reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Nouvelle, masz bardzo ładne amh! Ja mam 1,8. Na pewno tam było 40? To by świadczyło o dużym pcos.
Ja miałam iui i na peknietych i niepeknietych pecherzykach. Na skuteczność składa się wiele czynników. Nie ma wyższości jednej Metody nad drugą, o ile do zabiegu dochodzi blisko godziny pęknięcia, bo uwolniona komórka jest zdolna go zapłodnienia tylko przez kilka godzin.

My na ivf zdecydowaliśmy się po 4latach leczenia, iui poprzedzone były wieloma cyklami m onitorowanymi, no i iui.

hey hey
melduje się i ja po świętach. mineły spokojnie wręcz leniwie.

witam nowe koleżanki i życzę sukcesów w działaniu. ja nt iui się nie wypowiem bo nie miałam i się nie znam.

aniko czuję się całkiem dobrze. wiesz jak jest czasami coś zakuje, czasami zaboli, mam mdłości i bardzo je lubię;-) ;) leżakuję dużo dziś byłam w pracy zawiozłam L-4 i spokój narazie. teraz byle do soboty :rolleyes2:

uściski dla wszystkich

Nouvelle moim zdaniem masz ok amh, coś nie tak z tą 40. Chyba że to w innych jednostkach. A co do iui to są różne szkoły, ja miałam 3 razy na pekajacych pecherzykach (podobno ten proces trwa ok 4-6 h, tak twierdzi mój lekarz) i niestety się nie udało.

nouvella jak anika pisze coś z tym 40 nie tak. ja miałam ostatnio chyba 3,8 i to było dobre, a mam 36 lat, a gdzie to do 40. coś tu nie gra

To ja umowie się na to sonohsg jednak. Badanie określa tez kształt macicy a ja mam tylozgiecie.
Nouvelle mój mąż nie da sobie pobrać krwi. Juz go przekonywalam nie raz żeby sobie oznaczył kilka hormonów ale on uparty jak osioł jest. Tak się panicznie boi igły ze nawet mówić o tym nie chce...

Anika zamowie te witaminki bo jak wspomnialam o euthyroxie 25 to mnie wysmiali... Mam nadzieje ze wystarczy u nas iui ale jeśli konieczne będzie in vitro to zrobimy wszystko żeby mieć biologiczne dzieci. Szkoda tylko ze nasz rząd nie myśli o takich rodzinach. Lepiej dac 500 stow na rodziny które w przerwach na libacje alkoholowe plodza dziecko za dzieckiem...

Zuzik duży syneczek:-) mój chrzesniak tez ma Adaś na imie.

reklama
Do góry