reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej. Nie pisałam bo miałam tyle pracy ze nawet zapomniałam o tym, że jutro jest mój dzień testowania :-) zdecydowaliśmy z Małżem że jedziemy na betę, nie chcemy sikanca.

Gratulacje Cytry [emoji122]
Witam także nowo przybyle i wspolwalczace [emoji1]

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki! [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bertha u nas też był problem z jakością nasienia, w sensie ilości/jakości i właśnie lepkości. Męża wysyłali na przeróżne badania, żeby sprawdzić czy ta lepkość ie jest wynikiem jakiegoś nadkażenia. Na chlamydię m.in. Wszystkie wyniki miał w normie. Brał suplementy, cynk, pił, jadł, nie przegrzewał się. Niestety nic nie pomogło. Także czasem to chyba po prostu natura tych naszych mężczyzn. No może nie do końca, bo u nas wyniki się pogorszyły w ciągu dwóch lat, ale wiesz o co mi chodzi:) Kciuki trzymane:)

Ludek , objawy są przereklamowane. Powtórzę się setny raz , a co:) Ja miałam wiecej objawów ciążowych co miesiąc w staraniach niż teraz. Jak w końcu się udało to pierwszym poważnym objawem (poza brakiem miesiączki) był już widocznie rosnący brzuszek w okolicach 6-7 m-ca. Wcześniej NIC< NUL, NONE.

Witamy,
u mnie tz po 26 godz była IUI od zastrzyku. A skąd jesteś ? gdzie sie leczysz? Dlugo sie staracie?
Start starań styczeń 2016, szybko trafiliśmy do lekarza bo mój m. odczuwał bóle jąder i lekarz m.in. zlecił spermatogram i wyszedł bardzo słabo. plemników dużo, Ale 0% typu A i tylko 2 % o prawidłowej budowie. Ale podobno do IUI się nadają...

vadera, trochę podekscytowalam się może nową metodą w staraniach :-D Wiem, że różnie jest z tymi objawami, ale chyba za mocno chcę żeby się udało :huh:

Evelevel, kciuki mocno zacisniete i czekamy na dobre wieści :tak:

Start starań styczeń 2016, szybko trafiliśmy do lekarza bo mój m. odczuwał bóle jąder i lekarz m.in. zlecił spermatogram i wyszedł bardzo słabo. plemników dużo, Ale 0% typu A i tylko 2 % o prawidłowej budowie. Ale podobno do IUI się nadają...
Wyniki zblizone bardzo do wynikow mojego meza, moj maz mial operacje zylakow powrozka nasiennego. Ale wyniki rewelacyjnie sie nie poprawily. Lekarz nam powiedzial max 4 IUI potem in vitro. W przyszłym tygodniu podchodzimy do 3.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ludek, a chcij sobie. Gorzej by było gdybyś nie chciała:D Po prostu wiem z własnego doświadczenia, że można sobie wmówić każdy objaw a doszukiwanie się ich wykańcza strasznie. Jeśli jednak miałoby Cię to uspokoić (ja kiedyś sama stwierdzałam , że by mi to pomogło uwierzyć - głupia:p) to życzę i rzygania dalej niż widzisz byleby oznaczało sukces:)))

Haha, właśnie wiem jak to boli. Dawno już to przerabialam i już długo nie zdarzały mi się żadne objawy a tu jak widać iui robi swoje :-p Dziękuję za życzenia ale wolę bez wymiotow :unsure:

Gratulacje dla wszystkich, którym sie udało :D mnie codziennie coś w jajnikach ukłuje, podbrzusze zaboli ale np piersi są zupełnie normalne ale sądzę, że 6 dzień po IUI to za wcześnie na doszukiwanie się objawów... :dry: cały czas obawiam sie że IUI w 12 dc to za wcześnie i nic z tego...

reklama
Czesc dziewczyny, ja wlasnie po monitoringu w 8 dc, dwa dominujace pecherzyki (okolo 13 i 14 mm), endometrium ladne. W sobote kolejny monitoring i inseminacja pewnie w poniedzialek 5/12.

Do góry