reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anett szczerze Ci powiem ze nastawienie u mnie raczej nijakie... Takie neutralne. Juz nie mam sily po tych dwoch latach walki i jednej nieudanej iui sie ekscytowac... Jeszcze patrzac na te statystyki to jakos slabo wierze w ta iui... Ale ogolnie humor dobry :)

U mnie dominujacy pecherzyk 17mm. Dzis 10dc. Jutro znowu usg rano a iui pewnie jakos sroda/czwartek.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Noo wieeem. Ja tez 2 lata staran, po roku ciąża i w 7 tyg poroniłam i tez nieudama IUI i obiecałam sobie ze sie nie bede juz kolejną podniecała ale czlowiek glupi jest :) i znow jestem pełna wiary :) Kochana u Ciebie jak wszystko ok z badaniami to pewnie jakas blokada w glowie. tylko jak się jej pozbyc? moze psycholog zajmuje sie takimi przypadkami? Ja tez myslalam o tym ze to mam i mysle o psychologu powoli.

reklama
Dzieki Anett.

U mnie tez z tym nastawieniem bardzo kiepsko, w sumie to pierwsza IUI, po parwie 2 latach staran, badania zadnych problemow nie wykazaly ani ze mna ani z mezem, watpie zeby nagle sie udalo po IUI. Ale sprawdzic trzeba i jesli nic z tego to startowac z IVF.
Ale obiecuje trzymac kciuki za kazda z nas ;)

Bertha zycze Ci zeby to byla implantacja :) Juz sie nie moge doczekac Twojego testowania, zasluzylas w koncu :)

Anett no pewnie cos jest w tej glowie... Ale jesli to prawda to ja chyba nigdy nie zajde w ciaze bo nie wyobrazam sobie zeby nagle mi przestalo zalezec... Jedna kolezanka mi powiedziala: "Tak bardzo od poczatku balas sie tej nieplodnosci idiopatycznej ze moze sama ja u siebie wywolalas". I chyba cos w tym jest...
No psycholog dobry moze by cos pomogl. A moze jakas grupowa terapia wsparcia dla nieplodnych par..?

Mika mam takie samo podejscie. Chce wierzyc ale ciezko skoro przez dwa lata sie nie udawalo a przeszkod zadnych nie bylo. Jakos slabo wierze w te iui... I jeszcze te statystyki... Ja mysle ze przy takiej nieplodnosci nieznanego pochodzenia to tylko moze pomoc totalny luz albo zaawansowana medycyna, tzn invitro.

Moja kolezanka urodzila w weekend i jak zobaczylam na fb taka malutka Rybke to chyba to mnie tak nakrecilo i taka pelna nadziei jestem :)

reklama
Anett szczerze Ci powiem ze nastawienie u mnie raczej nijakie... Takie neutralne. Juz nie mam sily po tych dwoch latach walki i jednej nieudanej iui sie ekscytowac... Jeszcze patrzac na te statystyki to jakos slabo wierze w ta iui... Ale ogolnie humor dobry :)

U mnie dominujacy pecherzyk 17mm. Dzis 10dc. Jutro znowu usg rano a iui pewnie jakos sroda/czwartek.

Moje nastawienie tez raczej nijakie boje sie strasznie kolejnego rozczarowania. Nie chcę sie nastawiac ale z drugiej strony mysle jakby fajnie bylo prezencik na święta dostać.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry