reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Bardzo dobrze Błonka, trzeba napierać do przodu. Zrobisz zabieg, lekarz poogląda w środku jak to wygląda. Tak trzymaj. Ja też jak mi się jeszcze ze dwa razy nie uda, to pójdę na laparoscopię. Znam lekarza, który się w tym specjalizuje, ale zobaczymy co wyniknie. Cieszy mnie twoja postawa, że zaraz szukasz czegoś. Tak trzymaj i nie poddawaj się. :-)

reklama
Błonka bardzo mi przykro, że jednak się nie udało-czemu to się tak dzieje????Tak bardzo chcemy dzidzi,a sie nie udaje, ale wkońcu przyjdzie ten czas-nie ma innej opcji-trzymaj się i walcz dalej.
GizaS ja jestem na świerzo z badaniami przed ifv.Raczej szczepionki nie weżmiesz odpłatnie-ja robiłam w swojej przychodni za 40zł.
Badania na fundusz: morfologia+obraz,mocz,glukoza,Na,K,Cl,bilirubina całkowita, AspAT, ALAT,GGT,TSH, cytologie tez mozna na fundusz, EKG i jeszcze USG piersi(ja robiłam prywatnie, ale mi na czasie zależało) i chyba tez się uda z układu krzepnięcia INR i APTT
Badania prywatne:prolaktyna,HIV,grupa krwi, WR(chodzi o kiłę),Toxoplazmoza,cytomegalia,różyczka, wirus zapalenia wątroby typu B i C-ja miałam kiedyś szczepienie więc zeby sprawdzić czy działa musiałam zrobić jeszcze badania na przeciwciała anty HBS
A i na koniec musiałam wziąśc zaświadczenie od internisty o stanie zdrowia.
Mój M miała badanie WR,HIV, wirus zapalenia wątroby typu B I C.Jeszcze będą posiewy u niego póżniej i u mnie też.
Tak to wygląda, ale z forum ivf wiem, że niektóre dziewczyny robiły mniej badań-zależy od kliniki myśle, ale ciesze się , że porobiłam tyle badań, bo tak to nigdy nie ma czasu na nie.
Sylha zrób sobie badanie na antygen Hbs(jest płatne-u mnie 15zl)i wyjdzie jaki masz poziom przeciwciał

Błonka bardzo mi przykro, że jednak się nie udało-czemu to się tak dzieje????Tak bardzo chcemy dzidzi,a sie nie udaje, ale wkońcu przyjdzie ten czas-nie ma innej opcji-trzymaj się i walcz dalej.
GizaS ja jestem na świerzo z badaniami przed ifv.Raczej szczepionki nie weżmiesz odpłatnie-ja robiłam w swojej przychodni za 40zł.
Badania na fundusz: morfologia+obraz,mocz,glukoza,Na,K,Cl,bilirubina całkowita, AspAT, ALAT,GGT,TSH, cytologie tez mozna na fundusz, EKG i jeszcze USG piersi(ja robiłam prywatnie, ale mi na czasie zależało) i chyba tez się uda z układu krzepnięcia INR i APTT
Badania prywatne:prolaktyna,HIV,grupa krwi, WR(chodzi o kiłę),Toxoplazmoza,cytomegalia,różyczka, wirus zapalenia wątroby typu B i C-ja miałam kiedyś szczepienie więc zeby sprawdzić czy działa musiałam zrobić jeszcze badania na przeciwciała anty HBS
A i na koniec musiałam wziąśc zaświadczenie od internisty o stanie zdrowia.
Mój M miała badanie WR,HIV, wirus zapalenia wątroby typu B I C.Jeszcze będą posiewy u niego póżniej i u mnie też.
Tak to wygląda, ale z forum ivf wiem, że niektóre dziewczyny robiły mniej badań-zależy od kliniki myśle, ale ciesze się , że porobiłam tyle badań, bo tak to nigdy nie ma czasu na nie.
Sylha zrób sobie badanie na antygen Hbs(jest płatne-u mnie 15zl)i wyjdzie jaki masz poziom przeciwciał

Dzięku za informację, w przyszłym tygodniu wybiorę się do lekarza i porobię sobie wynkiki i się zaszczepie.

Kochane mam do Was takie pytanie,bo nie wiem już♦ sama co myśleć....
12 dni temu miałam podany pregnyl 10000j,2 dni pozniej środa iui i dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam elektornicznego testa clearblue,który pokazał napis ciąża.......
Boję się cieszyć,czy przypadkiem nie jest to pozostałość po pregnylu...Czy 12 dni po może się jeszcze utrzymywać w organizmie??
A niestety na bete nie mogę iść bo mieszkam w nl i tutaj przed terminem @,mnie nie przyjmą.....
A boję się,bo pobolewa mnie brzuch jak na @-zaczynam juz powoli wariować:(
Dodam,że specjalnie nie zrobiłam testu z porannego moczu tylko pózniejszego.
Proszę powiedzcie co myślicie na ten temat:)

Bunka 10 dni po inseminacji to według mnie pregnyl może jeszcze mieć wpływ na wynik testu ale niekoniecznie, powtórz za 3 dni i wszystko bedzie jasne ;) życzę Ci aby znów pokazał ciążę

reklama
Mnie lekarz powiedział, że i 14 dni może zafałszować wynik. Więc lepiej się wstrzymaj z robieniem testu. Oczywiście życzę, żeby to była prawda, ale uwierz mi nie ma co za wcześnie robić, bo się można niepotrzebnie rozczarować.

Do góry