reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sony ja brałam lamette dwukrotnie, nawet dobrze na mnie podziałała- a jak dobrze pamiętam to 5 tabletek kosztował 100 zł i dodadtkowo brałam encorton.
Błonka to Twój M ma naprawdę solidną armię, pozazdrościć:-) Mój M pzy drugiej IUI miał tylko niecały milion i podchodziliśmy na własne życzenie.

reklama
Witam dziewczyny:-)
Kochane byłam wczoraj u lekarza i jak się okazało z nasieniem mojego m nie jest za dobrze nadajemy sie tylko do in vitro.Po obejrzeniu moich i mojego m wyniku badań okazało się że mam jakąś bakterię mlekową oraz bakterie uroloplazmy w szyjce macicy oraz w macicy także dostaliśmy serie antybiotyków i zaczeliśmy leczenie,muszę wyleczyć te bakterie gdyż one powodują to że zarodek jeżeli by był to obumiera od razu także in vitro nie miało by sensu.Zastanawia mnie to że dlaczego jak miałam wykonane badanie w Provicie to nie zlecono mi badań najważniejszych tylko od razu IUI ani mojemu mężusiowi,ach szkoda gadać.Koszt in vitro wyniesie nas około 11.000zł z tym że może być mniej gdyż ja jestem zdrowa i nie wymagam dodatkowych drogich lekarstw.Termin mamy dopiero na styczeń b muszę wyleczyć te bakterie.
BŁONKA-trzymam kciukasy kochana

agusia a jak sie nazywa to badanie na te bakterie w macicy? o co z tym chodzi? moze ja tez powinnam to zbadac?
dobrze ze wiesz wreszcie na czym stoicie :) moze jak sie podleczycie uda sie jeszcze przed ivf? :)

No lekarz też mi tak mówił że może nam się udać bo wyleczeniu tej bakterii bo mój mąż ma słabe nasienie ale tych plemników troszkę jest a wystarczy jeden silny ale mamy już się przygotować na in vitro.Ja miałam dwa wymazy z szyjki macicy i to stwierdziło te bakterie.

a nie wiesz konkretnie co to byly za wymazy? kurcze chcialabym sobie to zrobic... nie wiem czy to mialam robione czy nie mialam duzo rzeczy ale nigdy nie wiem coo....
agusia to sie leczcie i dzialajcie ;p

reklama
U mnie okres zbierania funduszy na in vitro-zmieniam klinikę z katowickiej Provity na łódzką Gametę. Wiem że na pierwszą wizytę czeka się około 2 miesięcy to może zadzwonię pod koniec grudnia a najdlaej w styczniu, bo jakby mi wyszły jakieś bakterie jak Agusi to się przedłuży w czasie. Na razie próbujemy naturalnie.
Fajnie Aguś że znaleźliście te dolegliwości, może trochę i za późno ale ważne że teraz będą większe szanse a sukces.
Ja też jakiś czas temu miałam wymazy ale w kierunku grzybicy i chlamydii. Z grzybicą się męczyłam po osłabieniu leczenia antybiotykami i później długo nie chciała odpuścić. Mój M też miał kiedyś (2 lata temu) bakterię skórną a przed IUI w Provicie nie mu nie wyszło.
Błonka trzymam kciuki za dwie krechy :)

Do góry