reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hera nie maam pojecia po co anestozjolog

Sylha a mogę wiedziec jak kiepskie są parametry męza? bo u nas tez jest kiepsko ale lekarz powiedział ze przy IUI są większe szanse bo wybiera się najlepsze i mowil ze u nas moze sie udać.....

Lindi ja szykuję sie do badania drożnosci... widocznie bedzie pod całkowitą narkozą...nie mam pojęcia... teraz jestem po3 nieudanej IUI

reklama
Sylha - ja też mam problem z szyjką. W badaniach histopatologicznych mam CIN 1, LSIL. To mała dysplazja. Mi jeden lekarz powiedział, żebym się dalej starała, inny powiedział, że lepiej najpierw te sprawy uporządkować, choć dodał, że w ciąży to się dalej nie posuwa. Wiele dziewczyn, które regularnie nie chodzą do ginekologa dowiadują się o tym dopiero w ciąży. Wiem, że są różne opinie lekarzy, ale wielu twierdzi, że jak dziewczyna nie rodziła to lepiej wstrzymać się z usuwaniem części szyjki i obserwować. Jak miałam ostatnią kolposkopię to dr, która ją przeprowadzała też zachęcała do uporządkowania. Ale to zależy też od stopnia dysplazji. Jak jest CIN2 to nie można ryzykować. Życzę Tobie z całego serca aby to nie było nic poważnego. Ale w razie problemów nie martw się - nawet ze skróconą szyjką dziewczyny mają szczęśliwe rozwiązania ciąży. Jakoś tę szyjkę w razie czego zabezpieczają. Nie znam się na tym dobrze, ale w razie czego mogę odszukać w kompie w "dodanych zakładkach" jakieś informacje sobie ściągnęłam z neta. Z mężem podjęliśmy decyzję, że się staramy. Ostatnia cytologia wyszła ok (po leczeniu przeciwzapalnym) dlatego zaczęliśmy przygotowania do in vitro. Niestety kolejna kolposkopia pokazała, że nic się nie polepszyło. Po konsultacjach z dwoma lekarzami kontynuowaliśmy stymulację. Pierwszy transfer nie udał się. Teraz chcemy podejść do criotransferu, ale jak i tym razem się nie powiedzie to idę na skrócenie szyjki i dopiero potem będziemy kontynuować starania. Powodzenia, trzymaj się cieplutko i postaraj się nie denerwować.

Kosik- dzięki na info i wsparcie, jutro napiszę co lekarz mi powie, a po wyniku będą dalsz decyzje co do leczenia i invitro. Ja niestety w zeszłym roku w sierpniu miałam cytologie i nie wykazała nic, a teraz, że będziemy podchodzić do invitro gin postanowił zrobić cytologię i kolkoskopię i wyszło......:-(
Rasta- M ogólnie ma 2% dobrego nasienia, złe ma ilość, morfologię i ruchliwość

Musi być dobrze. Może ci zrobią abrazję-wyłyżeczkowanie szyjki i kanału macicy i wyślą to do badania histopatologicznego. Moja mama tak miała. Potem miała zabieg konizacji i już wszytsko ok. Trzeba tylko szybko zareagować i za niedługo o tym zapomnisz. I jeszcze bedzie tak, że naturalnie zaciążysz:-)

Błonka pochwal się gdzie dostałaś pracę :-)

Sony
wiesz , bóle na @ ustąpiły i cześciowo ból piersi, wczoraj mi się 2 razy zakręciło w głowie i dziś raz ale to raczej wina niskiego ciśnienia albo skutek boczny dużej dawi progresteronu. Kupiłam dziś 4 testy-tak na wszelki wypadek jakby w sobotę nie przyszła@.

Sony- powiedział, że mam jutro się zjawić to pobierze mi wycinek i wyśle do histopatologa, by właśnie określić sposób leczenia- pewnie chodzi o to co piszesz...

sylha, kochana tule mocno. Nie martw się, wszystko bedzie dobrze.
Też często się zastanawiam "dlaczego my" ...dlaczego dziewczęta nas to spotyka-ludzi dobrych, życzliwych, potrafiących kochać, posiadających zasady moralne i pragnącym dać komuś nowe życie. Przecież chcemy być "tylko" mamusiami- dla niektórych "tylko", dla mnie to sens życia....ech zebralo mi się na refleksologię:sorry2:

Lindi...oby @ nie przyszła

Sony kochana możesz mnie uświadomić w kwestii sono-HSG? wziernik i cewnik idą do środka....a co z głowicą USG?? wszystko mi się tam nie zmieści :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Błonka pochwal się gdzie dostałaś pracę :-)

Sony
wiesz , bóle na @ ustąpiły i cześciowo ból piersi, wczoraj mi się 2 razy zakręciło w głowie i dziś raz ale to raczej wina niskiego ciśnienia albo skutek boczny dużej dawi progresteronu. Kupiłam dziś 4 testy-tak na wszelki wypadek jakby w sobotę nie przyszła@.

kochana a jak sie czujesz? jakies zwiastuny?
ja dostalam prace w takiej bawilandii dla dzieci, takie ala przedszkole, jestem na recepcji, opiekuje sie dziecmi i sprzatam.. 3 w 1 i jestem codziennie sama.. troche sie balam na poczatku ale coraz lepiej mi idzie :D od 15 do 20 od pon do pt :) kasa mala ale praca marzenie dla mnie :) uwielbiam dzieci... dzis organizowalismy urodziny takiej patrysi :) same 6latki :) a normalnie to mam dzieci od roku nawet do 7 8 tak :)

Do góry