reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No ma to generalnie sens, ale jednak jak moj gin taka metode stosuje, to mam nadzieje, ze jednak wie co robi i nie naraza na wczesne poronienia wszystkich swoich pacjentek...
Ja mam progesteron ok, a dupka dostaje jako dodatkowy kop dla potencjalnego zarodka.
Dokladnie jestem tego samego zdania. Ja tez po 10 dniach odstawiam i tez uwazam ze jesli byloby to takie ryzykowne i niebezpieczne to moj gin by sie tego nie stosowal. [emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja giń napisała brać 12 dni do betaHcg więc tak biorę dziś jest 12 dzień i jeszcze wieczorem pomyślimy z moim M najwyżej jutro pójdę na bete. Już mam stress bo wtedy wszystko się wyjaśni i resztki nadziei znikną jak wynik będzie ujemny. Więc może faktycznie lepiej zrobić ten test jutro :(

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja giń napisała brać 12 dni do betaHcg więc tak biorę dziś jest 12 dzień i jeszcze wieczorem pomyślimy z moim M najwyżej jutro pójdę na bete. Już mam stress bo wtedy wszystko się wyjaśni i resztki nadziei znikną jak wynik będzie ujemny. Więc może faktycznie lepiej zrobić ten test jutro :(

Jasne Joko, tak rób jak ci gin zaleciła, żebyś czuła że robisz wszystko jak należy. Widac kazdy lekarz ma inne metody, a komus trzeba ufac, dobrze jak tym kims jest nasz gin :)

Z jednej strony dobrze że jeszcze pobiorę duphaston to później jakby co miesiączkę dostanę i IUI wypadnie po świętach bo inaczej to owulacje przypadła by na święta i wtedy lipa z IUI w grudniu

Istnieje coś takiego jak "niedomaganie ciałka żółtego". Podaje się to nawet jako jedną z przyczyn niepłodności. Dlatego tak ważne jest przyjmowanie sztucznego progesteronu, żeby wspomóc ciałko żółte. I odstawia się dopiero jak ma się pewność, że nie doszło do ciąży...
kuźwa a ja nie dostalam w zaleceniach w ogole progrsteronu.

Cassiah Ty w ogole nas podczytujesz? Twój post był jakby pożegnalny, ze konczysz z iui ale były by jaja gdyby sie Ci wlasnie teraz udało jak wlasnie odpuściłas.. kibicuję Ci kciukami - testujesz troche ode mnie wczesniej chyba 1 dzien :)

Róbcie co chcecie. Napisałam, że to moja teoria.
A dlaczego gin miałby ryzykować? Bo jesteśmy tylko pacjentkami, obcymi mu osobami, które jak dostaną @ przyjdą zapłakane po kolejną szansę. A doktorkowi wpadnie kasa za kolejne i kolejne i następne IUI...
Dobrze, że ufacie swoim lekarzom. Brawo! Ale trzeba ufać i kontrolować...
Róbcie jak uważacie, nie musicie wcale sugerować się tym co napisałam.
Tylko, że ja już to przerabiałam. I jestem bogatsza o "doświadczenie"...

Anet oczywiscie ze Was podczytuje i trzymam kciuki :) Musze tylko troche przystopowac z nakrecaniem sie, z forum i w ogole z internetem. Chce te pol roku przerwy wykorzystac jako odpoczynek od tego tematu :) A w tym cyklu watpie ze sie udalo bo naprawde mialam duzo stresow w tym miesiacu i jakos sie nie skupilam na tym zabiegu mowiac szczerze, myslami totalnie gdzies indziej, nawet lezac tam na fotelu te 20 min :(

Zuzik zgadzam sie, Stalin mowil "ufaj i sprawdzaj" [emoji23] A tak na serio to ja tez ufam swojemu lekarzowi ale swoje teorie mam i niektore rzeczy robie po swojemu ;) Tez nie rozumiem tych zalecen zeby brac Duphaston do 10 po owu? 4 dni przed testowaniem go odstawic? Bez sensu i wg mnie duze ryzyko. Wczesna ciaza moze nie wytrzymac takiego naglego spadku progesteronu. Z reszta nawet jesli nie ma ciazy to i tak powinno sie brac conajmniej do terminu @...

Bertha ja jeszcze kciukow nie puszczam!

Joko kciuki za jutrzejsze testowanie!

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry