reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Lumia musicie razem zadecydowac czy probujecie czy hsg. Ja bym pewno sprobowala bo ja taka jestem i dopiero potem hsg. Teoretycznie to tylko miesiac w plecy jakby sie nie udalo.

Kejta gratuluje podjecia decyzji. A moze wam sie uda i z oa i jakas blokada peknie i bedzie tez naturalnie:-)

Zuzik no ja to nie wiem jak mam sie zachowywac teraz? Bo nie chce popasc w paranoje a nie chce zrobic nic co by moglo zaszkodzic.
Trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki:-) ja bede testowac po Tobie :-)))) co do sluzu to mowilam wam ze wogole nie mam sluzu owu tak jak miesiac temu a pani doktor powiedziala ze w srodku sluzu baaardzo duzo wiec to chyba nie jest powiedziane ze on musi wyplywac.

Beti jak tam sie czujesz?

Kasik 2 dni i caly bol minie :-*

Kredka, chyba musimy zachowywać się normalnie, ze zdrowym rozsądkiem podchodzić do pewnych czynności i choć wiem, że się nie da, to nie myśleć cały czas o tym czy się udało;-)
Ja w pierwszy dzień to się nawet mocno kichnąć bałam, tak mi to w głowie siedziało. Żeby czasem nie zaszkodzić. Ale skąd mam wiedzieć czy to miałoby jakiś wpływ hehe. A teraz już luzik.
czekam cierpliwie na dzień testowania. I mi wypada w poniedziałek wielkanocny, więc powinnam we wtorek, a tu patrzę na mój kwietniowy grafik i owszem wtorek mam wolne, ale od środy do końca tygodnia na rano do pracy...i gdyby trzeba było powtórzyć betę, to nie mam kiedy!!!:-D Ale się porobiło:-D

Kejta, chcę mieć tyle pozytywnej energii co Ty Kochana

Zuzik ja zakaszlalam i od razu mi przez mysl przeszlo czy ja moge kaszlec:D i sie przestraszylam.. czuje caly czas jak mi po trochu wyplywa wszystko. A i dostalam dupka od wtorku

Kredko wspaniale ze wszystko w takiej milej atmosferze:) Zycze milego poprawianka, i spokojnych 14 dni do bety;) oby zlecialo jak najszybciej:)

Ja czuję się zadziwiająco doskonale,nie miałam żadnych wymiotów,ani mdłości nic :) często tylko susiam i mogę bardzo mało zjeśc na raz,raczej częściej a mniej :) przede mną jeszcze daleka droga,modlę się tylko żebyśmy skończyli ją w trójkę,zniosę wszystko :) kredka mam nadzieję że za dwa tygodnie dołączysz z objawami ciążowymi do mnie :):-)

zuzik bete dobrze jest powtórzyć po dwóch dniach powinna wzrosnąc o 66% wtedy jesteś pewna że zarodek prawidłowo się rozwija :) następną za kolejne dwa dni :) mi tak lekarz kazał. Ja też chodziłam do pracy,miałam możliwość zwolnienia się :) a wynik u nas jest po 40 min :)

Zuzik - powiem Ci, że ja po iui też kilka dni nie miałam śluzu w ogóle, jak nigdy. Dopiero jakoś 4 czy 5 dni po zaczął się pojawiać i teraz to jest go masa.
A odnośnie odczuć to ja czułam kłucie ale raczej wszelkie objawy u mnie to efekt torbielki no i działania Clo, tego jestem pewna.

Kasik - domyślam się jak się męczysz, moja koleżanka urodziła 3 dni temu a przed porodem już od 2 miesięcy narzekała, że czuje się jak "nieruchawy słoń" :-D

Kredka - BRAWO za twarde postanowienie nie palenia :) no i ciesze się, że iui przebiegła dobrze i na wesoło. Teraz trzymamy kciuki za szybkie 14 dni :-)
A nam nie kazali poprawiać, nikt nic nie mówił. Ale i tak poprawialiśmy, w końcu nie żyjemy w zakonie :-D
Ja dupka miałam już brać w dniu iui ale ja miałam pęknięte oba pęchole :) Ale będziesz miała kontrolę czy pękły? Bo wzięcie dupka w trakcie owu powoduje jej blokadę, więc trzeba mieć pewność czy pękło zanim się weźmie.

Moja koleżanka tak miała - lekarz jej kazał brać Duphaston od 15dc i przez pół roku nie zachodziła - a okazało się po prostu, że miała owu w okolicach 17 dc i blokowała go za każdym jednym razem. Niektórzy lekarze to mnie osłabiają ;)

Ja generalnie zachowywałam się normalnie po iui, stwierdziłam, że jak laski po pijaku zachodzą na baletach to mi nie przeszkodzi ani praca ani sprzątanie itd. Poza tym jakoś spokojnie to tego wszystkiego podchodzę, co ma być to będzie i wierzę, że jest w tym jakiś cel :)
Ale przyznam szczerze, że po iui czekałam kiedy mi to wszystko wypłynie :-D:-D hahaha chyba odruch taki. Czekałam 3h z pójściem do kibelka, żeby "potrzymać" w środku - normalnie średniowiecze w głowie :-D Tak jakby na pionowo nie dało się w ciążę zajść haha.

Beti mam nadzieje ze razem z zuzik dolaczymy do Ciebie juz wkrotce
Co do bety to powiem tak (....)(....)(.....)(.....) musialam wypipkac bo u mnie zrobienie bety podobno wyglada tak:
100km zeby dojechac do prywatnego gina
80euro za wizyte i 30 za badanie
Minimum 1 tydzien oczekiwania
Ehhh.......

reklama
Inis no nam powiedziala ze dobrze by bylo wieczorem sie poprzytulac zeby to "popchac" ruchem miesni itd.
Jutro wieczor juz wracamy wiec juz nie pojde na wizyte ale dzis jest 13dc ostatnio w 15dc bylo juz pekniete wiec wt to bedzie 16 dzien

Do góry