reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zuzik85 witaj :)
Resztę dziewczyn też witam :)
Pani doktor powiedziała że osoby z niedrożnymi jajowodami mają w 99% też chlamydie.A że mi badanie na chlamydie wyszło ujemnie to sugerowała by narazie ominąć to hsg. A że ja powiem szczerze jakoś obawiam sie tego badania to nie nalegałam. Badania mam raczej wszystkie potrzebne bez hsg jak już wspomniałam.
  • stopień czystości pochwy
  • posiew z kanału szyjki macicy
  • badanie w kierunku chlamydii metodą PCR
  • cytologia
  • HIV, HCV, HBS Ag;
Jeszcze badania typu tarczyca antygenty atpo itd.
Też słyszałam że po zabiegu należy leżeć co najmniej 10 minut .A tu zabieg -usg- i wypad. Trwało to wszystko jakieś 3 minuty.Jednak nie wiem co z tą kliniką gdyż poleciła mi ja moja ginekolog którą sobie bardzo cenie.

Stacy- i zrobiłaś tą drożność?? Czy udało się po tej 6 inseminacji ? Czy to było powodem nieudanych pozostałych ??

Kredka- maż miał robione dwa razy badanie nasienia i w żadnym nie wykazało ani jednego żywego plemnika. A że czas leci lata lecą i kasy też nie ma za dużo zdecydowaliśmy oboje że takie rozwiązanie będzie w miarę proste .

Ostatnia edycja:
reklama
Magnolia Ja nie mialam chlamydii a i tak zakorkowana bylam.
Co do m to wypytuje bo moj tez nic tam nie ma ale jak moge Ci cos doradzic zebys nie robila wszystkiego od "dupy strony" bo widze ze doslownie powielasz moje wszystkie kroki lacznie z klinika:-) i jezeli moglabym Ci w jakis sposob pomoc to nie rob tych bledow ktore ja zrobilam:-) moim zdaniem powinnas po kolei pierwsze isc na hsg i zeby Twoj m zrobil biopsje i usg jajek. Jak bedziesz miala to zrobione to wtedy bedzie sie nowy plan kreowal. Gdybym pewno ja poszla tym planem to moze bym juz byla w ciazy...
A i jeszcze chyba musisz porobic troche badan typu fsh tsh progesteron testosteron lh itd ale tu juz dziewczyny doradza bo ja dalej notesu nie pisze ( wtajemniczone wiedza:-*)

A i jeszcze zapomnialam dodac ze to wlasnie w katowicach nas tak przekonali ze od razu dawca jak nic nie wyszlo w badaniu nasienia i jak teraz patrze z perspektywy czasu to moze jakbym tam nie trafila nigdy to by bylo wszystko innaczej

Stacy- i zrobiłaś tą drożność?? Czy udało się po tej 6 inseminacji ? Czy to było powodem nieudanych pozostałych ??

Zrobiłam drożność po 2 IUI, bo się nie udawało. Ale u mnie było wszystko ok, wszystko drożne. Mój m, nie ma plemników, korzystaliśmy z dawcy. Nie wiem gdzie leżał problem, ze się nie udawało. Wszystkie wyniki były ok. Teraz tak z perspektywy czasu i porównując z Kredką, wydaje mi się, że po prostu za mało miałam podane plemników w milionach. Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi. Po 6 IUI, zdecydowaliśmy się na in vitro. Dziś wiem, że te 6 IUI to i tak było za dużo. Trzeba postawic sobie jakiś limit, bo ja szłam w zaparte że na pewno się uda skoro ze mną wszystko ok, a tu nic. In vitro udało się za pierwszym razem. Dziś już córeczka jest z nami i ma 3 miesiące. :-) :)

Magnolia, ja robiłam drożność w szpitalu na nfz. Badanie nie należy do najprzyjemniejszych, ale to duży krok w diagnostyce. I przed hsg miałam wymazy i chlamydii nie było. To robiłam u takiego "swojego" gina. Byłam drożna na szczęście... Jak trafiłam do kliniki leczenia niepłodności (ok pół roku po hsg), znowu miałam wymazy i wyszła myco i ureaplazma. Dopiero po antybiotykach (ja brałam i emek) pozbyłam się tego dziadostwa. A i tak pierwsza IUI się nie udała. Do drugiej podeszłam z mega spokojem i okazała się owocna :)
Tobie też się uda, tylko słuchaj doświadczonych koleżanek :)
I tak jak Kredka pisze, na początku cyklu fsh, lh, około owulacji estradiol, progesteron. Tsh. A badałaś AMH? Jaki masz wynik?

Część dziewczyny;) byłam wywolywana, więc się melduje:) cały czas Was czytam, ale nie miałam weny do pisania. U nas dobrze, rosniemy i w środę mamy wizytę. Poza tym bardzo aktywny czas, bo koniec szkoły (rozdalam świadectwa mojej klasie) i koniec studiów (wreszcie),więc od soboety do środy siedzę na uczelni:/ a gorąco tam jak w piekle, straszne te mury!

Marzeń, Jeszce chwilą i zasluzone wakacje i wolne. Wierzę, że ten czas przyniesie Wam pozytywne rozwiązania :*

Kamisiu , przytulam Cie mocno. Siedzisz mi głęboko głęboko sercu :*

Lumio, melduj się!

Zuzik, Ty to jesteś dobry duszek tego forum - zawsze o wszystkich pamietasz;) jak u Was?

Stacy, Niebajka też pisała, że Sarenka przy skokach rozwojowych była bardzo niespokojna. Trzeba po prostu przeczekać. Całuję Was!

Kredka, jestem dumna, że tyle bez papierosów wytrzymalas;) nigdy nie wracaj.

Beti, jak tam? Zabieg umowiony?

Kath, drugie opakowanie antyków uruchomione?

Magda, zakładasz tu jeszcze? ;)

Wszystko forumowiczkom życzę dużo dobrego :*

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Można zrobić nowocześniejszą metodą HSG, "przyjemniejszą" i bez prześwietlania jajników i miednicy promieniami RTG czyli Sono HSG, jeśli masz świeże posiewy i wymazy to po miesiączce a przed 14 dniem cyklu leć do jakiejś kliniki na to badanie. Ono jest bezwzględnie konieczne! Koszt ok. 600 zł a na wizytę przed badaniem dużo klinik ma zniżkę, jako pierwsza wizyta w placówce, a przy okazji pogadasz o reszcie spraw. I jak widzisz po historiach tutaj, chlamydia nie jest sposobem na ginekologiczne wróżby. A Twoja ginka zapewne inseminacji nie miała w polecanej przez siebie placówce, więc co ona może wiedzieć?

Część dziewczyny;) byłam wywolywana, więc się melduje:) cały czas Was czytam, ale nie miałam weny do pisania. U nas dobrze, rosniemy i w środę mamy wizytę. Poza tym bardzo aktywny czas, bo koniec szkoły (rozdalam świadectwa mojej klasie) i koniec studiów (wreszcie),więc od soboety do środy siedzę na uczelni:/ a gorąco tam jak w piekle, straszne te mury!

Marzeń, Jeszce chwilą i zasluzone wakacje i wolne. Wierzę, że ten czas przyniesie Wam pozytywne rozwiązania :*

Kamisiu , przytulam Cie mocno. Siedzisz mi głęboko głęboko sercu :*

Lumio, melduj się!

Zuzik, Ty to jesteś dobry duszek tego forum - zawsze o wszystkich pamietasz;) jak u Was?

Stacy, Niebajka też pisała, że Sarenka przy skokach rozwojowych była bardzo niespokojna. Trzeba po prostu przeczekać. Całuję Was!

Kredka, jestem dumna, że tyle bez papierosów wytrzymalas;) nigdy nie wracaj.

Beti, jak tam? Zabieg umowiony?

Kath, drugie opakowanie antyków uruchomione?

Magda, zakładasz tu jeszcze? ;)

Wszystko forumowiczkom życzę dużo dobrego :*

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Aniko 9 tabletek do konca 2 op :)

CZERWIEC

28 - Lazurytka - usg
29 - Anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

LIPIEC

1 - Marzen - podgląd
5 - Beti - histeroskopia

Ewik - iui
Katharina - stymulacja do ivf
Lumio, Kredko czekamy na Was
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać.

Są z nami:
Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik85 :)

reklama
Do góry