reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anika 200 j, to przy dojrzalych pecherzach?. A jak zweryfikowac, sprawdzic jakosc komorki? Myslam, ze to bardziej amh jest w tym celu.
Ja mialam oznaczany esrtradiol w pierwszych dniach cyklu i szalu nie bylo.
Chyba w tum cyklu oznacze przed owu, dlatego poprosze o szczegolowe informacje;-)
Moze faktycznie jest cos nie tak z moimi pecholami? Hmm

reklama
Estradiol rośnie wraz z dojrzewajaca komórka wiec na poczatku cyklu jest niski;)

Alez tu poruszenie i motywacja dziewczyny ! Az milo tu zagladnac:)))

U mnie estradiol oznaczano dopiero podczas stymulacji, Aniko czy wiesz moze w jakim celu oznacza sie go na poczatku cyklu? Moze chodzic o torbiel z niepeknietego pecherzyka w poprzednim cyklu? Czy ona moze go produkowac?

Amh pokazuje nam rezerwe jajnikowa, czyli czy organizm ma jeszcze wysoka pule komorek czy niska. Wraz z wiekiem Amh spada. Im wyższa wartosc amh tym wieksze prawdopodobienstwo wystepowania pco.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja Wam przy tych wszystkich badaniach nie pomoge za bardzo bo ja robilam wszystkie moje w mojej klinice i tak szczerze to nawet nie wiem co mialam robione. Duzo tych kartek bylo i wyszla tylko chlamydia a reszta ok. Ale jak po 3 razie nie zaciaze to przyjade zeby porobic te wszystkie dziwne badania, droznosc itd. Wiec mam nadzieje ze do tego czasu te bardziej zorientowane stworza tu badaniowa baze wiedzy:-*

Beti no mi tego nie robili moze dlatego ze u nas powodem jest czynnik meski.

Ppza tym test zrobiony i oczywiscie dalej nic:-( wiec tak jak mowilam nic z tego

Beti39 mi pan dr, ktorego zmieniłam (do dzis jestem wsciekla na sama mysl o nim) wrecz nie chcial robić droznosci a szykowal mnie do iui. W klinice gdzie podchodzilam teraz do ivf byl to punkt numer 1. U mnie droznosc przewrocila caly swiat;)

Uwazam ze jest slusznie wykonywana przed iui..

kredka ale u nas też jest czynnik męski!!!!!! tylko 7% żywych i ruchliwych!!! i pierwsze co to wysłali mnie na drożność :-)

Kredka u mnie 4%. Droznosc w tym wypadku jest na rowni z badaniem nasienia:) przeciez czynniki moga byc 2?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry