reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Dream to wszystko po tych lekach. Ja odstawiłam i wracam do formy.
Kobietki czy mogłaby się któraś zając kalendarzem ? Ja najwcześniej wrócę do gry za pół roku jak kasę ogarne .

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Marzen... odetchnij pełną piersią, a jak wrócisz do gry, to ze spokojem i bogatym doświadczeniem.
A co mi przyszło do głowy... Czy można w jakiś sposób sprawdzić dlaczego zarodki przestają "dojrzewać"? Są na to jakieś badania? Tzn przed transferem, dlaczego nie dotrwają do określonej doby. Nie ma na to jakiś wspomagaczy? Może to głupie pytania, ale tak mi przyszło do głowy.

A kalendarzem...mogę się zająć :p Będę aktualizować wieczorami jak Adaśko będzie spał.
W ogóle nigdy nie wyobrażałam sobie ile można zrobić w 30 minut :D (tyle zazwyczaj trwa drzemka Adasia) :D

SIERPIEŃ

08 - Vadera - usg połówkowe
11 - Anika - wizyta u gin
13 - Dream - beta hcg
Beti - transfer
Buraq - stymulacja do ivf

WRZESIEŃ

Katharina - transfer

Lumio, Kredko czekamy na Was

Są z nami:Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik, dreamscometrue

Ostatnia edycja:
dziewczyny fatalnie się dziś czuję-jakbym miała ciężką depresję :p to może być od Duphastonu i Estrofemu? Macie jakieś doświadczenia? Pomijam, że piersi mnie napieprzają o tych hormonów...

P.S. ja wszystko wytrzymam tylko żeby to "poświęcenie" zaowocowało
Po dupku bolą piersi, mnie nawet lejąca się woda urażała, takie były wrażliwe. A brałam dupka do ok 12 tc... :)

wiecie co ja tak sobie myślę, że 13.08.2016r. zrobię beta hcg z krwi (chyba już nie będzie śladu po Ovitrelle-zastrzyk 29.07.2016r.), bo 15.08.2016r. gin mówiła, żeby sikańca zrobić, a ja kiepsko na takie testy reaguję (testy owulacyjne mi nie wychodziły mimo, że owu miałam). a 15.08.2016r. to święto w labo badań nie zrobię. chyba ok co?

wiecie co ja tak sobie myślę, że 13.08.2016r. zrobię beta hcg z krwi (chyba już nie będzie śladu po Ovitrelle-zastrzyk 29.07.2016r.), bo 15.08.2016r. gin mówiła, żeby sikańca zrobić, a ja kiepsko na takie testy reaguję (testy owulacyjne mi nie wychodziły mimo, że owu miałam). a 15.08.2016r. to święto w labo badań nie zrobię. chyba ok co?
Tak, myślę, że lepiej zrobić betę. Choć wynik może być nieznacznie niższy, bo to jednak dwa dni wcześniej. Ale na pewno bardziej wiarygodny niż sikaniec. Sikańce mają różną czułość i czasami oszukują - w obie strony. A beta, to beta! Z całego serca życzę Ci wysokiej &&&&&

Estrofem też tak działa na piersi. Puchną i bolą niemiłosiernie. Przejdzie z czasem , przynajmniej do momentu aż zaczną nabierać pokarm bez wspomagaczy na serio:)

Kamisiu: ja od samego początku wiem, że to dziewucha. Jak się okaże, że nic nie wiem to histerii nie będzie, ale póki co trzymam się swojej teorii.
Co do lekarza, to małż zrobił bunt i stwierdził, że woli płacić niż później płakać... Potem jak mu uświadomiłam ile wizyt może być w ostatnim miesiącu to stwierdził, że wtedy pomyślimy. Na co nie zgodziłam się z kolei ja. Nie będę prowadzącego zmieniać na samą kocówkę:/ Także mamy pas. Plus taki, że ponieważ rozwijamy się książkowo teraz mieliśmy miesiąc przerwy od wizyt.

Ostatnia edycja:
reklama
SIERPIEŃ

08 - Vadera - usg połówkowe
11 - Anika - wizyta u gin
13 - Dream - beta hcg
Beti - transfer
Buraq - stymulacja do ivf

WRZESIEŃ

Katharina - transfer

Lumio, Kredko czekamy na Was

Są z nami:Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik, dreamscometrue
To ja chetnie sie dopiszę do grona. Póki co, IUI planuję we wrześniu.
Najbliższe terminy u mnie to niechciana @ 6.08, wiec i testowanie.

Do góry