reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kurcze, tak bardzo bym chciała żeby nam się wszystkim udało jeszcze w tym roku.

Błonka może zrób przynajmniej sikańca a może akurat nigdy nic nie wiadomo. Ja trzymam kciuki żeby @ jednak nie przyszła...

reklama
jezeli 2 dni temu byla taka beta 1.83 to watpie ze urosla do sikacza , a moze ona z zapalenia jest tylko podwyzszona, przeciez z pecherzem mialam teraz problemy i dalej biore antybiotyk

Wróciłam od ginia- był smutno zaskoczony,że się nie udało i powiedział, że w takim wypadku kolejne IUI nie mają sensu, i mamy pomyśleć o invitro- oczywiście decyzja należy do nas. Postanowiliśmy jeszcze raz spróbować IUI, a potem będziemy myśleć o inf. Powiedział, że u nich rekord to było 10 IUI i niestety bez skutku, a skoro ja miałam ostatnio takie super warunki i się nie udało to raczej ta męczarnia psychiczna nie ma sensu. Powiedział, że mamy się nastawić na 8-10 tys- w zależności od kuracji lekowej, która będzie dopasowana po masie badań.

Sylha, uważam, że podjęliście dobrą decyzję. Pomału będziecie mogli się przyzwyczajać do myśli o inf.
Szkoda tylko, że to tak drogo. Ale jak coś to my też zapłacilibyśmy te pieniądze, żeby mieć dziecko.
Nie poddawaj się.
UWAŻAM, ŻE JESTEŚMY CHOLERNIE DZIELNYMI KOBIETAMI.

sylha w ifv nie ma nic zlego :) duzo kosztuje ale warto :) ja pomalu odkladam i obliczylam ze za rowny rok bede miala na swoje jak nie wyjdzie wiec sie pocieszam ze za rok bede w ciazy jak sie teraz nie uda :) ale @ dalej brak ;p
Atyde, tak, jestesmy bardzo dzielne pokorne i cierpliwe... :) jestesmy superbabki :)

Ja też odkładam na in vitro. Myślę że zaczniemy przygotowania wiosną. Zastanawiam się nad zmianą kliniki, teraz jeżdzimy do Katowic do Provity, w sumie nie podobalo mi sie wczesne iui tj 13 dc, gdy mam cykle 30-31 dn a owulacje 24-60 h po iui ale to jeszcze poczytam fora internetowe.

Witam pięknym rankiem,
GizaS- u nas akurat z kasą nie ma problemu- fakt miała być na co innego, ale wiadomo dziecko teraz to piorytet (miało być na quada:tak:). Ze względu, że mój M będzie w kwietniu już 38 to nie chcemy czekać, zrobimy teraz jeszcze to IUI i potem od razu przygotowania do inv- lekarz mówił mi, że to też troszkę potrwa, a nie chciałabym, że M został tatusiem po 40...
GizaS- moja koleżanka też kiedyś jeździła spod opola do privity i też nie była zadowolona, miała tam 2 inv nieudane, potem się przeniosła do Opola i 3 inv udane- wiadomo inv też nie daje 100% pewności, tymbardziej z ich problemami, ale powiedziała, że nie czuła się tam dobrze...
Dziewczyny jakie plany na wekend?
Ja do 14:no: w pracy- nudy na maxa- nikt nie dzwoni, nikt nie przyjeżdża a siedzieć muszę a jak wrócę do domu to nie wiem w co ręce włożyć.
Wczoraj wróciłam dopiero o 20- zaszalałam na mieście :-) a co choć raz!!!!Dorwałam buty- pobróba S.Olivera za 80zł- wiosną ten model w Niemczech mierzyłam i byłam chora na niego, ale 70euro mnie przeraziło i tylko napasłam oczy. Te wyglądają tak samo jedynie zamiast S.Oliver z tyłu, mają napisane: S.koliver- czy jakoś tak.

Witam kobietki:-)
GIZAS-ja też postanowiłam zmienić klinikę gdyż nie jestem zadowolona z Provity jak byłam ostatnio i ginekologa tu u mnie w Sosnowcu to powiedziała mi że już nie jestem pierwszą pacjentką która źle ocenia tą klinikę gdyż oni szczycą się już tylko renomą a nie pomocą.Ja umówiłąm się już na 28.09. do kliniki do Mysłowic pani przez telefon od razu mi powiedziała że ten lekarz którego wybrałam mówi językiem naukowym ale w 99% trafia w diagnozę dobrą dla pacjentów także spróbuje, a z tego co wyczytała opinie na temat tego lekarza są naprawdę bardzo dobre,zobaczymy czas pokaże.
Muszę wam się pochwalić dziewczyny że już ładnie śmigam autkiem,ładnie hamuje,ładnie odpalam tylko na górce jak mam ruszyć to mi gaśnie ale dam radę w poniedziałek ćwiczę już łuk boję się masakrycznie ale dam radę dzielna ze mnie dziewczynka :-)
Kochane trzymam za was kciukasy:-)

reklama
Do góry