reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja bede miala swoja pierwsza iui. Dzis 4dc i zaczelam brac 25mg Clo przez nastepne 5 dni. W czwartek mam usg i dowiem sie co dalej. U mnie owu wystepuje ok 12dc. No wlasnie a jak to jest jak owu wypadnie w weekend?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Jak w czerwcu podchodziłam po raz pierwszy prywatnie to gdyby owulacja przypadła w weekend to wiem że jest taka możliwość. A teraz pójdę do szpitala na NFZ i pani dr przez tel. tylko wspomniała że przez weekend nic nie zdziałamy. Więc mam nadzieję że u mnie do piątku urośnie jakiś pęcherzyk bo to by był 12 d.c.

reklama
No wlasnie zapomnialam sie zapytac gina. U mnie w miescie tylko panstwowo w szpitalu robia. Niby szpital cala dobe czynny ;) ale chcialabym zeby moj gin "prowadzacy" ja wykonal, a z reszta nie wiem czy w ogole moglby ktos inny... No nic, dowiem sie w czwartek.
Dziewczyny jaka dawke Clo łykacie?

U mnie zarówno pick up jak i transfer przeprowadzali inni lekarze bo akurat tak były dyżury więc myślę, że przy iui też raczej jest to możliwe. Tyle "szczęścia", że przy transferze dochtor miał jakiś problem i i tak wołali mojego, który z problemem poradził sobie w trzy sekundy:)
Clo swego czasu łykałam jedną dziennie przez 5 dni.

My nadak kwitniemy. Frustrujące jest to, że zupełnie w razie "w". Poza standardem ktg, tętno, ciśnienie, temperatura nic więcej mi nie robią. Ani usg, ani badań krew/mocz nie ponowiono. Nawet o magnezie, który miałam dostawać codziennie dożylnie zapomniano... O wyjęcie welflonu musiałam się prosić. Także jutro walczę o wyjście, żeby nie utknąć znów na święto.

Vadera domyślam się, że ciężko wyleżeć. tym bardziej że poza kontrolą nic nie robią, ale kontrola też ważna.
niech moc będzie z Tobą, bo taką pacjentkę to szpital chce długo trzymać żeby jak najwięcej kasy z nfz dostać.

M26 jak u ciebie sytuacja?

ogromne kciuki dziewczyny za pozytywne wieści i udane IUI

reklama
Aha ja biore 25. A mialyscie kiedys jakies skutki uboczne? Ja juz drugi dzien biore i narazie wszystko ok :)

ja biorę clo 50mg po 2 tabletki od 3 do 7 dnia cyklu..... ze skutkami ubocznymi moge powiedziec ze ich niemam chociaż jak w pracy wyterzam ciagle wzrok to po 6 godzinach troche fiksuje ale nie zawsze

Do góry