reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witajcie, mam takie pytanie techniczne o IUI :) czy któraś miała ją robioną, gdy ilość plemników prawidłowych w nasiuniu męża wynosiła 0 [emoji57]

reklama
Beti, może być różnie. Przemysł dobrze i bądź gotową na każdą ewentualność, także taka, że żadna komórka się nie zaplodni... ja w grudniu miałam iui na 2peknietych pecherzykach i 1 fazie pękania. Jak widać w ciąży nie byłam. U Ciebie chyba nie ma problemu z zapladnianiem i pewnie któryś zaskoczy, ale musisz wiedzieć, że jest ryzyko. Trzymam kciuki:)
Kredki, czytam, że wielkie nici z tej wizyty wyszły :/ co za system beznadziejny! Ale przynajmniej wiesz, że nie tędy drogą i musisz szukać rozwiązania gdzie indziej. Żadne to pocieszenie, ale trzeba podejść do sprawy racjonalnie i działać. Co do pracy- nie odkladaj rzeczy na później, bo może... ja tak żyłam jakiś czas, nic produktywnego z tego nie wyszło, a już na pewno nie dziecko... teraz jadę,gdzie chce, kupuję, remontuje i po prostu żyje. Dziecka nadal nie ma, ale przynajmniej życie nie przelewa mi sie między palcami. Polecam;) "przyjdzie czas, będzie rada" jak mówi moją babcią... zatem działaj, a rozwiązanie samo przyjdzie:) kibicuje!!!
Magda, Lumia :*
Stacy, idź, proszę na L4!!! Tyle walczylas, że teraz musisz bardziej o siebie zadbac!!!

Beti, może być różnie. Przemysł dobrze i bądź gotową na każdą ewentualność, także taka, że żadna komórka się nie zaplodni... ja w grudniu miałam iui na 2peknietych pecherzykach i 1 fazie pękania. Jak widać w ciąży nie byłam. U Ciebie chyba nie ma problemu z zapladnianiem i pewnie któryś zaskoczy, ale musisz wiedzieć, że jest ryzyko. Trzymam kciuki:)
Kredki, czytam, że wielkie nici z tej wizyty wyszły :/ co za system beznadziejny! Ale przynajmniej wiesz, że nie tędy drogą i musisz szukać rozwiązania gdzie indziej. Żadne to pocieszenie, ale trzeba podejść do sprawy racjonalnie i działać. Co do pracy- nie odkladaj rzeczy na później, bo może... ja tak żyłam jakiś czas, nic produktywnego z tego nie wyszło, a już na pewno nie dziecko... teraz jadę,gdzie chce, kupuję, remontuje i po prostu żyje. Dziecka nadal nie ma, ale przynajmniej życie nie przelewa mi sie między palcami. Polecam;) "przyjdzie czas, będzie rada" jak mówi moją babcią... zatem działaj, a rozwiązanie samo przyjdzie:) kibicuje!!!
Magda, Lumia :*
Stacy, idź, proszę na L4!!! Tyle walczylas, że teraz musisz bardziej o siebie zadbac!!!

A nie ma redukcji z powodu ryzyka ? U nas tak jest

Beti oczywiście ze to Twoja i M decyzja, ale jeżeli o mnie chodzi to ja bym podjęła ryzyko. Tyle walczymy, nawet nie wspomnę o pieniądzach..
Jestem oczywiście za l4 od "już". :)

Emi u nas znowu aborcji chca zakazac... o redukcji zapomnij!;)

Beti kibicuje bardzo:* na pewno lekarz coś madrego powie Ci jeszcze w dniu iui!
Boje sie razem z Toba, ale taki Twój urok stymulacji... zawsze masz więcej pecholi.

No własnie pytałam mojego gin,istnieje redukcja i u mnie byłaby ona jak najbardziej wskazana ale nie w Polsce :-:)-:)-( to jest aborcja :-:)-( dla mnie bezsens ale takie mamy prawo w Polsce :-( no i taki mój urok że mam więcej pęcholi.Po za tym ten koleżka mojego gina co robił mi teraz monitoring ;-) powiedział ze nawet jak będą znowu blizniaki to że od początku zajmą się mną inaczej :szok: (kur*a czyli można było!!!!!) że odrazu luteina i wogule leżenie i Bóg wie co jeszcze,nie wiem boję się ale posiadanie szkraba jest silniejsze od strachu :-) i jak widzę mojego jak mu się łza w oku kręci na widok małych dzieci to mi serce rozrywa,zresztą same dzieci STRASZNIE do niego lgną :szok::-D

No własnie pytałam mojego gin,istnieje redukcja i u mnie byłaby ona jak najbardziej wskazana ale nie w Polsce :-:)-:)-( to jest aborcja :-:)-( dla mnie bezsens ale takie mamy prawo w Polsce :-( no i taki mój urok że mam więcej pęcholi.Po za tym ten koleżka mojego gina co robił mi teraz monitoring ;-) powiedział ze nawet jak będą znowu blizniaki to że od początku zajmą się mną inaczej :szok: (kur*a czyli można było!!!!!) że odrazu luteina i wogule leżenie i Bóg wie co jeszcze,nie wiem boję się ale posiadanie szkraba jest silniejsze od strachu :-) i jak widzę mojego jak mu się łza w oku kręci na widok małych dzieci to mi serce rozrywa,zresztą same dzieci STRASZNIE do niego lgną :szok::-D

Kurcze ... Dziwne szczerze mowiac bo tabletki wczesnoporonne sa dostępne ale tobie redukcji nie mozna zrobic ... A nie da rady np pobrać dwoch jajeczek ??:D hahah troche kombinuje :D

No u nas jest redukcja wiec jak po stymulacji miałam 7 pęcherzyków nikt sie nie przejmował za bardzo

Cisnij babo jak mowisz - od poczatku onaczej podejdą !!

Dziewczyny w środę dostałam @ i miałam krwawienie normalne, wczoraj tylko troszkę a dziś zero :/ czy to normalne jeśli zawsze moja @ trwa piec dni? Oszaleje :/ jeszcze mnie jajniki kluja. PrzeprasZam że tak od rana o sobie :(
Stacy jak dziś?
Beti wierze ze bedzie dobrze :*

reklama
marzen jak też zawsze mam 5 dni ale czasem też swiruje,gin mi mówił że to nawet od stresu może być,jest wiele różnych czynników wpływających na @ bedzie dobrze :-)

Do góry