reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredko, czytam Twój post i tak sobie myślę, jak ogromną metamorfozę przeszłaś, odkąd się tu pojawiałaś. Jestem z Ciebie dumna! bardzo mi przykro, ze ten stan umysłu obaczony jest brakiem sukcesów i zamętem w głowie, ale widać, że bardzo dojrzałaś i jesteś wszytskiego świadoma. Psychicznie jesteś teraz gotowa!! aż się wzruszyłam :*

Vadera, cieszę się, ze z Maluszkiem ok:) tak jak Zuzik twierdzę,że nie ma co zwlekać z wizytami, gdy się dzieje coś niepokojacego - szczegolnie na tak wczesnym etapie ciązy. a teraz niech już bedzie zdrowo i nudno!

Katharina, kiedy masz teraz kontrolę jakąś? wiem, ze dziewczyny brały na hiperkę dostinex, piły kilka litrów dziennie wody i jadły dużo nabiału. na pewno Ci to nie zaszkodzi, a moze spowodować, że płyn szybciej zejdzie i łątwiej bedzie się oddyachac. dobrze, że masz clexane! trzymaj się i naprawdę pomyśl o zmianie lekarza. to juz nawet nie chodzi o hiperkę, ale o całokształt.

reklama
Katharina203 - Tak, tak! Na opuchnięcia trzeba jeść dużo białka! Mnie teraz po cc tak spuchły nogi, że czułam jak mi "skóra pęka" i wizytujący lekarz kazał mi jeść co chwilę jakiś serek, jogurt itp. i dużo pić. Chyba po trzech dniach stopy zaczęły wracać do normalnego wyglądu.

Aniko no ja sie wzruszylam czytajac Twoj post:-) zreszta w moim rowniez Ciebie mialam na mysli bo mialam takie wrazenie ze ostatni raz podeszlas do tematu z wielkim spokojem i wewnetrzna wiara ze to jest to! Wiec biore z Was przyklad haha:-) i powiem Wam ze te iui to jak popatrze z perspektywy czasu to jedyne co w nich dobrego to to ze trafilam na to forum haha bo poznalam fantastyczne osoby:-) i wiecej z tego iui chyba nerwow niz pozytku!

I w sumie to mysle ze iui powinna byc tylko wtedy jak z obojgiem jest wszystko ok tylko sie nie udaje albo jak sluz zabija plemniki. Bo w kazdym innym przypadku drazac co jest zle to w ciagu roku za lekarzy badania itd to sie kwota in vitro uzbiera.. i nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ze odpuscilam!!! I spokojnie czekam na wizyte w szpitalu i wyciecie polipa a potem dzialamy:-) jedyne co mnie martwi to te brazowe plamienie przy owu... myslicie ze powinnam isc do podziemnego z tym?

Kredzia idź, żeby potem nie było problemu, że trzeba hormonami popracować nad długością cyklu i fazą lutealną, od której zależy powodzenie przy implantacji.

Nouvelle, ja zawsze powtarzam, że długotrwała bezdzietność jest niszcząca dla związku. Ciężko jest. Mój m też średnio zainteresowany tematem więc zazwyczaj mam poczucie, że sama walczę o dziecko. Robi co trzeba, badania czy oddanie materiału ale mu kompletnie nie zależy a na mnie to działa destrukcyjnie. Uważam, ze destrukcja relacji jest tak głęboka, że nawet dziecko nic między nami nie zmieni....

Lazurytka, hop, hop! jesteś jeszcze? Może jakiś spontan przed imprezką? ;) Taka asekuracja...

Katherina woda i nabiał - podstawowe zalecenia w czasie stymulacji i po na forum in vitro. Szkoda, że tak fatalnie się czujesz bo może warto jeszcze podziałać z mężem? Może pęcherzyki jeszcze pękną? Nie wiem jakie masz zalecenia ze szpitala, pewnie wstrzemięźliwość?

Ja wczoraj na wizycie dostałam kolejny antybiotyk i znów stracę kolejny miesiąc. Bosko! :growl::baffled:

Ewik no wlasnie u mnie @ regularnie i owu tez wiec nie wiem skad to plamienie juz od 3 cykli z rzedu. Chociaz tym razem byly tylko 2 dni a wczesniej 3-4

MAJ

Beti - stymulacja do iui
9- Lazurytka- zabieg
11- Anika - wizyta
12-Nouvelle - wizyta
17- M26- wizyta
Marzen- wizyta

CZERWIEC

Ewik- hsg
Pyreczka - laparoskopia
Kredka- ivf - start
Lumio, Pyreczko czekamy na Was

Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać attachFull756846

Załączniki

• upload_2016-5-7_16-22-36.png
    upload_2016-5-7_16-22-36.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 82
reklama
Kredko tak samo my liczyliśmy podejmując decyzję o ivf. Przy słabym nasieniu a jeszcze jak z kobietą (jak ze mną) są jakieś problemy, to trochę jak gra w totolotka... Przy ivf jeśli wychowują Ci już jajca to po pick up nie ma mowy, żeby nie pękły. Jeśli zaskoczą a u pacjentki dojdzie do hiperstymulacji w międzyczasie, też nie ma straty bo mrożą i najpierw stabilizują kobietę. Koszty mega, mega większe. Zwłaszcza teraz będą, po zabraniu refundacji na najważniejsze leki. Ale szanse wydaje mi się nieporównywalnie większe. I jak masz szczęście wyhodować więcej niż jedno jajco fajne to nie zaczynasz po porażce wszystkiego od nowa:/ Nie wiem jakie są koszty iui z lekami. Ale myślę że za cenę 5 można już znaleźć program.

Do góry