reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam ;) dawno mnie nie było... ominęły mnie DOBRE wieści? Ja dziś mam właśnie 6 dzień stymulacji lewy jajnik 8 pęcherzyków po 8mm i liczne drobne, prawy jajnik 4 po 8mm i liczne drobne ;) jutro kontrola.

reklama
Jeju, ja mam ledwo 2 pęcherzyki. Co wy robicie, że ich aż tyle macie?? Po Clo to miałam tylko jeden. Tak jak zawsze. Teraz po Lametta tylko dwa. Z tego jeden jakiś niewydażony. Nie ma owalnego kształtu, tylko jak plama rozmyty;)

Sony bo ja jestem stymulowana do IVF i miałam blokowaną przysadkę mózgową, żeby nie wydzielała hormonów i jak esriadol był bardzo niski zaczęłam być stymulowana gonalem po to aby jajniki dały z siebie 1000% normy. Gdybym miała krótki protokół to też pewnie bym miała 2 może 3 pęcherzyki

Sylha trzymaj się kochana, jestes w dobrych rekach, to musi być dobrze:-)
Błonka super masz pracę-ja też mam do czynienia z dużą liczbą dzieci więc wiem co to znaczy hihi:tak:
Lotinda super, że to już 6 dzień stymulacji-coraz bliżej do punkcji-niech pęcherzyki ładnie rosną
Sony powodzenia na IUI
Hera dasz radę na badaniu:tak:
U mnie w sumie nic nowego się nie dzieje-dziś miałam kolejny wymaz i za tydzień okaże się czy ta wstrętna bakteria wytępiona:wściekła/y:
Miłej soboty!!

Wow lotinda toż to cała armia, ciekawe ile Ci pobiorą,ile potem włożą i ile potem będzie Ci dzieciaczków w brzuszku rosło :-). Trzymam kciuki!!!!!
Ja miała nadzieję być do świąt zaciążona, ale się pokomlikowało i niestety, może uda się we styczniu- mam nadzieję

Sylha trzymaj się kochana, jestes w dobrych rekach, to musi być dobrze:-)
Błonka super masz pracę-ja też mam do czynienia z dużą liczbą dzieci więc wiem co to znaczy hihi:tak:
Lotinda super, że to już 6 dzień stymulacji-coraz bliżej do punkcji-niech pęcherzyki ładnie rosną
Sony powodzenia na IUI
Hera dasz radę na badaniu:tak:
U mnie w sumie nic nowego się nie dzieje-dziś miałam kolejny wymaz i za tydzień okaże się czy ta wstrętna bakteria wytępiona:wściekła/y:
Miłej soboty!!

kochana a gdzie pracujesz? ja marze o takiej wlasnej bawialni :) albo przedszkolu :) bylo by wspaniale gdyby sie to marzenie kiedys spelnilo :)

Błonka ja pracuje z dzieciaczkami niepełnosprawnymi w różnym stopniu-pod swoją opieką mam ich 21:-)-są bardzo kochane , ale dają czasem popalić, że jak do domu wracam, to marzę o ciszy:tak:
Dobry pomysł z ta bawialnią dla dzieci.Oby Ci się to marzenie kiedyś spełniło:tak:

Młode małżeństwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Mąż pyta:
- Panie doktorze, a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży - można czy nie?
- W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu, bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka.
- A jak to jest na wilka?
- Leżysz pan koło nory i wyjesz!

Wiecie dziewczyny tak na przyszłość :-)

reklama
Dobre, hehe. Leży i wyje. Dziwne Hera81 że nie ma miejsc. Przecież ja się umawiam co chwilę. Nawet dziś się na poniedziałek umówiłam. Nigdy mi nie powiedziała, że nie ma miejsc. Może dlatego, że ja tylko na usg się umawiam;):-)

Do góry