reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
marzen dalsze pozytywne ale z dystansem myślenie :) przesyłam pozytywną energię bo mam jej mnóstwo :-) !!!

Rety nasze maleństwo ma 6 cm,serducho bije pięknie (łzy same mi popłynęły jak usłyszałam),strasznie maleństwo się wierciło aż lekarz się śmiał,lekarz zrobił usg genetyczne i wygląda wszystko w porządku,siedze jak głupia i patrze na usg :-) Tsh spadło,ale lekarz był w szoku że any Tg taaaaak bardzo wysokie,ale póki co ważne że tsh ok.

reklama
Kamisia
Wielkie gratki:) To musiało być piękne doznanie:tak::-)

Marzen
&&&&&&&&&:rofl2:

Kredka
Chyba za mocno kciuki zacisnęłaś za mnie:-D;-) patrz poniżej;-)

Stacy
No to rośnie nam dama;-):tak:

A u mnie koko dzambo c.d.:rofl2::eek:
Dzisiejsza wizyta przeszła moje wszelkie oczekiwania....
Wyobraźcie sobie,że ............ mam 26mm pęcherza na prawym jajniku:nerd::baffled::eek::szok:
Lekarz zdębiał razem ze mną...już nie ogarniam....
powiedział, że to nie możliwe, żeby się taki wyhodował po dwóch zastrzykach!!!! Annika przyznaj ssię co do nich dodałaś;-);-);-):-D:rofl2:
Musial to skonsultować z innym lekarzem....
Szkoda,że nie widzieliście naszej dwójki, jak zobaczyliśmy obraz na usg:tak:
Ogólnie już przesłałam ogarniać:eek:
Szybka piłka,że może jutro iui, ale kurcze za duzy spontan....
Teraz oddzwonił i powiedział, że jednak nie robimy iui bo to dziwna sytuacja, więc się wstrzymujemy, Niemniej jednak naturalnie powinniśmy spróbować.Dostałam ovitrelle - mąż mi zaaplikował i już igraszki były:sorry::-p;-)
Jutro powtórka z rozrywki:-)
W czwartek mam przyjść na kontrolę. Lekar z którym to konsultował powiedział, że to może być torbiel, ale ten mój nie podziela tego zdania, bo powiedział ,że był "ładny wzgorek jajonośny" czy coś w ten deseń:-p

A jednak przeczucia mnie nie myliły, że coś się dzieje. Już ten okres taki dziwny i żeby juz wtedy śluż płodny się pojawił....noo ale jak po tym plamieniu był już mega książkowy śluz to mnie w moim przekonaniu utwierdziło. A jeszcze do tego ta dzisiejsza wizyta prawie by się nie odbyła, tylko taka fajna babka z recepcj do mnie zadzwoniła:)
Ale takiego obrotu syt się nie spodziewałam:baffled:
Ehhhh no cóż...
I taka oto sytuacja:baffled:

p..s. Nic nie mam do stracenia, więc będziemy się przytulać;)
Tylko zastanawiam się czy mogę to jutro z rańca i wieczorem, czy to troszkę za dużo:);-)

Smerfetko,
Też miałaś przeciwciała przeciwjądrowe!
Kurcze , a miałaś też heparyne czy tylko encorton? jakie dawki?
Ja mam miano 1:1280 o typie świecenia homogennym + ziarnistym. Z informacją,że istnieje możliwość identyfikacji ppciał anti-ds DNA (co zostało zlecone - ostatnio , więc czekam na wynik)

A ogólnie w poradzie mam zapisane tak:
Kontrola - wykluczony zespół antyfosolipidowy, obecne cechy autoimmunizacji (ANA w istotnym mianie, bez ENA)Poszerzono diagnostykę o dsDNA i ANA profil 3.
.
Lumia ja miałam o wiele niższy wynik i pewnie dlatego nie kazali mi robić ANA2 i ANA3. Miałam tylko ANA1, wynik dodatni: 1:160 (+) plamisty. U Ciebie widzę będzie robiony ANA3. Szczerze mówiąc, poległam na interpretacji tych ANA, dla mnie to kosmos :-/

Magda na gonapeptylu czułam się okropnie. Normalnie jakbym przekwitała. Uderzenia gorąca, osłabienie, senność... miałam dość a brałam to świństwo 3 tyg bo 2 tyg nie wyciszyły mi jajników :confused2:

Lumia faktycznie dziwna sytuacja... gdyby nie ten śluz to też bym zakładała torbiel. Bierzesz już encorton?
Ja miałam encorton zdaje się 10mg, heparyny nie miałam. Za to w związku z mutacją w genie, brałam acard i zwiększoną dawkę kwasu foliowego - 5 mg. Do tego był jeszcze jeden lek, którego nazwy zapomniałam :baffled: W składzie miał zwiększoną dawkę wit B6 i B12 i kwas foliowy

Niebajka jadasz dużo słodyczy? Może po prostu będziesz musiała ograniczyć i nie będzie żadnej cukrzycy ciążowej

Smerfetka
Nie. Nic nie biorę. W czwartek pojdę na usg zobaczyć co w trawie piszczy;-) i pewnie dostanę dalsze wytyczne. Lekarz dzis skserował sobie moje wyniki:)

Powiem Wam, że dalej nie wierzę w to co się dziś stało:p śmiać i płakać zarazem mi się chce:p

Lumia,no to Ty nie zły dziwoląg :(
Marzen tak kieckę mam od trzech miesięcy,tylko nie wiem czy jeszcze się w nią wbiję :O
Kredko 5 grudnia :O dwa tygodnie i cztery dni :O cykora mam jak cholera,najgorzej to dograć wszystko w czasie,makijaż,fryzjer i inne duperele :O

reklama
Do góry