reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ma może ktoras kobietka tylozgiecie macicy? Mi lekarz kazal spać bo mam na brzuchu i boje się zeby nie zaszkodzić malemu?

Ja mam. Moj gin tez każe mi spać na brzuchu. I jak bede w ciąży to tez do 16tc tak mam niby spać.. ale ja tak nie lubię. Cyce mi przeszkadzają.
To tez dlatego zeby nóg nie zginąć zeby krążenia nie tamować bo wybija wtedy ciśnienie do macicy.

Sloneczko az sie usmialam :D No przeciez on nie ma prawa powiedziec nikomu z rodziny na co sie Ty leczysz a co dopiero jakiejs babie ktora sie (nie wyobrazam sobie tego ze ktos moze byc do tego zdolny) dopytuje o stan zdrowia "sasiadki" :D

Jolancik a nie mozesz isc do jakiegos innego szpitala? Przepraszam jesli glupie pytanie ale nie mieszkam juz 6 lat w Polsce i nie za bardzo mialam stycznosc ze sluzba zdrowia. To jest chore ze znajduja sie pieniąchy dla patoli rodzacych dzieci zeby tylko miec na wóde a kochajaca sie normalna para nie moze liczyc na pomoc w poczeciu... [emoji34]

Kath ciesz sie ze zdrowego fasolka i nie dopuszczaj do niego tej negatywnej energii od swojej giny :)

Ja dzis bralam ostatni dzien Clo i jutro bedziemy ogladac pecherzyki :) Czulam sie po nim dobrze. A wlasciwie to nic nie czulam ;) Ale bralam mala dawke na probe - 25 mg. Jesli nie zadzialal to za msc 50tke bede lykac.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kath, wiadomości, choć skromne, przynosisz bardzo dobre. Najważniejsze jest dobro Waszego Dziecka. A lekarką się nie przejmuj, bo dodatkowy stres Ci nie potrzebny.
Jutro masz ważniejszą wizytę, więc ochłoń po dzisiejszej i jutro nie bój się zadawać pytań ;)

P.S Czy po inv badania prenatalne są obowiązkowe? Pytam z ciekawości ;)

Nie nie są w żadnym wypadku. Są zalecane w przypadku osiągnięcia wieku 35 lat oraz kiedy są wskazania medyczne (genetyczne skazy u rodziców czy rodziny). W tych akurat przypadkach pierwsze dwie sesje są finansowane (prenatalne i połówkowe) niestety usg 3 trymestru już nie. Ale mimo gadania pań, które prenatalne badania "bez sensu nastraszyły" oraz (mój ulubiony tekst!) "po co mam je robić, przecież i tak urodzę i będę kochać?" zawsze i wszędzie będę wszystkim je doradzała z bardzo wielu względów. Jedyne ryzykowne badanie to amniopunkcja, ale zamiast niej można wykonać NIFTY i zniwelować zagrożenie.
Zuzik, wiem, że mnie poniosła odpowiedź, ale często czytam jakie to one są bezsensowne i szkoda kasy, że nie mogę się powstrzymać, żeby nie zrzędzić:p

Ostatnia edycja:
No ja już mialam tylozgiecie przed ciaza i caly czas spalam na brzuchu bo lubię i nie naprawili sie , tylko ja niewiem czy to w ciąży dopiero może pomoc spanie na brzuchu czy przed ciaza takie spanie cos daje?

No ja już mialam tylozgiecie przed ciaza i caly czas spalam na brzuchu bo lubię i nie naprawili sie , tylko ja niewiem czy to w ciąży dopiero może pomoc spanie na brzuchu czy przed ciaza takie spanie cos daje?

No moj gin rzed ciąża tez mi zalecał spanie na brzuchu, takze nie wiem.. i tak mi to nie wychodzi. Ale najważniejsze wg niego jest to nie zginanie nóg podczas snu, albo nie zakładanie nogi na nogę, nie podwijanie ich pod krzesło jak sie siedzi, itp.

Dlaczego? Skończyły się finanse od nfz?
Niby tak. I dyrektor szpitala wstrzymał. Niestety robili jak mogli i z ilością przesadzili czy coś... i funduszy zabrakło... Moja nadzieja prysła jak bańka mydlana :-( :(

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
Ja idę jutro na wizyte do gina, zobaczyć pole bitwy po zabiegu. Dzisiaj siknelam test owu i wyszedł pozytywny, ciekawe czy mi jakis pecherzyk nie urósł po laparo nagle. Chociaz nie robiłam testu ani wczoraj ani przedwczoraj wiec moze byc równie dobrze juz po.
Dla pewności zaciągnę M do roboty dzisiaj. ;)

reklama
mi przełożyli wizyte na oglądanie pęcherzyków z 4 na jutro więc jutro się okaze kiedy ta moja 3 iui oby sie tylko udała......tak strasznie tego chcę....trzymajcie &&&&& bo po ostatniej porazce zaczynam coraz bardziej się bac....

Do góry