reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny doradźcie mi co mam robić. Sprawa wygląda tak że w tym miesiącu bardzo chciałam podejść do drugiej inseminacji.W czym problem a no w tym że moja ginekolog robi monitoringi tylko we wtorki i czwartki.Cykle mam przeważnie 28-30 dniowe. I teraz tak ,Jak pojde zrobić monitoring w czwartek to będzie to 9 dzień cyklu . Ale Moja klinika w której podchodzę do inseminacji czynna jest tylko w sobotę do 14 a w niedziele wogole.A z moich obliczeń wychodzi że owulacja nastąpi koło niedzieli lub poniedziałku rano. Niestety w poniedziałek na inseminacje to będzie już 13 dzień i zostanę przyjęta dopiero popołudniu co według mnie mija sie zupełnie z moją owulacją. Nie chce przepuścić kolejnego cyklu. Bo miesiąc wcześniej miałam robioną drożność jajowodów i też ominęłam tamten cykl:(
Trochę się zdziwiłam, bo moja klinika jest czynna przez cały tydzień. Inaczej ciężko, bo nasze organizmy wolnego sobie nie biorą na weekend ;) A nie rozmawiałaś o tym z gin? Najlepiej spytać lekarza. A to IUI na cyklu naturalnym czy stymulowanym?

***teraz przeczytałam Twoją wcześniejszą historię. Robisz IUI w tej samej klinice? Nie rozumiem dlaczego wcześniej nie zlecili Ci hsg. U nas jest problem z nasieniem męża, ale ja miałam robione wszystkie badania. W końcu to my mamy mieć dziecko w brzuszku :) Myślałaś o zmianie kliniki? I dlaczego nie robiłaś na cyklu stymulowanym? To był Wasz wybór? U mnie też wszystko ok a podchodzę do IUI na cyklu stymulowanym, bo to zwiększa szansę a tymbardziej, że leki są refundowane to żal nie skorzystać (wg mnie). Hmmm ja bym się wstrzymała i zmieniła klinikę

Ostatnia edycja:
reklama
No byłam pewna że w niedziele mają jakiś dyżur. Ale jak się okazało nie i w soboty też tylko do 14. Przecież nie moja wina że owulacja wypada w niedziele. Tak samo może być np za miesiąc lub dwa i co wtedy.

Sprawa wygląda tak że moja gin powiedziała że powinnam robić na naturalnym cyklu gdyż ta owulacja występuje.Stymuluje się wtedy gdy tego pęcherzyka nie ma.Tak zostałam pouczona. Poza tym sama w sumie unikałam tego hsg. Może dlatego pierwsza insemka była bez tego badania.O zmianę kliniki też pytałam ale stwierdziła ze to najgorsze co może być zmiana kliniki po 1 nieudanej insemce.

Ostatnia edycja:
No byłam pewna że w niedziele mają jakiś dyżur. Ale jak się okazało nie i w soboty też tylko do 14. Przecież nie moja wina że owulacja wypada w niedziele. Tak samo może być np za miesiąc lub dwa i co wtedy.
Nie wiem Kochana ja bym się oglądała za innym miejscem. A co do straty tego cyklu jesteś raczej pewna, że w weekend owu wypadnie?

***hm u mnie naturalnie owulacja występuje, ale lekarka sama zapropowała stymulację ( chyba nie z korzyści zysku, bo to leki refundowane i tylko papierkową robotę z tym mają), po to żeby zwiększyć szansę na zapłodnienie

Ostatnia edycja:
A masz może jakoś klinikę godna polecanie ale w Małopolsce?? Naprawdę za dużo rzeczy się na mnie posypało i nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć. Jest tyle tych klinik i na większość każdy narzeka. Więc co wybrać :( No Ostatnie dwa miesiące owulacje miałam w 13 dniu cyklu rano.

A masz może jakoś klinikę godna polecanie ale w Małopolsce?? Naprawdę za dużo rzeczy się na mnie posypało i nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć. Jest tyle tych klinik i na większość każdy narzeka. Więc co wybrać :( No Ostatnie dwa miesiące owulacje miałam w 13 dniu cyklu rano.
Ja swoją klinikę mogę polecić chociaż narazie efektów jeszcze nie ma...ale w Poznaniu się leczę. Ja do swojej dotarłam z polecenia kuzynki. Może warto popytać znajomych? Aż dziw bierze ile teraz ludzi ma problem z zajściem....Możesz też poczytać w internecie, są robione na forach różne rankingi klinik.

hłe hłe dzwonili do mnie z rejestracji, że mają opóźnienie i mamy przyjechać na 22.15 :D Mam nadzieję, że się do północy wyrobimy :O

Nie mam nikogo kto mógłby mi polecić taką klinikę .A takie szukanie w necie po rankingach nie jest dla mnie zbyt obiecujące. Każdy pisze coś złego i dobrego. Dlatego poszłam z polecenia mojej gin

Magnolia w malopolsce nie ma niczego godnego polecenia niestety...

reklama
Dream kciuki zacisniete &&&

Kath a tak lamentowalas a tu sie z Ciebie pionierka zrobila w ilosc:-) a mma juz chyba przeczucie na przyszly miesiac:-)

Beti :-* czekam na Twoja ciaze jakby to moja miala byc:-D

Marzen jak tam?

Mamuski cos nam ucichly! Do brze ze jeszcze brzuchatki sie odzywaja czasem:-*

Do góry