reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Właśnie zrobiłam test owulacyjny, słaba 2 kreska. To dobry znak, bo już się bałam, że po tym poronieniu wszystko się może pozmieniać. Oj, jak ja bym chciała tak czekać na testowanie. Już nie mogę się doczekać. Jutra Blonka też się nie mogę doczekać. Przełamałam pierwsze lody, więc musisz dalej pociągnąć tą passę. Potem to już poleci z górki i jedna za drugą będziemy pisać, że wreszcie są te dwie kreski.....:)

Błonka trzymam kciuki za wysoką betę:-) Jak się pojawiła druga kreska choć słaba to daję nadzieje. Tylko się nie stresuj i nie zamartwiaj na przyszłość. Mów sobie że wszytsko bedzie dobrze i nie dopuszczaj do siebie złych mysli.

Wyczytałam na forach jak się przygotowywac do in vitro. W przyszłym tygodniu pójdę do lekarza na podstawowe badania bo dawno nie mialam robionych i zrobie pierwszą szczepionkę przeciw żółtaczce, już dawno miałam to zrobić ale jakoś zawsze schodziło. Nie wiecie czy są one może refundowane? Podpowiedźcie mi co mogę jeszcze zrobić, co prywatnie a co na nfz. Co prawda jeszcze nie podchodzimy ale robienie czegoś w tym kierunku bardzo mi pomaga, nie jestem bezczynna.

gizas kochanie ja 2 kreski nie mialam.. ja w tym miesiacu w ogole nie zrobilam ani jednego testu z czego jestem dumna :)
a co do ivf do badan to nie pomoge, jestem w tym totalnie zielona, a moze ginki podpytaj o to co mozesz na nfz a co prywatnie?

Błonka- &&&&&&&&&&&&&&& buźka
GizaS- ja byłam szczepiona, ale jakieś 12 lat temu- czy to nadal obwiązuje, czy muszę od nowa?!?!?
My zaczęliśmy od M- w środę będzie mieć robione wymazy na chlamydię i coś jeszcze co jest i tak potrzebne do invitro a narazie u nas szukamy przyczyny u M, bo wyniki od czerwca mu się pogorszyły...

Błonka - moc &&&&&&&&&&& na wysoką Betą.
Wierzę, że zapoczątkujesz dobry trend i później to pójdzie lawinowo :happy2:
Tym bardziej, że ja następna w kolejce.;-) Chociaż mam takie przeczucie, że nici z tego - bo żadnych objawów nie mam - ani cycki nie bolą, ani nic. No może w brzuch coś się od czasu do czasu zakotłuje. Ale to jeszcze 4 dni niepewności.

Sylha - jeśli chodzi o plemniki, to one mają to do siebie, że potrafią skakać jak głupie - u nas wahają się od 1,7 mln/ml do 8 mln/ml - więc rozbieżność spora. W zeszłym miesiącu przed iui mieliśmy 3 mln, a teraz 6 mln. Czasem wystarczy jakieś większe zmęczenie, stres i wyniki spadają. A bardzo się te wyniki pogorszyły??

reklama
asciwie czemu jest taka rozbierznosc w ilosci chlopcow? moj byl zmeczony i mial 72 ml bardzo dobrej jakosci juz po selekcji a inni maja np tylko 1... nie rozumiem od czego to zalezy

Do góry