reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
kosik : Dzięki
Ja myślałam, że każdy powinien mieć lekarza prowadzącego :)
Czy lekarz powinien nam podać ile wynosi endometrium ??
Plusem zmiany lekarzy było to że jedna powiedziała mi, że śluz wygląda dobrze, a druga, że endometrium wygląda dobrze. Tylko tyle wiem.

Tak wiem 15% to mało :(
Ja jeszcze nie jestem gotowa na INV

sylha : Ta klinika z tego co przeczytałam jest jedną z lepszych w Warszawie, druga to invimed, ale oni też nie pracują w niedzielę/ skandal.

sony: biopsja wchodzi w grę, ale jak nam się te skończą, ponieważ one są przed chemioterapią/ więc zdrowsze. Pytaliśmy się lekarzy, lepiej robić z tych zamrożonych.

Ze wzwodem ma ok, ma przecięte nerwy i podobno wszystko trafia do pęcherza m. , albo jego organizm nie produkuję, jeszcze tego nie zbadał.

Pomysł z przeprowadzką jest dobry:)

Jeszcze będę próbować w NOVUM, nie dam się tak łatwo :)

W tym miesiącu miałam pierwszą stymulację hormonalną i niestety coś był nie tak, pęcherzyki nie chciały rosnąć, tylko jeden, ale to i tam mniej niż 2 mm na dobę. Nawet po dwóch zastrzykach na wzrost.
Możecie napisać jak wyglądała u was? Czy brałyście zastrzyki i przez jaki czas?

Właściwie to nie wiem jaka jest jej wartość, bo wyniki przyszły z opóźnieniem i pewnie szybko chciała rzucić informację, żeby dzwonić do kolejnego pacjenta.

Ale fajne jest to że jak ja byłam na punkcji to była jedna kobietka na IUI i dziś ją znowu spotkałam -udało jej się :-)

No a co do mnie to teraz wam się przyznam że od ubiegłej środy 16.11.2011 robiłam testy dzień po dniu.

W środę kupiłam najtańszy test z firmy Pepino -taki cieniusienki paseczek , zroibiłam go wieczorem po przyjściu ze sklepu i wyszła bardzo blada druga kreska.
Była tak blada że przez chwilę miałam wrażenie że wyobraźnia mi płata figle.
W czwartek o 5:00 zrobiłam kolejny, kreseczka była minimalnie wyrażniejsza i tak przez wszystkie dni aż do dzisiaj.
Dziś kreska nr 2 była wyrażna, Usg potwierdziło ciążę i beta też ( chociaz nie wiem jaka jest jej wartość)

Nie wiem jak to powiedzieć mężowi, chyba mu powiem w sobotę przy kolacji albo coś w tym stylu.Na razie go trochę ściemniam i w pewnym momencie on stwierdził że jak ja nie chcę sikać na test to on nasika...:-)

reklama
Do góry