reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
My drogie leki kupujemy w Medkonie (ale to chyba tylko z P-n). Różnice na niektórych lekach to kilkaset złotych. Ale dzisiaj w innej trzeba było kupić

reklama
Kobietki doradzcie BŁAGAM - w internecie wyczytalam, ze na pekniecie pecherzykow dobra jest goraca kapiel. a M gdzies wyczytal, ze po IUI nie powinno sie brac goracych kapieli. Co myslicie?
Dream, po IUI nie powinno się brać gorących kąpieli, opalać, korzystać z sauny, solarium. Nie wolno dźwigać, stresować się i zabronione jest negatywne myślenie. Bo to wszystko źle wpływa na tą istotkę, która chce w Tobie zamieszkać i zostać na nudne 9 miesięcy ;)

Dziewczyny które podchodzą do inseminacji w klinikach i płacą za wszystko 100%. Ile Was w miesiącu kosztuje inseminacja: zabieg, leki do stymulacji, i lek na pęknięcie, tak w sumie. Pomijam wcześniejsze wizyty lekarskie....
Ewik, w tamtym roku podchodziłam do IUI i za zabieg (oczywiście z usg) płaciłam 550 zł, za lek do stymulacji (clostilbergyt) ok 20 zł i za Ovitrelle na pęknięcie ok 65 zł. I po IUI Duphaston ok 30 zł.

Dream, po IUI nie powinno się brać gorących kąpieli, opalać, korzystać z sauny, solarium. Nie wolno dźwigać, stresować się i zabronione jest negatywne myślenie. Bo to wszystko źle wpływa na tą istotkę, która chce w Tobie zamieszkać i zostać na nudne 9 miesięcy ;)
ja się mogę do wszystkiego dostosować tylko z tym myśleniem u mnie trudna sprawa :p a Ty Zuzik zaszłać po inseminacji? Mnie lewy jajnik boli i już sama nie wiem czy to ok czy nie ok

ja się mogę do wszystkiego dostosować tylko z tym myśleniem u mnie trudna sprawa :p a Ty Zuzik zaszłać po inseminacji? Mnie lewy jajnik boli i już sama nie wiem czy to ok czy nie ok
Tak Dreams. W tamtym roku miałam 2 IUI. Po drugiej się udało ;)
Gdyby nie to, że miałam cesarkę, już starałabym się o następne :p:D:p:D

Pierwsza, to był dla mnie mega stres... Do drugiej podeszłam ze spokojem. Założyłam, że co ma być to będzie i choćby nie wiem ile się denerwowała i wylała łez - niczego nie zmienię. Oczywiście nie wytrzymałam do bety i dzień wcześniej o 5 rano zrobiłam sikacza. Obudziłam emka i zapytałam "czy on też widzi bladą drugą kreskę, czy tylko mam zwidy"... Widział :)

Tak Dreams. W tamtym roku miałam 2 IUI. Po drugiej się udało ;)
Gdyby nie to, że miałam cesarkę, już starałabym się o następne :p:D:p:D

Pierwsza, to był dla mnie mega stres... Do drugiej podeszłam ze spokojem. Założyłam, że co ma być to będzie i choćby nie wiem ile się denerwowała i wylała łez - niczego nie zmienię. Oczywiście nie wytrzymałam do bety i dzień wcześniej o 5 rano zrobiłam sikacza. Obudziłam emka i zapytałam "czy on też widzi bladą drugą kreskę, czy tylko mam zwidy"... Widział :)
Piękna historia :)) Aż się wzruszyłam od rana. Ile bym dała, żeby się udało za pierwszym razem, bo tyle nas to nerwów kosztuje...A bardziej dziś się denerwuje przed usg czy pękły pęcherzyki niż wczoraj przed IUI. Jakoś ogólnie spokojna mimo wszystko jestem, ale chyba dlatego, że nie umiem uwierzyć, że może się udać eh

reklama
Beti, niech móc będzie z Toba:) od początku do konca:*

Dream, kciuki za pęcherzyki i skuteczność iui! Teraz tylko spokojnie... wszystko co mogłaś, już zrobiłaś. Reszta nie w Twoich rękach. Niech dobrze się dzieje!
Pani dr ma wolny dzień?! Szok!!! Ona nigdy nie miała wolnego , oprócz urlopu jesiennego. ..

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry