reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć, czytanie o Waszych udanych IUI podnosi na duchu :) Trzymam za wszystkie kciuki!
Mam pytanie czy którejś z Was spóźniał się @ po nieudanej IUI? Ja czekam już od niedzieli ..

reklama
Cześć, czytanie o Waszych udanych IUI podnosi na duchu :) Trzymam za wszystkie kciuki!
Mam pytanie czy którejś z Was spóźniał się @ po nieudanej IUI? Ja czekam już od niedzieli ..
Cześć, jeśli bierzesz np. progesteron to @ może się przesunąć, tak było u mnie jak brałam po iui Duphaston 2x1. Już kilka dni przed bolał mnie brzuch jakby miała przyjść a tu nic... (a moje cykle zazwyczaj były 27-32max) niestety w 34 d.c. późnym wieczorem zaczęłam plamić i następnego dnia pojawiła się @.
Ale u Ciebie moze być zupełnie inaczej wiec trzymam kciuki :) To była Twoja pierwsza IUI?

To moja druga próba, ale robiłam test i wynik był negatywny. Teraz to 37 dzień cyklu.. Mam takie nieregularne. Nic nie biorę.

Vadera tak mialam teraz i wynik 0,93 - wynik powinien miec zwiazek ze stymulowaniem?
Witaj! Twój wynik raczej nie ma wpływu ze stymulacją.
Jeśli chodzi o mnie to moje AMH wynosiło w maju 1,34 i lekarz mi powiedział że rezerwa jest obniżona ale "gdyby było poniżej 1 to nawet do in vitro się nie kwalifikuje", no ale jest powyżej 1 :) więc z moim wynikiem można podchodzić do IUI. A po konsultacji wyniku z innym lekarzem we wrześniu to mi powiedziała "że nie jest tragicznie" że z takim wynikiem jak najbardziej moge podejść do iui. Dodam jeszcze że w zeszłym roku podczas laparoskopii usunięto mi początkowe ogniska endometriozy i mąż również ma słabsze wyniki.

Ja robiłam iui w 19 dc przy tej próbie. Akurat tego dnia pękł pęcherzyk.
Przy pierwszym iui robiłam 21 dc. Mam właśnie takie cykle nieregularne. :/

Ja robiłam iui w 19 dc przy tej próbie. Akurat tego dnia pękł pęcherzyk.
Przy pierwszym iui robiłam 21 dc. Mam właśnie takie cykle nieregularne. :/
Również miałam iui na pękniętych pęcherzykach... W takim razie pozostaje Ci cierpliwie czekać :) Albo warto zrobić betę by mieć pewność?

Jolancik a jak u Ciebie teraz? Jesteś po czy przed iui?
Miałam jedną iui w czerwcu. 4.11. miałam podchodzić do drugiej jednak w szpitalu na NFZ wszystko wstrzymali...i pozostaje mi czekać moze wkrótce coś się wyjaśni i pod koniec listopada lub początek grudnia będzie można działać. Ale w tym cyklu byłam stymulowana clo i urosły 2 ładne pęcherzyki więc tak czy siak próbowaliśmy "własnymi siłami" ;)

reklama
jezeli wynik AMH jest ponizej 0,3 to wtedy nie ma juz szans na ciążę. Ja mając 0,9 tez uslyszalam ze nie ma tragedii. Wazny jest chyba tez wiek jolancik. Dziwi mnie interpretacja Twojego lekarza, ze poniżej 1 nie ma szans na in vitro..

Do góry