reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
A ja właśnie odebrałem wypis że szpitala z iui,i jestem w szoku! !!!!! Mój przy iui w styczniu miał nasienie 10,a po obróbce 12. A teraz!!!!!!! 24,a po obróbce 31mln. : 0 cóż za wynik : )

To ja już zgłupiałam!!!! :rofl2: mamy iui ze względu na jego słabe nasienie,bo o naturalsie nie ma mowy (tak twierdzi lekarz) a tu niby nasienie ma ok :szok: to może ja juz jednak za stara jestem :-D albo po 40 latach nadal nie znam swojego organizmu i nie wiem kiedy płodne mam hahaha :-D:-D:-D

Szkoda, ze ja bez jajowodow zaciazyc nie moglam:p
Cholera no!:p

Osaosa co do iui.. wsxystko zalezy czy macie czas czy nie, czy macie kasę, czy nie...
Teoretycznie z jednym jajowodem, co drugi cykl odpada.. a za monitoring cyklu (nie wiem, czy jestes stymulowana lekami), wizyty i dojazdy płacić trzeba...
Co lekarz wam powiedział? O ilu iui była mowa? Czy wspominal cos o in vitro?
Tendencja jest taka z tego co czytam, ze za granica od iui sie odchodzi.. jej skutecznosc jest mala - co nie znaczy, ze zadna! Niejedna zaciazona przez iui tutaj mielismy...
Przyjmuje sie, ze do 3 iui sztuka. Ale zeby wykorzystac wszystkie szanse w 100% to ok 6-8.. wtedy wiadomo, ze to nie dziala ;) tylko kto tylev) wytrzyma?

Jakie badania robiliscie? Jak z Twoja owulacja? Amh?

Kredko dziwne macie te normy..
A ta cala rubella to rozyczka.. czyli zbadali czy masz przeciwciala, ot co:p

Dlaczego za porządny zestaw wózkowy 3w1 trzeba dac od 4kola wzwyż???

Jakis ranking klinik ivf w gazecie ma sie pojawic... oraz co trzeba zrobic, zeby nie płacić za ivf.
Kpina jakas! Pieniądze w klinikach wstrzymane do stycznia, program konczy sie w czerwcu, ludzie z palcem w dupie zostana, a oni takue rzeczy tworza.. niech sie jebną w leb
Nerwa mam..

Marzen ciesze sie ze u Ciebie ok:)

Beti armia Twojego M jak wino:D im starsza tym lepsza :) trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Wyniki męża są dobre, lekarz do którego chodzę zaproponował mi inseminację lub in vitro , powiedział że szkoda czasu na leczenie w moim wieku a mam 33 lata .
Moje AMH to 1,72 ( a moja norma wiekowa to 0,07-7,35 )
TSH to 1,32
Prolaktyna 27,8 ng/ml
LH 2,85 mIU/ml
ESTRADIOL 40,23 pg/ml
FSH 8,88 mIU/ml

Zuziku:-)
Nie mam jeszcze wyznaczonego terminu;-)czekam na informacje:-)

Osa
Witaj. Napisz cos wiecej, bo ciezko cos doradzic. Piszesz, ze staracie sie 5lat. Jakie badania robiliscie, czy od poczatku byliscie pod opieka lekarza itp.

Kredko
Ciezko mi doradzic, bo to chyba jakies inne normy....:-( ...

Beti
A czemu jestes stymulowana?nie masx owulacji na naturalnym cyklu?
A moze warto jeden cykl monitorowac?ja dzieki monitorowaniu w koncu poznalam swoj organizm;-)
Ale oczywiscie to moze nie byc mozliwe przez najblizsze 9 miesiecy;-):p:-)

Lumia nie wiem właśnie czemu mi lekarz tego nie zaproponował. : 0 może dlatego że nasienie wcześniej było złe,nie wiem.

reklama
Dziewczyny czyli co do amh to dalej nie wiem czy powinno byc wyzsze czy co?

Niebajko tutaj rozyczka sie innaczej nazywa. Na pewno to to samo?

Do góry