reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Czekam na wieści z wizyt :-)

Pytałam się teściowej (pracuhe w służbie zdrowia) o te obowiązkowe 3doby to mówiła,że takich oddziałów to nie dotyczy,chodzi o interne. Także do piątku dam się przetrzymać,ale żeby w piątek po południu być w domu :-)

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas to ewidentnie była biurokracja bo ordynator sobie zrobił długi weekend i w poniedziałek go nie było. Dobrze, że zlecił usg bo bym go chyba pogryzła. Ostrożność, ostrożnością ale psychika też jest ważna a uno: wiadomo, że lepiejj się wypoczywa w domu, nawet jak trzeba leżeć, due: już wystarczy historii w internetach a jak się człowiek nasłucha relacji na żywo, na patologii to zawału dostaje..
Mnie tylko martwi, że wg. machiny mała w ciągu tych 5 dni przybrała tylko 0,016 g. Obaczym za tydzień.

Kobietki na którą wizyty?

Vadera napewno z córką wszystko w porządku. Ja już jutro ładnie się będę pytać kiedy do domu. W ogóle chcieli mi luteine dopochwowo dać,jak to zobaczyłam to zaraz poprosiłam doustnie,na szczęście lekarka nie miala nic przeciwko.

Pisze z prośbą o poradę leczylam sie prywatnie u ginekologa i powiedzialam mu o iui które mialam akurat już w klinice . Bylam u niego i wychodzę z gabinetu a tu na korytarzu najwieksza plotkara znajoma. Martwię się czy jak ona spytala go o mnie to czy on mogl wygadać co robilam ?martwię się bo jeden rozumie drugi wysmieje. I o leczeniu wie tylko maz i lekarz.

Jestem po wizycie. Dziecko ma 6cm i niby jest wszystko ok. Niby bo moja gin miala zly dzien albo miala focha na mnie ze jeden lek skonsultowalam z lekarzem z kliniki. Choc go prosilam zeby tego nie mowil jej to od razu do niej zadzwonil. I ta pretensje ze nie moze sie ze mna dogadac i ze jej nie ufam. I kuzwa zlapalam dola i nic wiecej nie wiem...nawet sie nie pytalam...
Wizyte kolejna mam 1 grudnia

Kath super,że z dzidzią ok. Kobieto Ty nie możesz przejmować się fochami lekarki !! I co każda wizyta, a Ty będziesz się jej bać i martwić jaki ma dziś humor? Pomyśl o Maleństwu...skoro jest ok to chyba nie warto się taką babą przejmować i łapać doła.

Kath z kropkiem na pewno jest wszystko ok, gdyby nie było kazaliby zrobić kolejne badania. Co do lekarki to olej fochy, a z porozumienia między lekarzami się ciesz. Nie każdy się zainteresuje i skonsultuje co i jak, a "leczenie" przez dwóch niezależnych nigdy nie wychodzi na zdrowie. Szkoda tylko, że dałaś się "zgasić"i nie wypytałaś o nic co Cię interesuje. Pamiętaj oni są dla Ciebie nie na odwrót:)

Kamisiu mi przepisali duphaston , ten lekarz od kiepskich pomiarów też i zalecił dupka i luteinę dopochwową. Przy dupku zostaję póki mój gin nie zadecyzuje inaczej.

Słoneczko: żaden lekarz nie ma prawa udzielać informacji osobom postronnym. A tak w ogóle czym Ty się przejmujesz? Byłaś u ginekologa jak każda normalna kobieta co chwilę i tyle.

Vadera ja się broniłam od dopochwowej bo dość często łapałam infekcję i bałam się,żeby teraz nic się nie przypałętało,no i przy poronieniu byłam też zainfekowana od luteiny więc wolę je pod język :-)

reklama
Tak zostalam zgaszona jak dziecko...na kolejna wizyte pojde juz z mezem to on napewno cos odpowie jakby co...
Teraz leze jak glupia i sie martwie...ze ona ma mnie dosc i nie chce juz mnie leczyc...
I sama sie wyzywam ze stresuje dziecko...
To ja jej place a czuje sie tak jakbym byla od niej zależna...

Do góry