reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
cześć, jestem tu całkiem nowa, przypadkiem weszłam a te forum, bo zamierzam podejść do inseminacji, zacznę od początku, razem z mężem od 5 lat staramy się o dziecko, szybko zaczęliśmy ale z pełną tego świadomością, jakieś półtora roku temu u mojego męża stwierdzono azoospermię, oczywiście wcześniej ja próbowałam szukać przyczyny u siebie a tu taka niespodzianka :(. w maju zeszłego roku postanowiliśmy spróbować adopcji ale odmówiono nam, nie poddając się poszliśmy do drugiego ośrodka i też negatywna odpowiedź, zdecydowaliśmy się na adopcję bo nie dopuszczaliśmy do siebie opcji z dawcą nasienia ale teraz uważamy inaczej, POPROSTU CHCEMY BYĆ RODZICAMI. Więc pomuszcie, jak powinnam się do tego przygotować, co sądzicie o klinice w Szczecinie, jak wygląda cała sprawa no i jakie koszty i czy to boli, cholernie się boję bo podejmując decyjzę o adopcji musiałam się psychicznie nastawić i pogodzić z tym że nie będę nigdy w ciąży a teraz na nowo muszę to sobie wbić do głowy,ktoś kto chce adoptować poprostu chce mieć dziecko a naturalnie no to wiadomo ciąża, poród i inne sprawy. Czekam na wasze rady, Pozdrawiam

Witaj Sowo!
A czy Twój mąż miał robioną biopsję jąder? Bo może akurat są tam plemniki i mogliby pobrać podczas biopsji i udałoby się spróbować podejść do IUI z nasieniem męża...
IUI nie boli, ale tak jak marzen pisze, musisz być pewna, że masz drożne jajowody (robiłaś hsg?) bo tylko wtedy IUI ma sens.
Napisz nam jakie miałaś badania robione, fsh, lh, AMH, estradiol, progesteron. Na pewno Ci coś podpowiemy, a chyba są u nas na forum dziewczyny z okolic Szczecina, to wkrótce się odezwą. Trzymam kciuki, żeby Twoja droga do szczęścia była krótka i bez niepotrzebnych zakrętów :) &&&&&&

Niebajko życzę jakiegoś konkretnego tropu co do problemów skórnych, żebyście wspólnie spędzały dnie bez nerwów :)

Buraq życzę udanego wypoczynku i samych pozytywnych emocji :D

Marzen no i jazda z lekami :D i niech się tak ładnie hoduje wszystko :) trzymam kciuki &&&& !!

Witaj Sowa, inseminacja to nic złego. Skoro już byliście gotowi na adopcję to z inseminacją dacie radę ! Czego się nie robi dla Maleństwa :) ? Dziewczyny już pisały, że wyniki badań są ważne, wynik drożności jajowodów no i może faktycznie biopsja to pomysł na odnalezienie jakiś plemników męża?
Jak wyglądają Twoje cykle? Występuje owulacja ? Jeśli nie to dostaniesz leki do stymulacji, monitornig cyklu, w odpowiednim czasie zastrzyk na pęknięcie lub nie, przygotowanie nasienia no i tak jak pisała marzen wprowadzenie go wziernikiem. Potem leżenie przez trochę z pupą troszkę do góry :) Nic nie boli możesz odczuć lekki dyskomfort, ale naprawdę nie ma się co bać. Pytaj, nie krępuj się i rozgość się wśród nas :)

LIPIEC

1- Marzen - podgląd
5-Beti - histeroskopia
8- Marzen- podgląd
22- Anika - wizyta u gin
Buraq- pozytywna beta
Ewik - iui
Katharina - stymulacja do ivf

SIERPIEŃ

18- Anika- wizyta u gin

Lumio, Kredko czekamy na Was:)

Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać.
Są z nami:Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik85 :)

reklama
nie mialam takich badań, drożności też nie, skończyliśmy badania na badani nasienia męża, o biopsji myśleliśmy ale wiecie to facet też się boi. a czy mam się jakoś przygotować do insyminacji w sensie jakieś witaminy coś jeść czegoś nie jeść?

Do góry