reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A u mnie niestety w tym miesiącu nie będzie. pewnie w następnym też nie. pęcherzyk nie pękł i jest przy torbielce, która po stymulacji urosła na 4 cm... Gin przepisała mi lek. Ale zaraz po wizycie poszłam do innego lekarza. Znacie to uczucie kiedy chodzicie do jednego lekarza jesteście zadowolone, a później idziecie do innego lekarza i nagle czujecie, że straciłyście czas, że poprzedni lekarz miał mniejszą wiedzę, doświadczenie? Wizyta trwała godzinę, trochę podniósł na duchy, leku kazał nie brać, poczekac co natura zdziała i zalecił laparoskopie. Poprzednia też gin też zalecala, ale za kasę, wybrałam wtedy tańsze i nie operacyjne HyCoSy. Ale teraz że względu na torbiel chyba będzie laparo. Wizja macierzyństwa znów się oddala...

A u mnie niestety w tym miesiącu nie będzie. pewnie w następnym też nie. pęcherzyk nie pękł i jest przy torbielce, która po stymulacji urosła na 4 cm... Gin przepisała mi lek. Ale zaraz po wizycie poszłam do innego lekarza. Znacie to uczucie kiedy chodzicie do jednego lekarza jesteście zadowolone, a później idziecie do innego lekarza i nagle czujecie, że straciłyście czas, że poprzedni lekarz miał mniejszą wiedzę, doświadczenie? Wizyta trwała godzinę, trochę podniósł na duchy, leku kazał nie brać, poczekac co natura zdziała i zalecił laparoskopie. Poprzednia też gin też zalecala, ale za kasę, wybrałam wtedy tańsze i nie operacyjne HyCoSy. Ale teraz że względu na torbiel chyba będzie laparo. Wizja macierzyństwa znów się oddala...
Tak mi przykro [emoji20] ja jak do tej pory trafilam na dwóch bardzo dobrych gin

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj znamy. My tak straciliśmy dwa lata. Bo lekarz nas podtrzymywał na duchu, że tylko szczęcia nam trzeba i ładował hormony bez sprawdzania i monitrowania jak działają :/ Człowiek po takiej wizycie u konkretnego w końcu lekarza pójść i tamtemu przywalić:/

no a u nas moj M pownie zbadał nasienie jeste lepsze a w zasadzie owiele lepsze jak przed 1,2,3 iui....tylko dlaczego sie nie udały.... mnie posiew z szyjki wyszedł ujemny teraz tylko chyba drożność jajowodów musze chyba zrobić
już się martwie .....trzymam kciuki za wszsytkie aby otrzymały nalepsze prezenty pod choinkę........ja niestety takowego nie dostane :( w tym roku bo doktor powiedziała zeby ten miesiąc odpuścić...a tak to by było testowanie 24.12.

Pisces ja tak mialam przez 2 lata staran, ciagle zmienialam lekarzy i kazdy napawal mnie optymizmem ze wszystko z nami w nalezytym porzadku a ja drazylam drazylam i nic nie wydrazylam... Faktycznie jest w porzadku ale ciazy jak nie bylo przez 23 cykle tak nie ma... Juz nie wiem co gorsze, ciagle obiecanki lekarzy i napawanie na chwile optymizmem czy jakas konkretna diagnoza i rozpoczecie walki ze schorzeniem... Ja wiem ze kazdy chce byc zdrowy ale uwierzcie mi ze to ze nie wiem co sie ze mna dzieje i dlaczego nie jestem w ciazy doprowadza mnie do szalenstwa :(

Cikulinka z obserwacji wiem ze w tych cyklach w ktorych lekarze kazali "odpuscic bo nic z tego" wlasnie sie udawalo. Ale juz nic nie mowie, nie nastawiaj sie ;) :*

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Cassiah, dokladnie Cie rozumiem, frustrujace jest ze niby wszytko ok, a jednak nic z tego nie wychodzi.
Ja jestem zadowolona z lekarza/opieki. W klinice do ktorej chodze najpierw jest diagnostyka z lekarzem a pozniej przechodzi sie do zespolu IUI/IVF (pielegniarki) i one ustalaja dawki lekow, czas IUI. Jak nic nie wyjdzie po 3 IUI, wraca sie do lekarza.
Mialam miec IUI w poniedzialek, ale dzisiaj na monitoringu przestawilismy na wtorek zeby pecherzyki troszke jeszcze podrosly.
Milego weekendu dziewczyny :)

Bertha, jak tam samopoczucie? :)

:) u mnie odliczanie dni do testowania :)
W końcu troche wzrosła temp, wiec jestem spokojniejsza, wczoraj i przedwczoraj miałam dni zajęte - w piątek sprzątałam całe mieszkanie potem jarmark na rynku, w sobotę kosmetyczka, pogaduchy z przyjaciółka, strojenie choinki i goście. :)
Cos tam mnie kłuło w piątek w podbrzuszu z prawej strony ale tak nisko przy wpojeniu łonowym - 3dpo, wiec to za wczesnie na cokolwiek. A tak to nic nie czuje, normalnie jest..

...do 14-tu razy sztuka. A tak naprawde do 32x sztuka.

reklama
Adunnia, Cassiah - czy dzienną dawkę lamkę czerwonego winka wypily przegryzajac migdałkami ?:)
Ktora tam jeszcze w ciągu tygodnia podchodzi do IUI z nami? :)

Do góry