodka.

Do góry