reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kredko ja nie chcę niczego tu wyrokować ale amh jest wazne :( ja mam 2,9 i lekarz powiedział ze mamy czas mimo mojego wieku,że ta rezerwa jajnikowa jest.Ale może jakoś lekami to amh bedzie można podnieść,nie wiem :( kurde nie takie wieści miały być,ale mimo wszystko wieże że i tak zostaniesz mamusią w taki czy inny sposób :)

Amh nie wzrasta. Maleje z wiekiem. To rozerwa, która się obniża przez wszystkie owu. Przy stymulacjach wykorzystujemy większą ilość komórek, więc nie jest to bez znaczenia. Kredki, teraz nie pamiętam, ale do r zadowki chyba minimum 0,5 trzeba mieć (ale trzeba sprawdzić czy na pewno). Z którego dnia cyklu ten estradiol? Przyjmuje sie, ze na jedna dojrzala komórkę (owu) przypada około 200. Ale to nie jest w tych samych wartościach co Twoje 7. Lekarz na pewno odpowiednio to.interpretuje. głów do góry! Dziewczyny z amen 0,15 w ciążę.zachodZiły! Nie takie historie to forum zna ;)

Dziewczynki moje kochane ten estradiol to mojego m nie moj... ja robilam dzisiaj tylko amh i inhibine czy jakos tak ale na razie tylko amh wrocilo..
Aniko :-* dzieki za pocieszenie... ja juz wariuje bo czuje ze to wszystko mnie przerasta:-( zobacze co jutro wyjdzie u m ale sie denerwuje juz bardzo! Dziewczyny mnie po prostu ogarnia wrazenie ze ha nigdy nie bede mama... poza tym ja coraz bardziej chce wricic do polski mimo tego syfu co tu sie dzieje... bo czuje ze moje zycie coraz bardziej zbaxza z wlasciwego toru... ogolnie ogarnia mnie depresja:-( jest mi przykro ze tak kurde jest:-(

Aniko teraz patrze na moje wyniki z lipca i tu chyba jest estradiol i to bylo w 1dc

Załączniki

• 1452635141052.jpg
    1452635141052.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 45
Dziewczyny, ja tak na szybko się dziś melduje..Kurcze tyle tego naskrobałyście:p
W telegraficznym skrócie:):

Aniko
:):):):):) &&&&&&&&&&&&&&&& Kropku Aniki - urządzaj się w domu porządnie:)

Madziu
No u nas chyba nigdy nie będzie spokojnie:p

Beti
Wow. Super fotki no i niezłe laski z Twoich córek:)

Pyreczko,
Czyżbyś zyczyła Beti ciąży słonia:p
Beti wyglądałas przecudnie :)

Aniko zaciskaj uda, żeby kropek nie uciekł :D &&&

Emenems 13.03 to piękna data urodzin :)

HAHAHA padłam jak to zobaczyłam i jeszcze czytam posty Emi:p

Emi
Normlnie rozwalasz system:p

Niebajko
:*

Zuziku,
Własnie, super ,ze pomyślałaś o fluidkach dla Aniki:)
A jak Ty się czujesz?

Kredko,
U Ciebie też szaleństwo straszne:) Wynikami nie martw się na zapas, Anika dobrze pisze:)

Kamisiu,
Kochana....:*

Kredka do programu rządowego był próg AMH 0,5 ale zmienili odczynniki i teraz nową metodą wychodzą wyższe wartości więc podnieśli próg do 0,75. Program w czerwcu się już kończy i jak wiadomo nasz wspaniały rząd go nie przedłuży. Ja miałam AMH 0,96 przed wszystkimi stymulacjami do IUI, później po 6 stymulacjach już tylko 0,79 jeżeli dobrze pamiętam. Udało się po trzeciej stymulacji do ivf więc wtedy moje AMH już pewnie było mniejsze niż 0,5. A ostatnio koleżanka mojej znajomej zaciążyła naturalnie przy AMH bliskim 0 i po 4 nieudanych ivf. Tak więc z tą rezerwą nie jest do końca tak. Nasze organizmy to nie matematyka a cuda się zdarzają :)

Kamisiu tule mocno; ** niech serduszko puka coraz mocniej:)

Kredko zbieramy sie do kupy!!! Nie czas i miejsce! Amh masz niskie, ale nie beznadziejne. Poza tym jajeczkujesz. Mowilysmy Ci ze mozesz witaminami poprawic jakosc komorek tak? Trzeba wziac to do serca! Anika dobrze mowi o programie refundowanym. Od 0,5 przyjmują. Ponizej 0,5 prywatnie;) takze szanse masz duuuze na bycie mama ze swoich komorek, nie przejmujemy sie tym, tak?
Wklejam info ze strony kliniki: dyskwalifikuhe AMH poniżej 0,5 ng/mL – według starej generacji stosowanych odczynników badaniu, czyli poniżej 0,7 ng/mL – według nowej generacji stosowanych odczynników w badaniu.

;)

A estradiol u mezczyzn wiaze sie oczywiscie z plemnikami i ich ruchliwościa... moze jakas niedoczynnosc jader jest i dlatego ich nie ma?! A fsh lh testosteron i prolaktyna tez byla robiona u M?

Twoj estradiol byl w normie w lipcu:)

Kciuki za jutro&&&&

reklama
Ale dużo naskrobalyscie Dziewczyny ;)
Emi czekam niecierpliwie na twój post ze juz ;) ale Ty szalona jesteś
Kamisia serduszko twojej Kruszynki jest silne i Ty też musisz być silna razem z Nim.
Aniko nogi skrzyżowane, pupa do góry, żeby kropek się nigdzie nie wybrał, trzymam kciuki. Masz dużo czasu na leniuchowanie i bardzo dobrze.
Beti śliczne zdjęcia
Marzen przykro mi ze juz po, oby luty był szczęśliwy ;)
Kredko tak jak niebajka pisze masz bardzo duże szanse na bycie mama i musisz w to wierzyć. Trzymam kciuki żeby jutro dużo chłopaków jutro znaleźli.
Magda ale szczęście ze z OA zadzwonili, a w przyszłym cyklu crio.. Wszystko się ułoży.
Lumio Jak dobrze ze tacy wspaniali ludzie istnieją, oby genetyk był też taki ;)
Niebajko tak jutro mam wizytę i powiem Ci ze o niczym innym nie myślę.

Do góry