reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witajcie
no wiec ja juz po wizycie, na szczescie poki co na dzien dzisiejszy wszystko w porzadku ale musze jeszcze zrobic badania: antygen Hbs, HCV, CMV Igm, WR i HIV (z moim szczesciem okaze sie ze cos bedzie nie tak), moze orientujecie sie ktore mozna zrobic na NFZ? Mi powiedziala pielegniarka ze prawdopodobnie wszystko zrobie oprocz HIV i to od zwyklego ogolnego lekarza wystarczy skierowanie wiec musze szybko biec zaraz w poniedzialek bo w srode znowu jade na USG. Niestety w tym miesiacu nici z inseminacji, jestem zla na caly swiat. Okazalo sie ze powinnam wczesniej zamowic nasienie i ze nie zdarza w tym cyklu, wiec kolejny n miesiac w plecy i podejscie dopiero w grudniu.. Zla tez jestem troche na lekarza bo kazal mi brac w tym miesiacu tabletki (ktore kosztuja fortune) po to zeby jak on to ujal pobudzic do dzialania jajniki.. wydaje mi sie ze moglabym brac je od nastepnego cyklu no ale coz musze robic co mowi. Mam pytanie czy ktoras brala tabletki Femara? Pozdrawiam

reklama
Może i tak, ale po co faszerował ją lekarz lekami a nie poinformował o wcześniejszym zamówieniu nasienia. Tak się kobieta szykowała i tylko przez brak informacji ze strony lekarza, który wszystko zaprzepaścił. Ja bym go chyba zabiła.

Ja też tego nie rozumię bo szkoda kasy na leki, organizm jest już przygotowany a tu .... trzeba czekać na kolejny cykl.

Sony ja musze skorzystac z nasienia dawcy wiec tez bedzie z mrozakow, powiem wam ze jestem okropnie zla, leki kosztowaly mnie 200zł i na co tyle kasy wydawac skoro w tym miesiacu i tak juz nic nie zdzialam, i jeszcze musze jechac na USG, co za porazka. Na dodatek dowiedzialam sie ze ceny spermy poszly w gore, kiedys mowili ze najtansza byla 500zł a teraz 1500 wyobrazacie to sobie, od 1500 do 2500 + 500zł zabieg, jak dodam do tego dojazdy i jakies 3 wizyty z USG to wychodzi ladna suma, najpierw sie ucieszylam ze wszystko ze mna dobrze a pozniej zalamalam, nie spodziewalam sie takiej sumy, wlasciwie zakladalam ze wszystko zmieszcze w kwocie mniejszej o 1000zł, jest mi smutno bo nie wiem skad wziasc te pieniadze, a jak nie wyjdzie w grudniu to znowu kolejny raz trzeba bedzie probowac :-(

Na dodatek nie maja na miejscu aktualnej listy dawcow, to sie nie miesci w glowie, dowiedzialam sie ze musze tez wczesniej telefonicznie powiadamiac zeby mi przygotowaly.. :-(

reklama
Do góry