reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredko wiem, że Ty pokonujesz większe odległości, ale ja mam dziecko, nie miałabym z nim co zrobić na takie długie wyjazdy, a zabierać go ze sobą byłoby dla niego zbyt męczące.

reklama
Niebajko, ja część prasowania mam już za sobą... O raju, to było wyzwanie... Koło każdego guziczka, mikro rękawki, stopki w pajacykach... Teraz miałam czas, a jak Adaś będzie wisiał na cycku to kto to ogarnie??? he hehe!!!
Co do ochraniacza na szczebelki, to też mamy taki ściągany z gąbki, żeby łatwiej było zachować czystość.
Moja koleżanka natomiast kupiła łóżeczko "turystyczne" i tam boki są miękkie, więc kłopot z głowy ;)
A jeszcze była u mnie sąsiadka i mówi mi, że tych małych ciuszków to trzeba trochę, bo każdy myśli, że dziecko szybko wyrasta, a prawda jest taka, że a to osiusia, a to mleko się uleje i jej teściowa na szybko dokupywała, bo ona nawet z domu nie mogła się ruszyć :)
Kołderkę też mam ale czeka aż dzieciątek trochę urośnie, póki co będzie spał w rożku.

Tak Was czytam i chyba Madzia coś nam przycichła??

Pyreczko, tulę mocno. Wredna @...

STYCZEŃ

20 - Beti - podglądanie pęcholków
22 - Pyreczka - wysoka beta hcg
22 - M26 - monitoring
27 - stacy - 3 badanie genetyczne
27 - Pyreczka - wizyta kontrolna u gina
28 - stacy - wizyta kontrolna u gina
28 - niebajka - wizyta kontrolna u gina

Anika - wysoka beta hcg

LUTY

03 - niebajka - przepływy i usg 4d
12 - zuzik - wizyta kontrolna u gina

+/- 28 - Niebajka - przywitanie z maleńką

Zuzik jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne to nie polecam, nie mają odpowiedniego materaca dla miękkiego jeszcze kręgosłupa Maleństwa. Należałoby kupić odpowiedni i wsadzić dodatkowo.
Duża ilość małych ubranek bardzo wskazana, bo niemowlaki "brudzą się" co 5 sekund :D

O widzisz...
Ja nawet nie myślałam o łóżeczku turystycznym. Od początku nastawiliśmy się na tradycyjne, ze szczebelkami. Na materacach też się nie znałam, ale dużo czytałam opinii użytkowników i zdecydowaliśmy się na gryczano-piankowo-kokosowy...

Queen oby telefon zadzwonil jak najpredzej:) Wasza walka juz niedlugo sie zakonczy i nastanie piekne macierzynstwo i kolejne wyzwania;) caluje!
;*
Katharina, wiem doskonale o czym mowisz... pamietam moja determinacje gdy okazalo sie, ze "cos" z nami nie tak, badania, nadzieje i cala mase problemow i haczykow wyrastajacych z podziemi.
Ale im dłużej jestem na tym forum, tymbardziej sie przekonuje, ze każda z nas zostanie mamą:) tyle tu roznych drog i cudow, ze na kazde powodzenie tylko serce rosnie;)

Pyreczko musicie przekalkulowac koszty i ocenic co Wam sie bardziej oplaci... bo jezeli bys zdążyła z kwalifikacja, to pewnie tylko jedna stymulacja.. i niewiadomo z jakim wynikiem..
Refundacja lekow zostaje, wiec o tyle koszty mniejsze nawet przy prywatnym podejsciu.
No i pewnie praca Was ogranicza i na parodniowy wyjazd nie ma szans?
Jak cos znajdziesz to daj znac:)
Stacy pamietam ze tez mega ilosc km pokonala po swoje szczescie. Wlasnie do B i alegostoku:)

Dziewczyny tak mnie swedza blizny na brzuchu:/ i takie brzydkie sa. Porozciagaly sie, jedna zrobila sie różowa, a te z przed roku brazowe:/ rozstepow na szczescie brak. Poki co...

Kredko bedziemy kibicowac, zebys znowu sliwek nie mysiala jesc:D

Stacy wózek jest:)

Pyreczko - ja do Białegostoku jeździłam prawie 700 km, pewnie nie pobiłam Kredki :-) :-)

Z tymi materacami to jest problem, ja sama długo się zastanawiałam. Aleee w piątek m odbiera ze sklepu nasz cały komplet z łóżeczkiem. Pani dzwoniła że dostarczyli im mój materac. Nie mogę się doczekać kiedy je złoże.

Niebajko - u nas też już wózek stoi i czeka.

reklama
Pyreczko, tak, K jestem jestem Rzgowie

Stacy, jutro zrobię bete.

Niebajko, Twoje przeboje z wózkiem mi się przypomniały :D
Zakupy udane i ładne :)

Do góry