reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny, już się uspokoiłam, ale przeczytałam co napisałyście i znowu becze...:-( A więc już wyjaśniam co mi tu nabazgrolili na wyniku. Ja mam inne normy niz u ciebie Beti.
U mnie "kobieta poza okresem ciąży < 5,0 mlU/ml.
Ciężarna, wiek ciąży 1-10 tydzień < 44 - 257 000 mlU/ml"
No to ja ewidentnie mam mniej niż 5,0. A dziś miałam 15 dzień po inseminacji.

I coś Wam jeszcze napiszę, w tamtym roku w lipcu, @ nie przychodziła (wtedy jeszcze staraliśmy się naturalnie) i zrobiłam bete w 37 dniu cyklu. I wynik miałam dokładnie taki sam jak dzisiaj. Czy to zbieg okoliczności, czy ja mam taki poziom tego hormonu zawsze? Wtedy poszłam do mojego gina i on na usg coś zobaczył. Dał mi duphaston, bo powiedział, że może z tego jeszcze coś się rozwinie. Ale po trzech tabletkach zaczęłam krwawić i marzenia się rozwiały...
I dziś identyczny wynik - 2,39 ...:confused:

reklama
Zuzik tak czy innaczej idz za 2 dni. Poza tym to te opisy to chyba nie do konca prawdziwe bo pisza ze od 1 tyg ciazy a pierwszy tydzien sie liczy jak jeszcze ciazy nie ma wiec nie wiem skad to wzieli!!!
Poza tym ja bym poszla do innego laboratorium. Nic sie kochana na razie nie stresuj tylko musisz poczekac do czwartku i zrobic jeszcze raz.

zuzik dla mnie to dziwne że Polska niby jeden kraj a różne normy :no: ja na Twoim miejscu dla świętego spokoju zrobiłabym za dwa dni drugą. :)

Dziękuję Wam za słowa otuchy. Prawda jest jednak brutalna i trzeba się z nią zmierzyć. Dzwoniłam do mojej kliniki, bo miałam tak zrobić, jeżeli gdzie indziej będę robić bete. I kazali odstawić leki i poczekać na @... i jeżeli chcę u nich kontynuować wizyty to umówić się między 1 - 5 d.c....

butterfly21, zgłaszasz się z partnerem do kliniki jakąś godzinę przed zabiegiem. Partner oddaje nasienie, które następnie badają i po jakiś 15min dają znać czy w ogóle się nadaje. Jeśli tak, to macie trochę czasu wolnego, my mieliśmy niecałą godzinę, w laboratorium przygotowują nasienie(wybierają te zdrowe i najbardziej ruchliwe plemniki). Po tym czasie, zostaliśmy zaproszeni do gabinetu, trzeba się rozebrać od pasa w dół, ja dostałam jednorazową spódniczkę i usiadłam na fotelu ginekologicznym ;), mąż siedział obok mnie na krześle. Lekarz sprawdził nasze dane i przystąpił do zabiegu. Wkłada wziernik do pochwy, gazikiem czymś nasączonym dezynfekuje, wkłada cieniutki cewnik(długa cienka rurka) i wpuszcza plemniczki. Cały zabieg trwał w moim przypadku ok 7-10min. Jest to całkowicie bezbolesne, trzeba się jak najbardziej wyluzować. Mąż mi wszystko relacjonował,bo z racji pozycji nic nie widziałam. Po zabiegu trzeba jeszcze poleżeć ok 10min z nogami w górze. Potem kwestia rozliczenia i do domu. My za zabieg już z badaniem nasienia tuż przed zapłaciliśmy 600zł .

Zuzik, ściskam!!!

Butterfly, do tego, co napsiała Dior, dodam tylko, że przed iui robią jeszcze usg, by sprawidzić, na jakim etpaie jest pęcherzyk, pęcherzyki

reklama
Do góry