reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magdusia a nie robicie badań genetycznych? NAm lekarz kazał.Byłam na nich 22/9/2011.
A teraz ide 13-go na wizytę przed in vitro i pewnie dostane recepty na jakies hormony . Wiem że będę na krótkim protokole. Lekarz genetyk nam powiedział że my i bez tego możemy mieć dzieci bo jak wziął wszystkie parametry pod lupę to powiedzial że naturalnie też nie ma problemu. Tylko że nam to naturalnie nie wychodzi. Zresztą 2 IUI też nie wyszły.

reklama
no to ja juz po IUI... teraz nastrajam sie pozytywnie i czekam
icon_smile.gif

wyniki emka byly eleganckie, do poprzedniej IUI mial 44 mln w klasie A a teraz mial 72 mln w klasie A... pani doktor byla pod wrazeniem
icon_smile.gif

nie wiem tylko dlaczego mnie IUI tak boli... podobno waskie wejscie mam bardzo i jakies zagiecie czy cos... nie wiem. troche plamie ale to mowilam dr ze poprzednio tez tak mialam i mowila ze sie zdaza czasem bo musiala sie "przecisnac"...

Błonka mnie też bolało i plamiłam, za pierwszym razem. Nie mogłam chodzić bo przy każdym kroku mnie bolało. I tak przez 3 dni.

Madusia nie wiem ile się czeka na wyniki ale ja byłam22/9 a teraz idę 13/10 i dowiem się czy już są.

Błonka, no to masz prawdziwą armię:) Życzę ci z całego serca, aby się w końcu udało. Pisz jak się czujesz.
U mnie wygląda to tak. Wczoraj byłam u lekarza, usg i ponoć wszystko mam dobrze. Endometrium jest już ładne. Powiedział, że możemy podchodzić do następnej IUI. Tylko, mój wynik bety jest jeszcze za wysoki, więc uzgodniliśmy z lekarzem, że poczekam jeden cykl. Mam zrobić badanie p/c kardiolip. kl. IgM, IgG. I zamiast Clo będę brać jakieś inne tabletki. One się chyba nazywają Lametta czy coś takiego. Słyszałyście o nich. Ile kosztują?

Ostatnia edycja:
Błonka zycze Ci z calego serducha zeby niedlugo i w Tobie zabilo to tak bardzo wyczekiwane male serduszko. Odpoczywaj teraz duzo i mysl pozytywnie, trzymam kciuki najmocniej jak tylko moge :-)

sony to dobre wiesci :) ani sie obejzysz bedzies zmiala IUI ten czas starankowy tak szybko leci... my od slubu sie staramy i ani sie obejzalam juz tyle czasu minęło..
a ja sie czuje nie wiem... chora, juz mnie brzuch nie boli, poprawilismy jeszcze z emkiem naturalnie :D teraz juz nic nie poradze czekamy na efekty :) zostalo 13 dni do bety...

wiecie co zapomnialam napisac... wczoraj jak jechalam na inseminacje minelismy 2 trupy... kolo jednego jechalismy i widzialam go z 2 metrow.. jakis facet sie z mostu rzucil.. az sie korek maly zrobil ;/ a jak wracalismy to widzielismy wypadek straszny i karawan juz stal... okropienstwo... a wiecie co moj emek powiedzial? "ktos tych ludzi musi zastapic.." i mi sie tak dziwnie zrobilo...

reklama
Do góry