reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredko, czytam Twój post i tak sobie myślę, jak ogromną metamorfozę przeszłaś, odkąd się tu pojawiałaś. Jestem z Ciebie dumna! bardzo mi przykro, ze ten stan umysłu obaczony jest brakiem sukcesów i zamętem w głowie, ale widać, że bardzo dojrzałaś i jesteś wszytskiego świadoma. Psychicznie jesteś teraz gotowa!! aż się wzruszyłam :*

Vadera, cieszę się, ze z Maluszkiem ok:) tak jak Zuzik twierdzę,że nie ma co zwlekać z wizytami, gdy się dzieje coś niepokojacego - szczegolnie na tak wczesnym etapie ciązy. a teraz niech już bedzie zdrowo i nudno!

Katharina, kiedy masz teraz kontrolę jakąś? wiem, ze dziewczyny brały na hiperkę dostinex, piły kilka litrów dziennie wody i jadły dużo nabiału. na pewno Ci to nie zaszkodzi, a moze spowodować, że płyn szybciej zejdzie i łątwiej bedzie się oddyachac. dobrze, że masz clexane! trzymaj się i naprawdę pomyśl o zmianie lekarza. to juz nawet nie chodzi o hiperkę, ale o całokształt.

reklama
Katharina203 - Tak, tak! Na opuchnięcia trzeba jeść dużo białka! Mnie teraz po cc tak spuchły nogi, że czułam jak mi "skóra pęka" i wizytujący lekarz kazał mi jeść co chwilę jakiś serek, jogurt itp. i dużo pić. Chyba po trzech dniach stopy zaczęły wracać do normalnego wyglądu.

Aniko no ja sie wzruszylam czytajac Twoj post:-) zreszta w moim rowniez Ciebie mialam na mysli bo mialam takie wrazenie ze ostatni raz podeszlas do tematu z wielkim spokojem i wewnetrzna wiara ze to jest to! Wiec biore z Was przyklad haha:-) i powiem Wam ze te iui to jak popatrze z perspektywy czasu to jedyne co w nich dobrego to to ze trafilam na to forum haha bo poznalam fantastyczne osoby:-) i wiecej z tego iui chyba nerwow niz pozytku!

I w sumie to mysle ze iui powinna byc tylko wtedy jak z obojgiem jest wszystko ok tylko sie nie udaje albo jak sluz zabija plemniki. Bo w kazdym innym przypadku drazac co jest zle to w ciagu roku za lekarzy badania itd to sie kwota in vitro uzbiera.. i nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ze odpuscilam!!! I spokojnie czekam na wizyte w szpitalu i wyciecie polipa a potem dzialamy:-) jedyne co mnie martwi to te brazowe plamienie przy owu... myslicie ze powinnam isc do podziemnego z tym?

Kredzia idź, żeby potem nie było problemu, że trzeba hormonami popracować nad długością cyklu i fazą lutealną, od której zależy powodzenie przy implantacji.

Nouvelle, ja zawsze powtarzam, że długotrwała bezdzietność jest niszcząca dla związku. Ciężko jest. Mój m też średnio zainteresowany tematem więc zazwyczaj mam poczucie, że sama walczę o dziecko. Robi co trzeba, badania czy oddanie materiału ale mu kompletnie nie zależy a na mnie to działa destrukcyjnie. Uważam, ze destrukcja relacji jest tak głęboka, że nawet dziecko nic między nami nie zmieni....

Lazurytka, hop, hop! jesteś jeszcze? Może jakiś spontan przed imprezką? ;) Taka asekuracja...

Katherina woda i nabiał - podstawowe zalecenia w czasie stymulacji i po na forum in vitro. Szkoda, że tak fatalnie się czujesz bo może warto jeszcze podziałać z mężem? Może pęcherzyki jeszcze pękną? Nie wiem jakie masz zalecenia ze szpitala, pewnie wstrzemięźliwość?

Ja wczoraj na wizycie dostałam kolejny antybiotyk i znów stracę kolejny miesiąc. Bosko! :growl::baffled:

Ewik no wlasnie u mnie @ regularnie i owu tez wiec nie wiem skad to plamienie juz od 3 cykli z rzedu. Chociaz tym razem byly tylko 2 dni a wczesniej 3-4

MAJ

Beti - stymulacja do iui
9- Lazurytka- zabieg
11- Anika - wizyta
12-Nouvelle - wizyta
17- M26- wizyta
Marzen- wizyta

CZERWIEC

Ewik- hsg
Pyreczka - laparoskopia
Kredka- ivf - start
Lumio, Pyreczko czekamy na Was

Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać attachFull756846

Załączniki

• upload_2016-5-7_16-22-36.png
    upload_2016-5-7_16-22-36.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 76
reklama
Kredko tak samo my liczyliśmy podejmując decyzję o ivf. Przy słabym nasieniu a jeszcze jak z kobietą (jak ze mną) są jakieś problemy, to trochę jak gra w totolotka... Przy ivf jeśli wychowują Ci już jajca to po pick up nie ma mowy, żeby nie pękły. Jeśli zaskoczą a u pacjentki dojdzie do hiperstymulacji w międzyczasie, też nie ma straty bo mrożą i najpierw stabilizują kobietę. Koszty mega, mega większe. Zwłaszcza teraz będą, po zabraniu refundacji na najważniejsze leki. Ale szanse wydaje mi się nieporównywalnie większe. I jak masz szczęście wyhodować więcej niż jedno jajco fajne to nie zaczynasz po porażce wszystkiego od nowa:/ Nie wiem jakie są koszty iui z lekami. Ale myślę że za cenę 5 można już znaleźć program.

Do góry