reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Melduje sie! Wypocilam sie, prawie ducha wyzionelam, ale jestem ;)

Niebajko, widzę, ze temat ogarniasz powoli... czyli kłucie, mierzenie, zapisywanie, porównywanie i dieta pewnie.. dasz radę na pewno! Jutro będziesz mieć dzień Kongo, ale za to z dwóch źródeł!

Kamisia, M26, kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty! Podwójnie dobre wiadomości nam tu obwiescicie :)

Magda, zaskoczyła mnie tym przeziębieniem na gonapeptylu, bardziej obstawialabym tu encorton jak Niebajka. Pamiętaj, by lykac witaminy i się oszczędzać! Dużo zdrówka!!!

Marzeń, świetny pechol! Coś z tego będzie! :)

Ostatnia edycja:
Jestem juz po badaniu :-) potwierdziło się że będzie dziewczynka. Wszystkie parametry w porządku, tylko kość udowa odbiega od reszty o 5-6 dni do tylu. Powiedziała że wg niej nie ma się czym martwić, porownala z wynikami z 1 badania. Ale ja już schizuje że może to być ZD :-(

umówiłam się z nią na 9 grudnia i zobaczymy jak to wygląda.

Stacy a zlecila Ci test podwojny? Wolna podjednostke beta i cos tam jeszcze? Na ryzyko trisomii? Bo jesli nie to znaczy ze wszystko ok. Ktory dokladnie tydzien wyszedl wg badania? Może ciut za szybko bylo robione;)
Gratuluję dziewczynki:*
Wszystko bedzie dobrze:*.

Niebajko ta sama Pani robiła mi genetyczne w 1 trymestrze. Ryzyka trisomii wyszły bardzo niskie.( w sensie bardzo dobre). Nie robiłam wtedy testu Pappa. Wczoraj miałam 19t6d. Kość udowa raz wychodziła jej 19t3d raz 19t2d . Pozostałe parametry były 20t0d, 20t1d, 20t3d. Kość nosowa pięknie widoczna. Mówiła że wg niej nie ma powodu do zmartwień, ale dla swojego świętego spokoju mogę wykonać test Nifty. Podobno jest to niewielka różnica, martwić sie można jak jest ok 3 tyg. Zgłosze sie do niej 9 grudnia żeby zobaczyć co z tą kością.

reklama
Stacy to jest to, o czym mówi Katep7... im pozniej tym lepiej robic prenatalne.. zakres jest od 18-23tydz i w ciagu tygodnia kosc moze sie pieknie wyrownac :) ja bym nifty nie robila skoro kosc nosowa piekna:D pójdziesz 9 ego i wszystko zapewne będzie elegancko:) chociaz wiem co to za nerwy... mi z serduszkiem na piwrwszym prenatalnym wyszla buba i do tej pory sie z tym bujam i stresuje...
Czekam wlasnie w kolejce do rejestracji w poradni. Wyspana, ze hej:/

Milego dnia Kochane i kciukolce za Was cisne:*

Do góry