reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
hallooooo :D jest tu kto? ja juz po pracy :) zmeczooona jestem ze ho, robilismy dzis znow urodziny i bylo chyba z 17 dzieciow.... szał był na calego!

No to tak: mam dodatni HPV 16- jeden z tych groźniejszych :-(, ale doktor mnie trochę uspokoił, bo powiedział, że zależy od organizmu niektóre potrafią same go pokonać a niektóre nie, dlatego pójdzie to do histopatologa i ten określi właśnie czy się ten wirus rozwija czy stoi w miejscu i nie szkodzi, a nawet jeżeli się mocno rozwija to w najgorszym wypadku wytną mi część szyjki, ale to nie będzie stanowić zagrożenia w donoszeniu i szczęśliwym rozwiązaniu. Teraz muszę czekać do środy najdalej do czwartku.

Hera81- Sono HSG jest pod kontrolą USG przez powłoki brzuszne. Czyli nie wkłada ci głowicy przez pochwę;) Nic się nie martw, tam się wsztrsko zmieści. Najpierw dostaniesz czopek przeciwbólowy do zaaplikowania samemu. Potem troszkę poszekasz, aż zacznie działać i pójdziesz na kozła. Będzie przy badaniu lekarz i pielęgniarka. Mne robił dr Mańka i wszytko tłumaczył co wykonuje i czy mogę się spodziewać bólu. Ale wszytsko jest do przeżycia. Badanie nie trwa długo. Zaraz po nim wychodzisz do domu. Nie miałam zniaczulenia, tylko ten czopek i przeżyłam:) Więc i ty dasz radę. Po badaniu przez troszkę miałam na bieliźnie jakby brunatny cukier:) Nie wiem co to, ale pewnie resztki z jajowodów:) Sama pojechalam autem na badanie i sama zaraz wracałam.
Lindi77 i jak tam?? Testujesz?
Salha- nic się nie martw, właśnie moja mama też miała tego wirusa. Nie pamietam jaki to był typ, ale lekarka jej powiedziala, że jakby tego nie wyłapala to nieleczony powoduje raka szyjki macicy.

A teraz wam napisze co u mnie.
Dziś byłam na IUI. Są jeszcze dwa pęcherzyki, jeden 22mm a drugi to nie wiem. Plemniczków bylo 30 mln.

Ostatnia edycja:
Hera81- Sono HSG jest pod kontrolą USG przez powłoki brzuszne. Czyli nie wkłada ci głowicy przez pochwę;) Nic się nie martw, tam się wsztrsko zmieści. Najpierw dostaniesz czopek przeciwbólowy do zaaplikowania samemu. Potem troszkę poszekasz, aż zacznie działać i pójdziesz na kozła. Będzie przy badaniu lekarz i pielęgniarka. Mne robił dr Mańka i wszytko tłumaczył co wykonuje i czy mogę się spodziewać bólu. Ale wszytsko jest do przeżycia. Badanie nie trwa długo. Zaraz po nim wychodzisz do domu. Nie miałam zniaczulenia, tylko ten czopek i przeżyłam:) Więc i ty dasz radę. Po badaniu przez troszkę miałam na bieliźnie jakby brunatny cukier:) Nie wiem co to, ale pewnie resztki z jajowodów:) Sama pojechalam autem na badanie i sama zaraz wracałam.
Lindi77 i jak tam?? Testujesz?
Salha- nic się nie martw, właśnie moja mama też miała tego wirusa. Nie pamietam jaki to był typ, ale lekarka jej powiedziala, że jakby tego nie wyłapala to nieleczony powoduje raka szyjki macicy.

A teraz wam napisze co u mnie.
Dziś byłam na IUI. Są jeszcze dwa pęcherzyki, jeden 22mm a drugi to nie wiem. Plemniczków bylo 30 mln.

ja nie dostalam nic przeciwbolowego... ;/

No to tak: mam dodatni HPV 16- jeden z tych groźniejszych :-(, ale doktor mnie trochę uspokoił, bo powiedział, że zależy od organizmu niektóre potrafią same go pokonać a niektóre nie, dlatego pójdzie to do histopatologa i ten określi właśnie czy się ten wirus rozwija czy stoi w miejscu i nie szkodzi, a nawet jeżeli się mocno rozwija to w najgorszym wypadku wytną mi część szyjki, ale to nie będzie stanowić zagrożenia w donoszeniu i szczęśliwym rozwiązaniu. Teraz muszę czekać do środy najdalej do czwartku.

sylha wazne ze dr to wylapal i wyleczycie to i bedzie ok :) nie martw sie duzo kobiet to ma, moja mama tez tak miala i jestem o to ja na swiecie :)

reklama
sylha dobrze że zdiagnozowano Cię bardzo wcześnie- wiem że mi się łatwo mówi ale...będzie dobrze :tak: no musi być.

Sony...mocno trzymam kciuki żeby się udało!!!:tak: Ja już nie mogę się doczekać mojego IUI... o ile wszystko na HSG pójdzie dobrze. Na HSG jade do Żor gdzie przyjmuje mój doktorek, bo w provicie było tak dużo pacjentek poumawianych że nie było dla mnie miejsca :-(Ech, tylu ludzi boryka się z problemami niepłodności...to okropne jest:-(

Błonka...gratuluje znalezienia świetnej roboty. Tam gdzie chodzę na fitness jest taka bawalnia...te dzieciaki to żywioł :-D

Do góry