reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Lindi trzymam mocno kciuki:)
Ja zrobiłam jakis maly kroczek do przodu-byłam wczoraj na podstawowych wynikach z krwi plus dodatkowe APPT i choroby zakaźne a także oznaczyłam grupę krwi, jeszcze zrobię EKG i podstawowe hormony tj. prolaktyne, TSH i estradiol ale nie wiem czy sa refundowane, jak wynik będzie ok to w przyszłym tygodniu zrobię pierwszą szczepionke przeciw żółtaczce a później wyśle M na badania i na grupe krwi. Przemyślałam sprawę i chyba się umówię do kliniki na początku roku, bo jak mi wyjdzie jakaś bakteria albo M albo być może dr będzie chciał podleczyć moja endometriozę jakimiś tabsami to ivf by się jeszcze bardziej odwlekło a na wiosnę już chciałbym ją zrobić jak tylko wszystko pójdzie dobrze.

GizaS u nas jeszcze były wymagane badania na HCV,HIV, Kiłę, Syfilis, WZW, oczywiście wszystkie możliwe homony, wogość śluzu oraz badania genetyczne. Potem przed ivf musiałam robić wszystkie badania ogólne +EKG +rentgen płuc jakie robi się przed operacją (ważne tu 3 tygodnie) bo są potrzebne przed narkozą.

Ostatnia edycja:
GizaS u nas jeszcze były wymagane badania na HCV,HIV, Kiłę, Syfilis, WZW, oczywiście wszystkie możliwe homony, wogość śluzu oraz badania genetyczne. Potem przed ivf musiałam robić wszystkie badania ogólne +EKG +rentgen płuc jakie robi się przed operacją (ważne tu 3 tygodnie) bo są potrzebne przed narkozą.

HCV i WZW mam zrobione ale HIV, Kiłę i Syfilis nie :-(Nie wiedziałam że bedą konieczne... hormony jeszcze zrobię ale musze sprawdzić czy mogę je zrobić na NFZ bo w sumie jest bezpłatna opieka medyczna a za wszytsko trzeba płacic wieć tam gdzie się da to trzeba zaoszczędzić:-) z wrogością śluzu i badaniami genetycznymi poczekam do wizyty w klinice.
Zrobię jeszcze może cytologie i posiew.

Błonka ja też jestem na etapie zbierania pieniędzy ale całkowita bezczynność mnie dołuje dlategorobię choć niewieleki kroczki w kierunku ivf;-)

reklama
I koniecznie się dowiedz ile są ważne żebyś nie musiał potem ich robić 2 raz.Na przykład moje badania ogólne przed narkozą były wazne tylko 3 tygodnie

Do góry