reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda a invicta?

Faktycznie wizyta u fryzjera super:/// .... ale włoski chociaz ladne??:)

Magda na innym watku invitrowym raczej o invimedzie wiele dobrego nie slyszalam (nie o wroclawskim konkretnie akurat mowa, ale chyba ogólnie jako o sieci). Czesciej wlasnie slysze ze invicta..
I jeszcze jakas klinika (novum? Tego chyba nie ma we wro) z tym, ze jedna bardziej specjalizuje sie problematyka płodności ze strony męskiej druga zenskiej. Pgd i inne takie bajery... moze warto podpytac zeby wybrac najlepiej spośród wroclawskich klinik?
Jako ze moje dziecko bedzie invimediwskie powinnam ich wychwalac pod niebiosa. Ale nie zamierzam. Nie jest to Twoja pierwsza proba i zasługujesz na najlepszego specjaliste, który niczego nie pominie.
Jesli wybierzesz invimed - z całego serca polecam mojego doktorka. Konkret facet. Na sasiednin watku jest tez dziewczyna, ktora u niego się leczy. Ma kilkuletnia cudowna córkę po pierwszym własnie u niego ivf, teraz pozostale mrozaczki nie daly rady i jest w trakcie kolejnej procedury;) lat 40;)

Sory... jestem grzebalcem strasznym.. ale invicta wro ma teraz bezplatne konsultacje i rabat 50% na badanie nasienia... nic nie narzucam:p weszlam z ciekawosci na ich strone,bo nie znam tej kliniki:p

Ostatnia edycja:
reklama
myślę , żeby na invimed właśnie zmienić. wiem, ze Ty powiesz, że lepiej na Bociana, ale my nie damy rady tam dojechać. wiem też że wiele z Was czytając wcześniejszą część mojego posta pomyślało "gdyby jej zależało to by pojechała, Kredka lata z zagranicy;-)) ale my nie możemy sobie pozwolić na utratę pracy, bo wtedy nici z adopcji.
w naszej sytuacji musimy, jak to mówi mój mądry mąż , powoli małą łyżeczką bo chochlą można się zadławić.:-)

a wogóle jak pisałam rano, byłam u fryzjera poprawić sobie samopoczucie. wchodzę do salonu a fryzjerka z uśmiechem o cześć i co ciocią bedziesz? no nareszcie przeciez oni tyle się starali, i tyle już małżeństwem są....... i qrwa poszło..... wszytskie baby o dzieciach, ze jedni chcą nie mają inni odwrotnie, a in vitro, a adopcja ........ qrwa się odstresowałam .....

Magda ja latam bo nie mam wyboru... zreszta pisalam Wam kiedts ze zamknelam sklep od stycznia i przenioslam sie do domu z praca wlasnie bo ja nie moglam brac wolnego wogole wiec nie mialam wyjscia i w 10000% Cie rozumiem!! Teraz moge brac wolne ale nie mam kasy wiec ot taki paradoks;-)

No a Twoja wizyta... toś sie odstresowala;-) szał:p a tak serio to to gadanie ludzi mnie dobija po prostu... i czasem mam ochote im wszystkim wykrzyczec w twarz ze m nie ma plemnikow a ja mam problem z droznoscia no ale gryze sie w jezyk bo nie mam sily na plotki a wiecie jak to jest.. po kilku powtorzeniach by pewno gadali ze m nie ma jader a ja macicy;-)

A co miałaś laparoskopię ??? Ja miałam laparoskopie na fundusz , też słyszałam że 3 miesiące po zabiegu mogą znów sie zapchać , :-:)-( Tak bardzo pragniemy dzieciątka a tu nic nam nie wychodzi , :-(

miałaś może robione badanie kariotypy ??? bo ja własnie nie miałam , wyczytałam dziś w internecie , takie badanie jest dla tych co mają trudności w zajściu w ciążę

Osa nie mialam laparo tylko hsg ale pierwszy kontrast sie calkiem wylal i nic nie przecieklo i dopiero potem na sile pchali az przeszlo... zreszta o moim hsg to tu sie juz tyle upisalam ze masakra:-) w sumie to byla masakra:-(

Co do kariotypow to nie wiem czy dobrze to rozumiem ale w moum przypadku to chyba niepotrzebne skoro i tak 3 iui mialam z dawca.

Wogole dziewczyny nawet nie wiecie jakie macie szczescie ze macie tyle rzeczy refundowanych! Pomyslcie sobie jakbyscie mialy za kazda najmniejsza rzecz placic to pewno dla wielu bylaby to masakra...

Stacy no dla nas tez Bialystok to prawie cala polska do przejechania... juz myslalam ze moze do warszawy przylecimy i wynajmiemy auto a potem z krakowa wrocimy ale to bedzie wszystko ciezko i najgorsze ze jakbym miala kilka dni tam przyjezdzac to musze wziasc hotel do tego jeszcze... kiedys zwariuje...

Kredko ja sie akurat wstrzelilam z refundacja. Ale zanim trafilam zakwalifikowali mnie do programu chodzilam i placilam najpierw idiocie, pozniej jako pacjentka kliniki przez pol roku tez niemale pieniądze... wiesz ile u mnie czeka sie na hsg na nfz? 1,5 roku. A mialam dwa w ciagu 5 miesięcy.. i prawie bym zaplacila prywatnie, gdyby nie mily zbieg okoliczności, mila pani za telefonem itp... 30 km dalej, 100pln darowizny i hsg z marszu... :] a nie 800 zl plus badania przed...
Ale ile nerwów moich, czasu, kombinacji i wysluchiwania "na spokojnie, na spokojnie, pomalu" to moje... na laparoskopio-laparotomie tez bym czekala do usranej smierci, bo terminy na przyszle lata w moim miescie... i dziewczyny robia prywatnie... co zrobic:/
Caly czas sobie powtarzam, ze gdyby nie moja mobilizacja i upor, to refundacja przeleciałaby mi fiu, fiu...dostalam sie na styk. A kasy i tak mase poszlo..

Jesli zdecydujemy sie na kolejne dziecko bede juz placic.

No i super rzecz wlasnie odkryłam. Mojemu N koncentracja plemnikow spadla o polowe... szok:/ po co ja na to patrzylam.

Wracajac do kasy Kredko - doceniam to cholernie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tak czytam i czytam i myślę czy będę tak wytrwala jak Wy :)
u mnie pewnie będzie iui jeszcze a później to idę Waszym śladem przynajmniej na dzień dzisiejszy :)
Co do klinik ja mam gamete u siebie i jeszcze druga wykorzystujaca naprotechnologie.

Dlatego wybranie kliniki to nie jest takie hop siup ;-) my też musieliśmy przejechać na drugi koniec Polski, wynająć pokój bo inaczej sie nie da. Wiadomo koszty w górę, ale ja bym się nie zdecydowała na Kraków. Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. I proszę nie myśleć że ja coś narzucam i wciskam. ;-)

Sorry ze post pod postem ale nie mogę edytować w telefonie. ;-) to nie jest tak ze ja reklamuje coś, bo swoją drogę z klinikami zaczynałam zupełnie zielona i sama. Tyle co znalazłam w internecie.

reklama
Do góry