reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
GRUDZIEŃ

9 - stacy -
kontrolne usg genetyczne
10 - stacy -
wizyta kontrolna u gina
14 - M26 -
wizyta i dalszy plan działania
16 - niebajka -
kontrola w poradni diabetologicznej
18 - zuzik -
wizyta kontrolna u gina
29 - kamisia -
wizyta kontrolna u gina
30 - niebajka -
3 usg prenatalne
31 - niebajka -
wizyta u gina prowadzącego

Lumia - wizyta kontrolna u gina

STYCZEŃ

11 - Kredka - przylot do PL, zmiana kliniki, diagnostyka emka :)

Anika11 - crio :)
Beti - kolejny krok :)

reklama
Lumia, wszystko to, co napisałaś jest prawdą. niestety. a własnie! kiedy masz kolejną wizytę?

Stacy, daj znać po wizycie :) czekamy :)

KRedka, no to nabrałaś rozpędu! działaj, działaj :)

Magdo, 10 komórek i wszytskie nadajace się?! wow, jaki świetny wynik :) teraz się pięknie zapłodnią, a potem... będzie się działo :) nie chciałąm CIę zmartwić tym progesteronem. u mnie w klinice bardzo tego pilnują, ale może znów, jak w wielu innych przypadkach, co klinika, to inna zwyczaje ;) tym się nie zamartwiaj! trzymam kciuki za działania na szkiełku :)

MArzen, co z włosami zrobiłas? pochwal się :)

M26, Beti :)

Pyrkaa, witaj :) uważam, że w odpowienim czasie lekarz kazał Ci wziąc zastrzyk - to zastrzyk na dokonczenia dojrzewania komórki , a nie na pekniecie - jak się potocznie mówi. pecherzyk rosnie 2 mm na dobę, więc Twój miał w okolicach 22-23 jak pękł - zatem dobry rozmiar :) podwyższoną temperaturę możesz mieć od przyjmowania progesteronu - łykasz coś? trzymam kciuki za powodzenie iui!

Aniko kolor odswiezylam i końcówki obciete. U mnie cudów się nie zrobi bo włosy mam trochę kręcono- napuszone i najlepiej mi w dłuższych włosach i jak je trochę wyprostuje :) a kolor ciemny brąz :)

Ale tu dziś ruch :-)

Enni - gratuluję! :-)

Magda - fajna ilość jajek :-) czekam na dobre wieści :-)

Kredko - czyli do przodu? W gdańsku jest androlog?

Lumia - kochana myśl pozytywnie, wiem że łatwo się mówi ale negatywne emocje też nie pomagają.

Aniko - crio masz już po nowym roku?

Witaj pyreczko :-)

Byłam dzisiaj na tej kontrolnej wizycie i tak kość udowa nadrobiła. Ma takie same wymiary jak brzuszek i kość ramienna. Ale głowa jest trochę starsza od reszty. Pani mówiła że nie ma się czym martwić, na tym etapie dziecko rośnie w różnym tempie. Nie widzi żadnych zmian, które by sugerowały coś nie pokojacego. Mam nadzieje że będzie dobrze. Mała waży 576g. :-)

Starcy, no widzisz Małą nadrobila :) calkiem neizla wage juz ma;) jak sie czujesz fiYcznie? Jakie dolegliwości na tym etapie?

Tak, crio będę mieć na początku stycznia.

Magda wspaniałe wieści! Cały czas Ci kibicuje i zaciskam mocno kciuki :)

Beti najlepsze życzenia na nowej drodze życia!!!!

Lumia po cichu bardzo się cieszę i trzymam kciuki by dzieciątko zdrowo rosło. Jakos tak czuje ze będzie już tylko dobrze. Ja encorton miałam w dawce 10 mg.

Pozdrawiam cieplutko!!!!!

reklama
Pyrkaa, witaj :) uważam, że w odpowienim czasie lekarz kazał Ci wziąc zastrzyk - to zastrzyk na dokonczenia dojrzewania komórki , a nie na pekniecie - jak się potocznie mówi. pecherzyk rosnie 2 mm na dobę, więc Twój miał w okolicach 22-23 jak pękł - zatem dobry rozmiar :) podwyższoną temperaturę możesz mieć od przyjmowania progesteronu - łykasz coś? trzymam kciuki za powodzenie iui!

Temperatura dzisiaj wróciła do normy, więc może wczoraj to było z nadmiaru wrażeń :-)
Od jutra mam brać 3 razy dziennie duphaston

Do góry