reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jeszcze jestem w pracy a u siebie nie chcę robić. Pojadę po pracy do innego labo. Ale chyba tylko po to żeby wreszcie uciąć te katusze-fatalnie się dziś czuję brzuch mnie strasznie boli naprawdę czuję że @ zaraz przyjdzie...(mam nadzieję że dziś wieczorem będę mieć wynik)-chcę to już mieć za sobą
Dream, czekam niecierpliwie na twoja bete! :) &&&

Vadera, Anika to ja juz nic nie rozumiem :(

Genetyk powiedział że badania genetyczne są wskazane ze wzgledu na wiek, a mam się dowiedzieć czy w rodzinie nie było więcej niedorozwojów kończyn czy braku palców (mój tata ma taką nogę - małą z 4 palcami, ja mam normalne rece i nogi)... Powiedział, że będę stymulowana i bedą pobierane jaja i zbierane zarodki do 8 sztuk, bo czy zbadają jeden czy 8 to tyle samo kosztuje. Mają pobierać jedną komórkę z zarodka i mrozić zarodek i tą jedną komórkę, jak tłumaczył zarodek A i próbką A, potem B i B i tak dalej..Powiedział wyraźnie że mogą zbierać te zarodki przez pare miesięcy, bo z racji mojego wieku nie uda się tyle zapewne za pierwszym razem.. jeśli chcę oczywiście mogą zbadać nawet jeden, albo jeśli nie uda się dojść do takiej liczby można w trakcie zmniejszyc ilość. Na papierach kazał zaznaczyć crio PGD. Jeszcze nic nie zlecałam, nic nie podpisywałam.. zresztą powiedział, że mamy się udać do niego jeszcze raz.. a potem w ten piątek dostałam @, wiec nie było szans żeby sie wyrobić z jeszcze jedną wizytą u genetyka i iść na wizytę do normalnego gina, na której juz miałam mieć wszystko podpisywane..
Z racji tego że ten genetyk tak mnie podłamał, i sama nie wiem ile to będzie kosztowało skoro to tak długo, odpusciłam by sie zastanowić, przeliczyć i zrozumiec to wszystko... a potem się posypało i na razie nie miałam nawet czasu coś poczytać:( Spotkałyście się z czymś takim?

Kredzia ściskam...
Buraq w pakiecie płacisz za badanie do 8 zarodków, żywych bo tylko wtedy, przed zamrożeniem można pobrać komórkę. Jak nie masz zarodków lub masz 2 to kliniki to nie interesuje. Kończy się jedna procedura i tyle. Chcesz kolejnych badań to jest to osobna procedura. Pierwsze słyszę, żeby robić kilka razy stymulację i zbierać zarodki - po co? Przecież w między czasie możesz być w ciąży na bazie zarodków z pierwszej stymulacji. Nic nie rozumiem...

Buraq: Ja też pierwsze słyszę. Masz wyjaśnione czemu powinnaś zrobić genetyczne zarodków. Tu wsio zrozumiałe skoro w rodzinie były przypadki błędnych to to jest bardziej wskazaniem niż wiek. Ale z tym zbieraniem dla mnie to też czarna magia. Musisz na spokojnie dopytać lekarza. Może to my o czymś nie wiemy, chętnie się doedukujemy.

Ewik, on powiedział że z zywego beda pobierac komorke i mrozic i jedno i drugie, zamrozone oddzielnie.. Jak pojdziemy drugi raz to musze sie jeszcze raz dopytac... bo moze ja tepa jestem i nie zrozumialam, na papierach mam od razu zaznaczone crio, czyli tak jakby w ogole nie bylo szans na niemrozonego zarodka.. TZ tez tak to zrozumial..
Vadera wlasnie na spokojnie, bo ta pierwsza wizyta mnie rozwalila, wszystko szybko bo cykl i tak dalej, wiec moze lepiej ze wyszlo jak wyszlo.. Jak bede wiedziala dokladniej to Wam napisze...

reklama
bo się skicham. coś nie działa strona z wynikami z labo. ale i tak wyniki wieczorem więc może się naprawi...żałuję że pojechałam bo tak mnie boli brzuch że serio zaraz okres dostanę a 36 zł zapłaciłam drogo mi się wydaje eh
***a teraz mi wyskoczyło że nieprawidłowy nr zlecenia (to z diagnostyki) - może któraś z was się orientuje - może tak informuje jak jeszcze nie ma wyników? bo na wcześniejsze wyniki badań weszłam normalnie

Do góry