reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zmien klinike...bo za ra kase co ram
Dziewczyny doradźcie mi co mam robić. Sprawa wygląda tak że w tym miesiącu bardzo chciałam podejść do drugiej inseminacji.W czym problem a no w tym że moja ginekolog robi monitoringi tylko we wtorki i czwartki.Cykle mam przeważnie 28-30 dniowe. I teraz tak ,Jak pojde zrobić monitoring w czwartek to będzie to 9 dzień cyklu . Ale Moja klinika w której podchodzę do inseminacji czynna jest tylko w sobotę do 14 a w niedziele wogole.A z moich obliczeń wychodzi że owulacja nastąpi koło niedzieli lub poniedziałku rano. Niestety w poniedziałek na inseminacje to będzie już 13 dzień i zostanę przyjęta dopiero popołudniu co według mnie mija sie zupełnie z moją owulacją. Nie chce przepuścić kolejnego cyklu. Bo miesiąc wcześniej miałam robioną drożność jajowodów i też ominęłam tamten cykl:(
Dziewczyny doradźcie mi co mam robić. Sprawa wygląda tak że w tym miesiącu bardzo chciałam podejść do drugiej inseminacji.W czym problem a no w tym że moja ginekolog robi monitoringi tylko we wtorki i czwartki.Cykle mam przeważnie 28-30 dniowe. I teraz tak ,Jak pojde zrobić monitoring w czwartek to będzie to 9 dzień cyklu . Ale Moja klinika w której podchodzę do inseminacji czynna jest tylko w sobotę do 14 a w niedziele wogole.A z moich obliczeń wychodzi że owulacja nastąpi koło niedzieli lub poniedziałku rano. Niestety w poniedziałek na inseminacje to będzie już 13 dzień i zostanę przyjęta dopiero popołudniu co według mnie mija sie zupełnie z moją owulacją. Nie chce przepuścić kolejnego cyklu. Bo miesiąc wcześniej miałam robioną drożność jajowodów i też ominęłam tamten cykl:(
Zmien klinike bo za ta kase co u nich zostawiasz powinni byc dostepni kazdego dnia...ja iui mialam w niedziele o 21...

reklama
Kredko @ przyszła i myślałam że ducha wyzione w nocy.
Na razie jestem na etapie szukania sobie zajęcia tylko powoli kończą mi się powierzchnie do sprzątania :/

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

LIPIEC

30-Beti-podgląd
31- Dream-iui

SIERPIEŃ

1-Beti-punkcja
8- Vadera- usg połówkowe
11-Anika-wizyta u gin
Buraq- stymulacja do ivf
Lumio, Kredko czekamy na Was
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać.
Są z nami:Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Beti, kciuki za podgląd! :)

Dream , niech się dobrze dzieje! Ja pamiętam, że ostatnia iui miałam w sylwestra i sobie z panią dr o planach noworocznych gadalysmy, a wieczorem SMS z życzeniami :)

Magnolia, szkoda pieniędzy, jeśli nie ma kompetentne pomocy. Klinika niepłodności musi działać przez cały tydzień, no bo jak niby masz owu zatrzymać? ;)

Kredko , mamuśki pochłonięty przez swoje Maluchy - ale i tak dzielnie nam towarzyszą ;)

Marzeń :* wakacje jakieś planujecie? Krótki wypad gdzieś?

Kamisiu , zagladasz tu jeszcze? :*

Dobrego dnia wszystkim!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Beti - zaciskam kciuki :-)

Kredko - jestem, jestem ;-)

Magnolia - akurat małopolska jest nic nie warta, niestety....

My działaj mamy wesele, za tydzień też także się bawimy. Malutka idzie z nami na chwilę, później ją dam babci :-)

Beti aaa nawet nie wiem. Im mniej wiem to jestem zdrowsza :-) za dużo grzebię w necie i się dobijam. Zresztą gin byla taka zmęczona ze nie mialam serca jej zawracac glowy. Ufam jej ze wie co robi :-) trzymam kciuki za Was. Marzen wiem co czujesz przy każdym okresie mam wrażenie ze mi cos w srodku umiera. Myslalam o psychologu ale chyba nie mam na to siły. Najbardziej pomaga praca chociaz na to się przydaje. Mam wrażenie ze ludzie ktorzy tego sami nie przeżyli nic nie rozumieją, to bzdura ze nam wspolczuja... bo wspolczucie to czucie podobnie a nie mozna sobie tego wyobrazić poki samemu sie nie doświadczy. Wiem sama po sobie...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry