reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasiu, tak jak Marzenka pisała Link do: Slownik in vitro tu sporo dziś poczytałam.. nie do końca wszystko rozumiem, ale już mi się trochę rozjaśniło pod kopułką.. podobał mi sie opis każdego dnia co się dzieje z jajem po pobraniu, o klasyfikacji zarodków - kiedy jakie są szanse no i pare innych, odpuściłam na razie jakieś ciążowe klimaty i diety bo to jeszcze trochę (mam nadzieję później to poczytać;)) jest tam nawet opis jak wyglądała cała procedura u Aniki (chyba tej naszej) ;P
Na razie trawię to wszystko... na pewno będę jeszcze miała jeszcze mnóstwo pytań... zacznę sobie je notować żeby dobrze się o wszystko popytać jak będzie wizyta..
A tak swoją drogą jak ten czas zapiernicza... zobacz Kath już zaczynasz stymulację!!!!!! ściskam Cię mocno,
resztę babińca oczywiście też :))

reklama
btw, żeby widzieć artykuły musisz się dodać tam do grupy.. ja bez dodania nic nie wiedziałam i kminiłam gdzie to ;) z tego co na razie się zorientowałam to długi/krótki zależy od długości stymulacji, jak długi zaczynasz się stymulować cykl wcześniej niż pobranie jajeczek a krótki jeśli stymulacją jest w tym samym cyklu co pobranie jajek (tam to jakos mądrzej jest opisane)... Teraz już wiem dlaczego mówił, że najwcześniej koniec września - październik..

MagdaM, Vadera pisała że "wstępnie" dziewczynka ! :)

Ostatnia edycja:
Marzen, gratki wielkie! Niezła z Ciebie farmerka :)

Buraq, &&&&& za zgłębianie tych wszystkich tajników, jesteś już po drugiej stronie mocy, życzę Ci, żebyś jeszcze w tym roku zobaczyła dwie piękne kreseczki :)

Buraq bardzo mi przykro, ale świetnie że idziesz z kopyta do przodu :)

Marzen świetny wynik, z ciekawości sprawdziłam swoje i miałam podobnie do Ciebie. Po 8 na każdym i podobny estradiol w tym okresie. A później i tak wyszło ich jeszcze więcej ;) oby tak dalej

marzen no to ładnie się zapowiada :-)

vadera ja nie jestem na bieżąco, patrzę na twój suwaczek i myśl mnie naszła byłaś na prenatalnych? kto tam mieszka u ciebie?

Buraq ja tyle razy przeszłam procedurę, a do tej pory nie rozumiem niektórych rzeczy.
vadera dobrze mówi pytaj lekarza o wszystko, nawet kiedy wyda ci się że pytanie głupie. ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.

Byłam, byłam. Ale pan doktor niechętnie chciał strzelać:) Po namowach ocenił fachowym okiem, że "bardziej wygląda na dziewuszkę". Trzy dni później ,mój lekarz z kolei, poproszony o wywróżenie oszacował: 51% miś, 49% misia :) Także nadal nie woadomo. Może za tydzień:)

ewikewik tak mówiła ustawa cały czas. więcej zapładniają po ukończeniu 35 r. ż przez pacjentkę.

vadera no to czekamy :-)

udanego pogodnego wekendu:-) :)

I nie wiem jak to do końca jest z transferem. Dziewczyny , które korzystały z programu rządowego mogły liczyć (jednorazowo) na transfer 1 zarodka. Nie wiem czy to uzależnione też od wieku było, czy nie. W każdym bądź razie dążę do tego, że większe szanse (jeśli ktoś ma więcej zarodków) są przy podaniu 2 (maks można 3). Ciąża bliźniacza oczywiściea wyższy stopień ryzyka, ale raczej nie zdarza się często. Albo tak jak u mnie: dochodzi di implantacji dwóch, ale jeden postanawia jednak dać większe szanse temu drugiemu.

Madzia :* jestem, za mną cięzki tydzien, bo dzisiaj zdawałam egzamin dyplomowy i sporo nauki było. poza tym miałam maskrę zębową :( ostatecznie mam rozwiercone dwa zęby: jeden do obserwacji, drugi do kanałowego. szczegółów Wam oszczędzę, ale czwartkowej nocy chodziłam po ścianie, bo lewa część szczęki, ucho i węzły chłonne chciały mnie chyba zabić. na szczęscie jest już lepiej i mogłam pójsc na egz.
duzo leże, mało chodze, więc brzuch mniej się napina i nie boli. Pola aktywna jak zwykle:)

Buraq, przykro mi, że iui zawiodła, ale cieszę się, że w Twojej głowie klaruje się nowy plan i działacie. tak trzymaj! rzeczywiście moja historia jest opisana w słowniku ;) ja szłam długim protokołem, czyli w cyklu poprzedzającym własciwą stymulację od około połowy miałam zastrzyki z gonapeptylu, do którego na poczatku nowego cyklu doszedł puregon. długi protokól ma na celu wyciszyć jajniki przed produkcją w cyklu z punkcją. tak w wielkim skrócie ;)

MArzen, łądny wynik stymualcji:) gdzieś tam jest Wasz Maluszek ;)

KAth, Ty już tez startujesz, a dopiero co się martwiłąs antykami :)

Zuzik, Stacy, jak Wasze Maluszki?:)

Kamisia :* masz prawo życ... masz prawo! zrobiłaś wszytsko dla swojego Maluszka i nikt nie może Ci dać odczuć, że robisz coś niewłąsciwego. nosisz w sobie wielki ból, czy będzie on mniejszy, jesli pozwolisz sobie na wszechogarniającą rozpacz, która odetnie Cię od świata i ludzi? masz do niej prawo bez dwóch zdan. i nikt by się Tobie nie dziwił. ale tak jak Twój Maluszek walczysz do konca mimo przeciwności losu. wielką siłę przekazałaś Synkowi. jej pokłądy jeszcze w sobie masz :* żyj Kochana:* zasłuzyłaś bardzo.

pozdrawiam Was wszytskie i obiecuję większą atywność w pisaniu, bo czytanie dobrze mi idzie - podglądam Was codziennie :)

reklama
Do góry