reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Litości!!!!Kto się zna na kompach?!?!?musimy kupić nowego a każdy doradza inaczej- my niestety sami nie mamy jako takiego wielkiego pojęcia o tych sprawach a wiadomo w sklepie wcisną wszystko byle opchać!!!!
Błonka- miara się przegięła w sobotę jak dostałam opr za to, że mu powiedziałam, że klient do mnie dzwonił z pretensjami, że nie może się do niego dodzwonić!!!!Napisałam wypowiedzenie i mu w poniedziałek rano wręczyłam z datą na koniec października i mu powiedziałam, że mogę i dzisiaj odejść mnie to nie robi żadnej różnicy i się zgodził, bez żadnego ale,bez zapytania jaki powód- dobrze wiedział jaki. M powiedział, że po jego zachowaniu wnioskuje, że on mnie cały czas prowokował żebym się sama zwolniła- obojętne. Ja teraz w formie relaksu rozkopałam pół ogrodu- uwielbiam grzebać w ziemi, kwiatach, krzakach :-), ja myślę jeszcze tydzień takiego relaksu i będziemy szukać coś nowego. Narazie odreagowuję stres :-)
Dziewczyny, której mąż był u urologa i jakie miał badania???​

jestem z Ciebie dumna :D
relaksuj sie :D ja czekam teraz na wyniki bety do piatku a od piatku zaczynam diete :D i czekam na @ :D

reklama
Błonka -Jak już będziesz wiedziała coś o wynikach bety to pisz. A jaką masz dietę? JA niestety na dietach nie wytrzymuję długo:no:

Sylha
- ja się na kompach aż tak dobrze nie znam ale w komputroniku są super fachowcy.W tej sieci sklepów znajdziesz super doradztwo.
Ja mam 2 HP i 2 Dell .Powiem tylko tyle że HP się bardziej grzeje od DELL.Ale kupując laptopa trzeba patrzeć na parametry. Jaką ma pojemność pamięci i tak naprawdę do czego ma służyć. JAk tylko do internetu i pisania maili to wystarczy taki co ma 4gb (giga bajtów) pamięci.Jak ktoś chce tam archiwizować fotki i ściągać filmy to albo większa pamięć na dysku albo twardy dysk dodatkowy ( skrzyneczka wielkości kalkulatora).
JA dwa miesiące temu kupiłam rodzicom taki :
DELL XPS L502X i5-2410M / nVidia GT 525M / 4GB / 500GB / W7HP - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy

Przeczytaj sobie opis produktu.

Super wyglądają takie co mają lakierowane obudowy ale są niepraktyczne bo non stop wypalcowane.Ja mam jeden czerwony i non stop są tam paluchy a na srebrnych nic nie widać.

FAjnie że się wyrwałaś z "chorej" pracy.
Ja mam taki problem że od rana szwagier mi zrobił aferę dlaczego nie powiedziałam "Dzien dobry " do jego teściowej.
Przy czym jej to powiedziała a ona mi odpowiedziała.Też bym najchętniej odeszła ale to rodzinna firma i ...
Sylha zazdroszczę spokoju.

Co do urologa to mój mąż też tam był ( bo go przycisnęłam ) na początku roku. Tak mnie tknęło, bo mój gin powiedział że u mnie jest wszystko ok i że nie zawsze wina jest po stronie partnerki.Zasugerował badania spermy. Zrobiliśmy badania ( astheratospermia ) wynik a potem z nimi do urologa. Kazał przez 3 miesiące brać mężowi PROFERTIL -taki lek na polepszenie plemników.A po 3 miesiącach znowu badania.Trochę się poprawiły plemniki ale nie jest to tak jakby miało być na 100%. W każdym bądź razie to nas przybliżyło do kolejnego kroku czyli IUI a w efekcie niebawem do IVF.

sylha a jakie były wyniki wcześniej. u nas wczesniej wyszła normozoospermia a ostatnio jak robiliśmy w invimedzie byszła morfologia 6 albo 8% musiałabym zobaczyć. mam skierowanie na usg dla niego żeby wykluczyć żylaki ale chyba teraz nie idziemy, zrobimy jeśli lekarz do którego się wybieramy na początku listopada i gdzie bedziemy robić ivf powie że jest sens. Narazie czekamy.

Lotinda teraz rozumiem dlaczego miałaś te wymazy teraz-myślałam, że dopiero zaczynasz anty.,a Ty już 13 tabl.Przyznam Ci szczerze, że teraz jak pojadę w 8 dniu brania anty.to dowiem się na jakim protokole będę, ale coś mi się wydaje, że na długim-zobaczymy
Sony ja mam laptopa Toshiba(potwierdzam, że fajny jest w połysku, ale palce poodbijane:-)),a mój teść Della i z obu firm jesteśmy zadowoleni.Ja mam 4GB, ale mnie to w zupełności wystarczy.

Sylha - jeśli chodzi o kompy, to wybór zależy od Twoich potrzeb - do czego będziesz używać kompa i możliwości finansowych - no i czy chcesz lapka czy stacjonarkę. Jeśli Ty lub Emek lubicie grać warto zainwestować w coś z mocniejszym prockiem i lepszą grafiką. Natomiast jeśli komp ma służyć do internetu i ewentualnego oglądania filmów, to nie ma się co wykosztowywać.
Lotinda aleś wyrwała z tym in vitro, ale to prawda nie ma na co czekać. Mi zegar tyla, a zwałaszcza teraz gdy zbliżają się kolejne urodziny.
Przecierajcie szlaki dziewczynki, będziecie dzielić się doświadczeniem:happy2:.

Iilonka ja już mam wykupione zastrzyki i jak tylko dostanę @ to startuję.Będę na krótkim protokole.
Obawiam się narkozy ale strasznie chcę dzidziusia.

Lindi ja się obawiam całego in vitro, czytam wasze posty i z każdym dniem jestem coraz bardziej przerażona. Już jestem po tych wszystkich lekach rozregulowana. Ale jestem zdecydowana - chce mieć dzidzię z moim M. i nic mnie przed tym nie powstrzyma. Nawet to, że za 2,5 miesiąca kończy mi się umowa, której na 100% mi nie przedłużą jeśli będę w ciąży.

reklama
Moja szwagierka urodziła dziecko po in vitro a wcześniej starali się 13lat. Ale z nią nie porozmawiam w tym temacie żeby się coś dowiedzieć bo ona twierdzi że nie miała in vitro tylko naturalnie. Powiedziała to wszystkim a i tak każdy wie jak było naprawdę. Pewnie dlatego to powiedziała bo nie chce aby jej dziecko się kiedyś dowiedziało.

Do góry