reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja bede miala swoja pierwsza iui. Dzis 4dc i zaczelam brac 25mg Clo przez nastepne 5 dni. W czwartek mam usg i dowiem sie co dalej. U mnie owu wystepuje ok 12dc. No wlasnie a jak to jest jak owu wypadnie w weekend?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Jak w czerwcu podchodziłam po raz pierwszy prywatnie to gdyby owulacja przypadła w weekend to wiem że jest taka możliwość. A teraz pójdę do szpitala na NFZ i pani dr przez tel. tylko wspomniała że przez weekend nic nie zdziałamy. Więc mam nadzieję że u mnie do piątku urośnie jakiś pęcherzyk bo to by był 12 d.c.

reklama
No wlasnie zapomnialam sie zapytac gina. U mnie w miescie tylko panstwowo w szpitalu robia. Niby szpital cala dobe czynny ;) ale chcialabym zeby moj gin "prowadzacy" ja wykonal, a z reszta nie wiem czy w ogole moglby ktos inny... No nic, dowiem sie w czwartek.
Dziewczyny jaka dawke Clo łykacie?

U mnie zarówno pick up jak i transfer przeprowadzali inni lekarze bo akurat tak były dyżury więc myślę, że przy iui też raczej jest to możliwe. Tyle "szczęścia", że przy transferze dochtor miał jakiś problem i i tak wołali mojego, który z problemem poradził sobie w trzy sekundy:)
Clo swego czasu łykałam jedną dziennie przez 5 dni.

My nadak kwitniemy. Frustrujące jest to, że zupełnie w razie "w". Poza standardem ktg, tętno, ciśnienie, temperatura nic więcej mi nie robią. Ani usg, ani badań krew/mocz nie ponowiono. Nawet o magnezie, który miałam dostawać codziennie dożylnie zapomniano... O wyjęcie welflonu musiałam się prosić. Także jutro walczę o wyjście, żeby nie utknąć znów na święto.

Vadera domyślam się, że ciężko wyleżeć. tym bardziej że poza kontrolą nic nie robią, ale kontrola też ważna.
niech moc będzie z Tobą, bo taką pacjentkę to szpital chce długo trzymać żeby jak najwięcej kasy z nfz dostać.

M26 jak u ciebie sytuacja?

ogromne kciuki dziewczyny za pozytywne wieści i udane IUI

reklama
Aha ja biore 25. A mialyscie kiedys jakies skutki uboczne? Ja juz drugi dzien biore i narazie wszystko ok :)

ja biorę clo 50mg po 2 tabletki od 3 do 7 dnia cyklu..... ze skutkami ubocznymi moge powiedziec ze ich niemam chociaż jak w pracy wyterzam ciagle wzrok to po 6 godzinach troche fiksuje ale nie zawsze

Do góry