reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No ma to generalnie sens, ale jednak jak moj gin taka metode stosuje, to mam nadzieje, ze jednak wie co robi i nie naraza na wczesne poronienia wszystkich swoich pacjentek...
Ja mam progesteron ok, a dupka dostaje jako dodatkowy kop dla potencjalnego zarodka.
Dokladnie jestem tego samego zdania. Ja tez po 10 dniach odstawiam i tez uwazam ze jesli byloby to takie ryzykowne i niebezpieczne to moj gin by sie tego nie stosowal. [emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja giń napisała brać 12 dni do betaHcg więc tak biorę dziś jest 12 dzień i jeszcze wieczorem pomyślimy z moim M najwyżej jutro pójdę na bete. Już mam stress bo wtedy wszystko się wyjaśni i resztki nadziei znikną jak wynik będzie ujemny. Więc może faktycznie lepiej zrobić ten test jutro :(

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja giń napisała brać 12 dni do betaHcg więc tak biorę dziś jest 12 dzień i jeszcze wieczorem pomyślimy z moim M najwyżej jutro pójdę na bete. Już mam stress bo wtedy wszystko się wyjaśni i resztki nadziei znikną jak wynik będzie ujemny. Więc może faktycznie lepiej zrobić ten test jutro :(

Jasne Joko, tak rób jak ci gin zaleciła, żebyś czuła że robisz wszystko jak należy. Widac kazdy lekarz ma inne metody, a komus trzeba ufac, dobrze jak tym kims jest nasz gin :)

Z jednej strony dobrze że jeszcze pobiorę duphaston to później jakby co miesiączkę dostanę i IUI wypadnie po świętach bo inaczej to owulacje przypadła by na święta i wtedy lipa z IUI w grudniu

Istnieje coś takiego jak "niedomaganie ciałka żółtego". Podaje się to nawet jako jedną z przyczyn niepłodności. Dlatego tak ważne jest przyjmowanie sztucznego progesteronu, żeby wspomóc ciałko żółte. I odstawia się dopiero jak ma się pewność, że nie doszło do ciąży...
kuźwa a ja nie dostalam w zaleceniach w ogole progrsteronu.

Cassiah Ty w ogole nas podczytujesz? Twój post był jakby pożegnalny, ze konczysz z iui ale były by jaja gdyby sie Ci wlasnie teraz udało jak wlasnie odpuściłas.. kibicuję Ci kciukami - testujesz troche ode mnie wczesniej chyba 1 dzien :)

Róbcie co chcecie. Napisałam, że to moja teoria.
A dlaczego gin miałby ryzykować? Bo jesteśmy tylko pacjentkami, obcymi mu osobami, które jak dostaną @ przyjdą zapłakane po kolejną szansę. A doktorkowi wpadnie kasa za kolejne i kolejne i następne IUI...
Dobrze, że ufacie swoim lekarzom. Brawo! Ale trzeba ufać i kontrolować...
Róbcie jak uważacie, nie musicie wcale sugerować się tym co napisałam.
Tylko, że ja już to przerabiałam. I jestem bogatsza o "doświadczenie"...

Anet oczywiscie ze Was podczytuje i trzymam kciuki :) Musze tylko troche przystopowac z nakrecaniem sie, z forum i w ogole z internetem. Chce te pol roku przerwy wykorzystac jako odpoczynek od tego tematu :) A w tym cyklu watpie ze sie udalo bo naprawde mialam duzo stresow w tym miesiacu i jakos sie nie skupilam na tym zabiegu mowiac szczerze, myslami totalnie gdzies indziej, nawet lezac tam na fotelu te 20 min :(

Zuzik zgadzam sie, Stalin mowil "ufaj i sprawdzaj" [emoji23] A tak na serio to ja tez ufam swojemu lekarzowi ale swoje teorie mam i niektore rzeczy robie po swojemu ;) Tez nie rozumiem tych zalecen zeby brac Duphaston do 10 po owu? 4 dni przed testowaniem go odstawic? Bez sensu i wg mnie duze ryzyko. Wczesna ciaza moze nie wytrzymac takiego naglego spadku progesteronu. Z reszta nawet jesli nie ma ciazy to i tak powinno sie brac conajmniej do terminu @...

Bertha ja jeszcze kciukow nie puszczam!

Joko kciuki za jutrzejsze testowanie!

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry