reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No trudno w takim razie muszę przecierpieć... choć boli mnie strasznie i kurcze nie mogę aż głową pochylać bo mnie aż mroczy. Czytałam na necie gdzieś, że jednak lepiej żeby ta prolaktyna była niska i że nawet jak zejdzie poniżej normy to nie ma co się przejmować. Podobnież lepiej tak dla starań o dzidzie. Mój gin też mi mówił, że niskich norm prolaktyny mam się nie bać. Bromergon też brałam na początku ale w ogóle na mnie nie działał. No cóż jakoś muszę wytrzymać:confused2:

reklama
Ja tez od tego samego dr z Invimedu Wroc. Jesli ta klinika,to tylko dr G. Jest tam dyr. medycznym. fakt, malo wygadany, po pierwszej wizycie nie bylam zadpwolona., ale konkret facet - polecam bardzo . Kontakt z nim mailowy. No iSarenka dowodem na skutecznosc;) puerwsza stymulacja, drugi transfer;)

Nou widocznie M musi dojrzec, nie ma innej rady.. faceci o tym n i e mowia, tylko pokretnie cos wymyslaja zeby udziec od najorawdziwszej prawdy... pewnie jest przerażony problemem.. czas i rozmowa....:/

Aniko wrzuc zdjecie brzucha! Pliiiiz!!! :* jak.u Ciebie z lekami? U mnie to byl chyba czas odstawiania wszystkiego. Acard najdluzej, a Ty?
Jakies dha lykasz?

Kurde moje dziecko prawie naprawione, a wieczorem nadal histeria:/ ?!?! albo jeszcze do siebie, do konca nie wrocilo, albo mam przerypane jesli, to juz tak bedzie:/

Katharina mozesz zwiekszyc D do 2000;) tez biore vigsntoletten:)

Stacy, Zuzik jaka dawke dla Malenstw wit K Wam zalecono? 25 czy 150? Bo teraz jakies nowe teorie i dawki w życie weszly i nie przyuwqzylam, ze u mnie bylo 150...
W aptece nas chcieli opieprzac ze nie ma takiej dawki:p

Ostatnia edycja:
Niebajko:) a Sasanka nie ma jakiegoś magicznego guziczki?;) może to moment skoku rozwojego i stąd się dziecko zepsuło? Wierzę, ze to opanujesz! Z karmieniem i kolkami dałaś radę, to i z tym sobie poradzisz:)

Z leków biorę duphaston, acard, magnez, optimamed forte dha no i clexane w brzuch. Zobaczymy, co usłyszę w środę:)
Brzuch ewidentnie "rosnie" w ciągu dnia:)

Katharina, dawka Wit D 2000 jak najbardziej wskazana :)

Aniko rozwalilas mnie haha "stad sie dziecko zepsulo" dobre;-)
Niebajko przynajmniej czujesz ze masz dziecko:-) moze Sarenka w taki sposob wyraza milosc;-)

Dziewczyny ja chyba ochlonelam troche i coraz dalej mi do iui...
poza tym kupilismy wczoraj auto i trafilismy na goscia (oczywiscie ja go znalazlam:-) ) ktory widac ze ma kase i zalezalo mu zeby szybko sprzedac bo kupil nowe wiec teoretycznie cena pierwotna byla niska a jeszcze wytargowalam bardzo duzo no i ogolnie wydalismy duzo mniej niz bylo zaplanowane:-) wiec odkladanie na ivf czas start;-)

a tak serio teraz, to do czech mi blisko. Nawet w ostrawie jest gyncentrum:-)
I sa polscy konsultanci wiec chyba w koncu przyszla pora aby zalozyc prawdziwy zeszyt i posiedziec troche na telefonie.
Musze zrobic rozeznanie jak to z lekami jest bo samo ivf to 2000e a dawca 150e wiec super.
Poza tym z tego co czytalam to ogolnie czesi maja bardzo dobre wyniki w in vitro. Jeszcze musze obczaic wszystkie kliniki, mape, samoloty, ceny wynajmu samochodu itd.
Do jesieni mam czas:-) bo musze sie pozbyc polipa. Ale jakby byla okazja wczesniej pojechac na konsultacje to czemu nie:-)

reklama
Do góry