reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hera81 wlasnie ja myslalam ze mimo wszystko bede musiala wziasc ten zastrzyk na pekniecie, bo boje sie zeby w razie cos znowu nie urosla jakas cysta.. a skoro tak mowisz ze 2cm to juz taki prawie gotowy :tak: to moze i tak jest, wierze na slowo bo mi lekarz nic nie mowil jak duze maja byc i ile ich mam.. dziekuje

Sony znalazlas te testy??

Ostatnia edycja:
reklama
Rasta- a wiek też podobny??? Ja mam 29.....:-) widzisz zadzwoniłaś do swojej kliniki i wiesz najlepiej. U nas problem leży po stronie M i już właściwie po 2 nieudanej IUI gdzie były super warunki proponował na invitro. 3IUI to była formalność po prostu chcieliśmy jeszcze raz spróbować. M ma bardzo słabe nasienie i po baaardzo szczegółowych badaniach i szukaniu przyczyny wyszło, że invitro to najlepsze rozwiązanie.

Kochaniutkie, to czekam z niecierpliwością która będzie testowała w najbliższym czasie. Ja mam dziś 7 dzien po transferze. Kurczaki ale cycunie bolą - to po dużych dawkach progresteronu. Nie wiem czy mi się powiodło bo non stop czuję się jak przed @. Mam testować w sobotę ale chyba to zrobię w niedzielę, bo w sobotę wyjeżdżam na cały dzień.

Słyszałyście o tej matce, która utopiła swoje 3 letnie dziecko!!!!!!! I wszędzie były kamery!!!!!!!!!

Sylha - nie będę Cię namawiała do in vitro , chociaż sama po nim jestem ale uwierz mi że jak się czyta temat" kto po in vitro" to jest tam bardzo dużo pozytywnych wieści. Ja wierzę w IUI tylko szkoda, że mi się nie udało 2x.

Sony- a Ty kiedy startujesz na IUI?

Błonka- jak Twoje postępy w dalszych przygotowaniach?

ala bardzo super że tak szybko się udało. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&& pisz kiedy to będzie czy za 2 dni czy kiedy. Ja miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka PRegnyl ale jak Tobie lekarz nie dał to może liczy na to że sam pęknie.Domowe sposoby na pękanie pęcherzyków zna Sony.( Jak dobrze pamiętam to po IUI wzięła sobie ciepłą kąpiel a na drugi dzień pęcherzyk był pęknięty)

Hera
fajnie że dołączyłaś :-) czekamy na termin Twojego IUI

Rastafarianka
czy Ty się szykujesz do in vitro że potrzebujesz anastezjologa czy też czeka Cię jakiś inny zabieg w jego obecności?

Hej kobity, u mnie to sama nie wiem kiedy IUI bo pęcherzyki są słabiutkie. Jutro znów USG. Testów nie znalazłam. Tak to jest jak się za porządki zabieram. Lindi mnie też bardzo bolały piersi, a dokładnie sutki i mialam dużo bialej wydzieliny, też miałam ból jak na okres, a okazało się że testy pokazywały ciążę. Teraz już jakoś spokojniej do tego wszytskiego podchodzę, już się nie ekscytuję jak ostatnio.

Sylha - nie będę Cię namawiała do in vitro , chociaż sama po nim jestem ale uwierz mi że jak się czyta temat" kto po in vitro" to jest tam bardzo dużo pozytywnych wieści. Ja wierzę w IUI tylko szkoda, że mi się nie udało 2x.

Sony- a Ty kiedy startujesz na IUI?

Błonka- jak Twoje postępy w dalszych przygotowaniach?

dzieki.. ja stoje w miejscu, prace dostalam i tak rano zakupy, obiad, a na 15 do pracy, odpoczywam....

Lindi- my już mamy decyzję podjętą i do invitro zaczęliśmy badania- narazie mamy wykonane te z krwi- cała lista- wyniki czekają w klinice. Na razie stanęło na tym, że czekam co wyszło mi z wymazu- dlatego na razie stoimy w miejscu- ale oby mi nie musieli wycinać szyjki......
A tą matkę- szkoda słów!!!!!

Na pęknięcie pęcherzyków to właśnie ciepła kąpiel, brzuszki i troszkę uciskałam podbrzusze:) Jakoś się udało i wtedy pękły.
Zaraz jadę na usg i zobaczymy, może się jutro doczekam IUI. Jak coś to domowe sposoby znów pojdą w ruch. :-D Szkoda, że taki kawał trzeba jechaać.

reklama
Właśnie zadzwonił do mnie mój gin:no::zawstydzona/y::-(, w badaniach wyszedł 1 wynik dodatni i jutro mam mieć pobrany wycinek, by określić sposób leczenia, trafi on do histopatologa, na wynik się czeka 3 dni robocze i potem się dowiem czy jakaś szczepionka wystarczy, czy trzeba będzie usunąć część szyjki:no:. Jutro się go dopytam jakie będą tego skutki, bo teraz już samo jego obwieszczenie dędni mi w uszach!!!! Nie umie to do mnie dotrzeć dlaczego akurat ja?!?!?!Bo co, bo chcę zostać mamą?!?!?Inne po pijaku dzieci robią nie wiedząc nawet z kim a ja....

Do góry