reklama
vadera
Fanka BB :)
Ja robiłam w invikcie właśnie. I w programie all inclusiv gdybyśmy nie mieli refundacji np. Menopuru to wyszłoby jakieś 16k. I to zależy ile byś tego dostawała. Mi wyszło dużo (chociaż jeszcze z refundacjąncją, uff) bo musiałam kupić dwa i pół opakowania. Normalnie kobiety kończyły na 1,5-2 :/ Nie liczę badań przed wszelkich, bo same badania to koszt kolosalny:/ Poza tym można się dogadywać i odkupić część leków od pań, którym zostały. Tak się dzieje m.in z menopurem czy lutinusem, którego handel kwitnie. No chyba, że ktoś tak jak ja zdecyduje się na refundowane zamienniki.
MagdaM33
kredko, tylko trzeba jeszcze pamiętać że to jest 20 tys plus leki które będziesz brała po zajściu w ciążę, plus wyniki progesteron estradiol jeśli lekarz zleci, plus wizyty kontrolne. ja tej chwili przy moich dawkach leków mam wizyty co dwa tygodnie i koszt leków na te 14 dni to jest 1000 pln plus wizyta i badania 300 pln plus koszty dojadów 160 km w obie strony.
Nie wiem czy coś będzie z tym moim iui, tyle tu piszecie, że to strata czasu i pieniędzy. Czuje się zupełnie normalnie, nawet piersi mnie nie bolą a w normalnym cyklu już by mnie bolały. Nie czuję żadnych dolegliwości jajników, nic. Śmieszne jest to że TZ traktuje mnie jakbym już była w ciąży, na zakupach nie mogłam nawet pchać wózka, ani nieść siatki, a przecież to niewiele różni się od tych poprzednich wielu miesięcy. U nas nie stwierdzono dokładnej przyczyny, Doktor poza dobrymi radami oczywiście od razu powiedział o iui (najwyżej trzy) a potem in vitro, więc chyba nie mydlił nam oczu...
Kredka a dlaczego robicie w Czechach jeśli mogę zapytać? (btw krecik i lentilka brzmi cudnie )
Kredka a dlaczego robicie w Czechach jeśli mogę zapytać? (btw krecik i lentilka brzmi cudnie )
stacy
Katharina - bardzo mi przykro że tak wyszło. Jak się czujesz?
Lumia - co u Ciebie?
Buraq - na powodzenie IUI wpływa wiele czynników, ale jak widać na forum są mamy po IUI, więc trzymam kciuki za powodzenie.
Kredko - chyba ciężko wyliczyć dokładne koszty in vitro. Zawsze coś wyjdzie po drodze, decydując się na całą procedurę warto mieć jakieś pieniądze na takie sytuacje.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny "stare" i nowe. :-) :-) :-) :-)
Lumia - co u Ciebie?
Buraq - na powodzenie IUI wpływa wiele czynników, ale jak widać na forum są mamy po IUI, więc trzymam kciuki za powodzenie.
Kredko - chyba ciężko wyliczyć dokładne koszty in vitro. Zawsze coś wyjdzie po drodze, decydując się na całą procedurę warto mieć jakieś pieniądze na takie sytuacje.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny "stare" i nowe. :-) :-) :-) :-)
katharina203
Milo ze dziewvzyny pytacie...jajniki mnie juz nie bola...ale ciezko mi sie oddycha...przepona i nerki mnie bola...moge lezec tylko na plaskim na plecach...noc była koszmarem...nic nie spalam
vadera
Katharino: wszystkie trzymamy kciuki, żeby Cię w końcu puściło. Może uda Ci się trochę w dzień podrzemać.
Buraq: brak objawów nic nie znaczy. Zwłaszcza na tak wczesnym etapie Mnie nadal tylko bolą piersi z różną amplitudą i mam troszkę bardziej wrażliwe sutki. Dopytywałam sie M26 kiedy zaczęła mieć rewolucje, ale nie chciała mi zdradzić
Z tymi kosztami ivf jest jak stacy pisze. Myśmy brali od razu kredyt. Takie małe przygotowanie przed posiadaniem dziecka i wydatków na nie
Sens iui jest oczywiście. Przecież sa z nami mamy po iui. Wydaje mi się tyko, że nie można się na nim zamykać.
Buraq: brak objawów nic nie znaczy. Zwłaszcza na tak wczesnym etapie Mnie nadal tylko bolą piersi z różną amplitudą i mam troszkę bardziej wrażliwe sutki. Dopytywałam sie M26 kiedy zaczęła mieć rewolucje, ale nie chciała mi zdradzić
Z tymi kosztami ivf jest jak stacy pisze. Myśmy brali od razu kredyt. Takie małe przygotowanie przed posiadaniem dziecka i wydatków na nie
Sens iui jest oczywiście. Przecież sa z nami mamy po iui. Wydaje mi się tyko, że nie można się na nim zamykać.
M26
Vadera przepraszam Cie musiałam to przeoczyć. Mdłości mam od ok 2 tyg (7tydzien) a takie bardzo mocne od tygodnia.
reklama
vadera
Czyli jednak jest szansa, że mnie ta "przyjemność" ominie
Tak mi się jeszcze przypomniało, że w invikcie był program za 20500 czy jakoś tak i zawierał już leki do stymulacji oraz badania genetyczne zarodka przed transferem. Szczerze, gdyby nas cena nie przerosła to byśmy się zdecydowali.
Tak mi się jeszcze przypomniało, że w invikcie był program za 20500 czy jakoś tak i zawierał już leki do stymulacji oraz badania genetyczne zarodka przed transferem. Szczerze, gdyby nas cena nie przerosła to byśmy się zdecydowali.
Podziel się: