reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zuzik - chyba mi dziś pogoda dała w kość, okropne wiatry. Ciśnienie mam w porządku, bo musiałam jakiś czas kontrolować. W ogóle mam bóle w dole brzucha, ale z szyjka wszystko ok, pobrał mi lekarz wymaz na posiew i czekam na wyniki.

Lumia - duże koszty Was czekają, o ile dobrze pamiętam to Hess na wątku o in vitro dużo wyciągła na NFZ, tylko już nie pamiętam co ona tam robiła.

Aniko - jak się czujesz?

Beti - a ty gdzie?

reklama
Stacy,
Wiem, że da się wyciągnąć, ale czas, jeżdżenie, proszenie , czasami wręcz poniżanie, to nie dla mnie. Zobaczymy:) Na ten cel mogę wydać ile mam;) byle ujrzeć małego brzdąca:)

Kredki, ja miałam laparo na NFZ, więc nIE mam pojęcia, jakie sa koszty. W czasie laparo zrobili mi też histero i biopsje endometrium. Moja gin, u której lecze się prywatnie, dała mi skierowanie i sama zrobiła zabieg w szpitalu, w którym pracuje. Po laparo czułam sie bardzo dobrze mu zaskoczeniu innych. Nic mnie nie bolało,bo miałam żadnych problemów. Ale npmoja koleżanek przez tydzień nie mogła się wyprostować, bardzo źle to zniosła. Kwestia indywidualna. Życzę Ci przejść podobnych do moich ;)

Kredki, Katharina, doskonale znam Wasz stan. Wiem, ze i dla Was zaświeci słońce! W najmniej spodziewanym momencie!

Stacy,dziękuję, czuje się dobrze poza zawrotami głowy, lekkimi mdlosciami i brakiem energii ;)Ale wszystko zniosą, byle tylko było dobrze!

Dobry wieczór Kobietki :)
Katharina jak to mówią są ludzie i ludziska :/ moja teściowa jest też z tych drugich :/
Kredko dużo uśmiechu Tobie życzę :*
Ja po clexane miałam straszne since, a ze długo mi się goily to wygladalam niczym cpun :p

Lumia, ja też pamiętam, jak Hess część skierowań dostała od lekarz rodzinnego, czesc od jakiegoś z LuxMed, bo tam.miała dodatkową opiekę. Warto!aczkolwiek ja Cię rozumiem, bo też nie lubię takiego proszenia i zawsze niekomfortowo się czuję.

Lumia - rozumiem, my też wszystko robiliśmy prywatnie. Nie mam chyba nic na NFZ, ale osobiście to jest dla mnie przykre bo takie składki mi ciągną z pensji. Wolałbym żeby mi to dali do kieszeni, bo jak człowiek coś potrzebuje to tak ciężko się do prosić :-(

Co tu tak jakos smutno? ja dzisiaj tez dolaczam do ryczących..

Kredko, laparoskopia jakby nie patrzeć jest operacja. Pobyt w szpitalu min 3 dni. Bynajmniej ja jak na nią szlam, to takie bylo info. Podpisujesz tez kwit, ze w razie komplikacji zgadasz sie na otwarcie jamy brzusznej.
Jak szukalam na nfz i przegladalam koszty prywatnie to bylo to pare tysiecy.

Kochane jutro będzie lepiej. Tak sobie powtarzam, jak jest mi beznadziejnie, tak jak dzis.. i tego sie trzymajmy!

Lumio koszty okrutne...:/ kombinuj, jak sie da... Moze podpytaj o coś Hess:)

Katharina.. zabilabym. Wyszlabym. Nie wytrzymałabym. :/ wspolczuje...
Ale matol, to matol.. nie można nic wymagac..

Stacy no pewno ze przykre... ja tez kiedys skladki placilam w pl.... i nic z tego nie mam...

Aniko dzieki, ja pewno zostane tylko przy histero i zobacze co wyjdzie. Bo to co Ty robilas to raczej drogo i poki nie musze to nie robie ( z tego co znalazlam to sama biopsja endometrium to ponad 2 tys!) A ze u mnie koszty zwielokrotnione to musze uwazac.

reklama
Stacy
Dokładnie tak samo mówię!

Powiem Wam taki przyklad - jak szukałam genetyka. Dzwonię do jednego szpitala Pani mówi mi,że termin na maj i ż od razu pobierają krew (bo w niektórych dopiero czekasz i przy kolejnej wizycie) to ja uradowana , a za chwilę, ale..... na wyniki czeka się pół roku! Wytłumaczcie mi to , bo mój mały móżdżek tego nie ogarnia. Jeszcze o ile rozumiem, że np. jest kolejka, to wynik za pół roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogólnie Państwowo na wyniki kariotypów czekasz średnio 6 tyg, a prywatnie do 20 dni!!!!!!!
I tak ze wszystkim. Na początku powiedziałam,że nie popuszczę, ale jak gin powie, że np możemy się starać za 3 miesiące to odpuszczę..... i cchyba na to liczą właśnie - bo oczywiście w wielu z tych ośrodków możesz zrobić też prywatnie!

Do góry